Üds de alan farkı?

kaya_06

Öğrenci
öncelikle şu belirtmek istiyorum üds de sosyal fen yada sağlıktan aldığımız puanlar üniversitelere başvururken fark ediyor mu yani sosyal bilimlerden girmesi gereken birinin fen bilimlerden girmesi ve bu puanı kullanması mümkünmüdür?
 

ela.

Öğrenci
Merhaba alan farkı olmadığına emin misiniz, çünkü ilk 40 soru ortak,diğer 40 soru 2011'den itibaren alan sorusu olarak geliyor. Ben sosyal bilimden giriyorum ve çok zorlanıyorum. Doktora için fen bilimlerinden sınava girsem kabul edilir mi, şu an değiştirme imkanım olursa değiştireceğim. İlgili mevzuatı link olarak atabilir misiniz hocam. Teşekkür ederim.
 

skntkn

Öğrenci
üds alan

Herkese Merhaba

Fen-Edebiyat biyoloji mezunuyum. Yüksek lisansımı Sağlık Bil. Ens.'de yaptım. Temmuzda bir üniversitenin doktora sınavına girdim ve kazandım. Bir kaç gün önce kaydımı da yaptırdım. Bu gün enstitüden telefonlara aradılar. Dil puanım Üds-sağlık alanından olduğu için problem olduğunu söylediler. Bende üds'de alan ayrımı olmadığını ve 2008'de ki ilgili yönetmeliği yolladım. Kurulda konuşacaklarını söylediler. Bu konuda bilgisi olan var mı? Başvurum kabul edilmezse ne yapabilirim? Kaldı ki ilanda da böyle bir şart yok.Yök ile konuştum onlar açısından da problem yok. Ama enstitü duruma hakim değil .
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam artık doçentlikte aranmıyor.( http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/06/20080628-1.htm )

3) Yükseköğretim Kurulunun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavında başarılı olmak. Bu sınavın, adayın bilim dalı ile ilgili olması şartı aranmaz. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar bu sınavı başka bir yabancı dilde vermek zorundadırlar.
Teşekkür ederim :) Umarım en kısa zamanda düzelir probleminiz.
 
Üst