Vakıf Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Olmak

Gamze

Administrator
Hocam cari alimlarda lisans ortalamasi dikkate aliniyormu. Bide ales yds kac puan alirsak sansimz yuksek olur cari alimda

- - - Güncellendi - - -

vakıf üniverstelerinde dil şartı aranıyor mu acaba benim okul puanım 3.78 ales puanım 84 dil puanım da 35 bu puanlarla herhangi bir vakıf üniversitesine girme olanağımm var mıdır ? bir de yine bu puanlarla öyp ile sosyal bilgiler atanma şansımm olabilir mi lütfen yardımcı olursanız çook mutlu olurumm

Akademisyenlik için YÖK'ün belirlediği alt sınır ALES 70, dil 50 puan. Okullar bu puanlardan daha yüksek puan isteyebilirken daha azını isteyemezler.

Buradan ÖYP puanınızı hesaplayabilir: ÖYP Puan Hesaplama » ÖYP Puan Hesaplama Motoru

Buradan da geçmiş yıllardaki alımları görerek bir fikir edinebilirsiniz: http://www.akademikpersonel.org/oyp...um-oyp-yerlestirme-puanlari-excel-sirali.html

Not: ÖYP'de dil için bi,r baraj bulunmuyor, ancak atandıktan sonra usul ve esaslarda belirtilen süreler içerisinde belli bir dil puanını geçmeniz gerekiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Oyp puan hesaplamasinin eski haline donme ihtimali varmidir arkadaslar temmuz atamasnda

pelinn

Öğrenci
Merhabalar,

İstanbul Gelişim Üni'nin veya başka bir vakıf üni'nin yayınlamış olduğu araştırma görevlisi kadrolarından birine başvurmayı düşünüyorum. Forumda daha önce yazılmış yazılara baktım fakat son dönemde bununla ilgili bir yazı olmadığını gördüm. Şu an vakıf üniversitelerinde çalışan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.

Vakıf üniversitelerinde maaş durumu nasıldır?
Başka bir üniversitede yüksek lisans yaparken vakıf üniversitesinde araştırma görevlisi olunabilir mi?
Derse girme veya iş yükü olarak nasıldır? (Çalışma saatleri vs.)

Bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Özellikle bu üniversitelerde çalışan arkadaşların bilgi vermesi benim için çok önemli. Çünkü şu an özel bir firmada çalışıyorum ama akademik kariyer isteğim de var. İşimi bırakıp buna yoğunlaşmam için bu kriterler önemli.

- - - Güncellendi - - -

Kimse yok mu forumda bu konuda bilgisi olan?
ben bir türlü istanbul aydın üniv yeni başlayan araş gör maaşlarını öğrenemedim devlet sırrı mübarek foruma kaç kere yazdım bi cevp veren allhın kulu çıkmadı pes valla.

- - - Güncellendi - - -

Elbette cari usulle ilan edilen kadrolara torpilsiz giren arkadaşlarımız da var. Genelde ilanlar kişiye özel olarak ilan ediliyor. Ancak araştırma görevlisi ilanında ilan kişiye göre fazla özelleştirilemiyor. Bu durumda başvuran torpilsiz arkadaş, kadro için düşünülen arkadaştan tüm puan türlerinde daha iyi puanlara sahipse ve bilim sınavında da iyi yaparsa kadroya girme şansını yakalıyor. Ancak bilim sınavlarının her zaman akademik ahlaka uygun olarak gerçekleştirildiği söylenemez. Fen bilimleri alanında yapılan bir bilim sınavında test üzerinden değerlendirme yapılıyor mesela. Klasik bir fen bilimleri sorusunun çözümünün akılda kalması zor tabi ama test sorularının cevabı daha rahat ezberlenebilir. Tüm ahlaksızlıklara rağmen bileğinin hakkıyla kadroyu alan arkadaşlarımızın başarısı kimi yerlerde sineye çekiliyor, kimi yerlerde de bu arkadaşlara "baskı" yapılıyor, hak ederek cari usülle kazanan arkadaşlarımız her koşulda zoru başarıyor.

bende fen bilimleri alanından bayağı başvurdum ama maalesef ilk 10a giremedim:( hangi ünivde de test şeklinde olmuştu merak ettim nedense

parisa.bhm

Öğrenci
Arkadaslar ben yabanci uyruklu birisiyim yukseklisansimi bitirdim
Benim herhangi bir universitede arastirma gorevlisi olarak baslamam icin nelere ihtiyacim var?

A

Akademik Forum

Guest
hatta gaziantepteki özel bir üniversitede diğerinin yds ve alesi yüksek olduğu halde araştırma görevlisini bilim sınavıyla elediler

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, ben kamu hastanesinde sözleşmeli personelim nişanlım da özel üniversitede araştırma görevlisi ve malesef aynı şehirde değiliz. . Evlendigimizde Es durumu tayini söz konusu mudur ? Yoksa özel üniversiteler özel sektör gibi düşünülür de en az 1 yıl SGKsı mi olmasi gerekir.. bilgi verebilir misiniz.. şimdiden teşekkürler. .

A

Akademik Forum

Guest
İstanbul Gelişim Üniversitesine başvurmuştum ön değerlendirmeyi geçtim ve yazılı sınavına gittim. yazılı sınavdan hemen sonra mülakata aldılar ve haftalık 24 saat ders yükü, ders dışında'da sabah 08:00 akşam en az 18:30 ders olmasa bile okulda duracağımızı söylediler maaş ise 1800 TL

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesine başvurmuştum ön değerlendirmeyi geçtim ve yazılı sınavına gittim. yazılı sınavdan hemen sonra mülakata aldılar ve haftalık 24 saat ders yükü, ders dışında'da sabah 08:00 akşam en az 18:30 ders olmasa bile okulda duracağımızı söylediler maaş ise 1800 TL

Şaka gibi

Sent from my iPhone using Tapatalk

narses

Öğrenci

hangi bölümden başvuru yaptınız acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Akademisyenlik için YÖK'ün belirlediği alt sınır ALES 70, dil 50 puan. Okullar bu puanlardan daha yüksek puan isteyebilirken daha azını isteyemezler.

Buradan ÖYP puanınızı hesaplayabilir: ÖYP Puan Hesaplama » ÖYP Puan Hesaplama Motoru

Buradan da geçmiş yıllardaki alımları görerek bir fikir edinebilirsiniz: http://www.akademikpersonel.org/oyp...um-oyp-yerlestirme-puanlari-excel-sirali.html

Not: ÖYP'de dil için bi,r baraj bulunmuyor, ancak atandıktan sonra usul ve esaslarda belirtilen süreler içerisinde belli bir dil puanını geçmeniz gerekiyor.

Peki hocam ve değerli diğer hocalarım ben de şöyle bir soru sorayım. Diyelim ki "Yüksek lisans yapıyor olmak" yahut "Yüksek lisans yapmış olmak" şartı ile bir özel üniversiteye atandık. Bu üniversitede YL/doktora yapma imkanı kesinlikle olacak diye bir kaide var mı? Şunu kastediyorum, o kadar küçük özel üniversiteler var ki, "Kardeşim biz seni aldık ama biz YL/Doktora eğitimi veremiyoruz, git nerede halledersen hallet, burada sadece ar.gör. olarak çalışacaksın derler mi? Yoksa bu ilanları açan üniversiteler ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, araştırma görevlisine lisansüstü eğitim vermek zorundalar mı? Teşekkürler.