ÜDS Soruları İçeriği

lito hd

Öğrenci
Mrb Nazmi hocam, 2011 ÜDS İlkbahar dönemi klavuzunu okuduğumda, soruların içeriği hakkında; kelime bilgisi, dilbilgisi ve çeviri sorularının ortak olup, diğer soruların herkesin alanına göre sorulacağı hakkında bir açıklama var.
Bu daha önce de mi böyleydi, ben buna hiç dikkat etmemiştim yoksa bu sınav için gelen yeni bir uygulama mı?
Yeni bir değişiklik varsa, bunu kaçırmayalım, çalışmalarımızı ona göre planlayalım.
Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim....:confused:
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Alandan kasıtları sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleridir. ÜDS'nin alan ayrımı bu şekilde, siz hangi alanı işaretlediyseniz o landan sorulacak diğer sorular. Alan özel değil genel anlamda ayrılmıştır.
 

lito hd

Öğrenci
Ben fen bilimleri alanından gireceğim.Yani anlatılmak istenen şu mu? ' Kelime bilgisi, dil bilgisi ve çeviri soruları kpds'de olduğu gibi tüm alanları kapsayacak(fen,sosyal,sağlık); diğer sorular ben fen bilimerinden gireceğim için fen bilimlerinden sorulacak'....
 

nirvana

Öğrenci
sınavla ilgili soru sayısı belirtilmemiş. hatırladığıma göre daha önceki sınavlarda vardı. geçen sene ki örneğin. öyle bir sistemde yaşıyoruz ki, sınav anında önümüze 100 soru koyabilirler. Bununla ilgili olarak 3-4 gün önce ösym'yi aradım. sonunda birine bağladılar ve oradaki şahs-ı muhterem, "valla sanmıyorum ama bize verilen bilgi yok" dedi. Bilgisi olan varsa bu konuda, yazarsa sevinirim.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ben fen bilimleri alanından gireceğim.Yani anlatılmak istenen şu mu? ' Kelime bilgisi, dil bilgisi ve çeviri soruları kpds'de olduğu gibi tüm alanları kapsayacak(fen,sosyal,sağlık); diğer sorular ben fen bilimerinden gireceğim için fen bilimlerinden sorulacak'....

Dediğiniz gibi, paragraf sorularında alanınızla ilgili makalelerden çıkmakta ayrım. Fen bilimleri ile ilgili güncel makale okumanızı tavsiye ederim.
 

lito hd

Öğrenci
Teşekkürler Nazmi hocam.

Nirvana hocam, bu konuda çok haklısınız, geçen aralık ayındaki sınavda da 'her sorunun doğru cevabı için 1 puan verilecektir' şeklinde bir açıklama vardı, ben 100 soru beklerken çok şükür 80 soru geldi, bu sınavda da aynı ifadeyi kullanmışlar. Çalışıp beklemekten başka yapacak birşey yok malesef, Allah hepimize kolaylık versin...
 
merhaba ben 3. sınıf öğrencisiyim ve üds ye ilk defa gireceğim kelime bilgim de az:( malum sosyal bilimler. szce bu bazı kısımların ortak olması bzm açımızdan avantajlı olabilir mi en azından 3 alanınd a yapabılecegı tarzda kelımeler cıkar dıye umut ediyorum... umarım öle olur:(
 

nirvana

Öğrenci
Vallahi avantaj bence şuna göre değişir: Eğer fen bilimlerindekileri sosyal bilimdekilere sorarlarsa ne ala. Kelime bilgisi, bilimsel kavramların Türkçe karşılıklarının da neredeyse aynı olması, rasyonel bir dili olması (muğlak değil, cevaplar daha net) ve gündelik kavramlardan daha uzak bir şekilde olması vb. durumlar düşünülürse hele ki! İsterseniz açın bakın derim bir. Fen bilimleriyle sosyal bilimleri bir kıyaslayın bakın. Ama zannederim ki artık eleye eleye bi türlü bitirilemeyen bu yığılmayı göz önünde bulunduran yetkililer bunun tam tersini yapacak ve sosyal bilimler kelime ve soru yapısını tüm diğer alanlara yayacak ki daha çok ezberle, daha çok çalış, "İngilizceni daha çok geliştir." Her şey iyiliğimiz için arkadaşlar. Ülkemizin İngilizce bilen sayısının yükselmesi için(!) Sonuçta bir fen bilimci en az bir sosyal bilimci kadar onun kavramlarına sahip olmalıdır.
Diyeceksiniz ki: "Yahu daha sınav olmadan amma velveleye verdin." 21 Mart'ta aynen bu başlıkta buluşalım derim. Umarım ben pişman olurum.
 
Üst