Yabancı Dil Eşdeğerlik- Duyuru 11 Ekim 2013

nur_89

Öğrenci
DUYURU
(11 Ekim 2013)
Yabancı Dil Eşdeğerliğinin Tespiti Hakkında
Bilindiği üzere bilişim teknolojisinde ortaya çıkan gelişmeler, yabancı dil seviye ölçme sınavlarının elektronik ortamda “yerel ve çok oturumlu” olarak çok sık periyotlarda gerçekleştirilmesine imkân sağlamaktadır. Başkanlığımız, bu gelişmeleri ve adayların durumlarını da dikkate alarak, yabancı dil eşdeğerliğinin tespiti konusunu yeniden değerlendirmiştir. Değerlendirme sonucunda;
  • Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosunun geçerli sayılmasına, diğer durumlarda ise eşdeğerlik tablosunun güncelleme tarihi itibari ile uygulanmasına, bu kararın 23 Temmuz 2013 tarihinde resmi internet sitemizde yayımlanan güncelleme için de geçerli sayılmasına
  • Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosunun uygulanmasına,
  • Kurumumuzca ilk eşdeğerlik tablosunun yayımlandığı 13/01/2012 tarihine kadar alınmış sonuç belgelerinde sınavın yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yükseköğretim Kurulu eşdeğerlik tablosunun uygulanmasına,
  • Diğer durumlarda ilgili başvuruların güncel eşdeğerlik tablosuna göre değerlendirilmesine
karar verilmiştir. Bu doğrultuda eşdeğerlik tespiti gerektiren sınavlar için uygulama, yukarıda belirtildiği şekilde yapılacak ve Başkanlığımızca eşdeğerlik belgesi yerine geçecek bir belge verilmeyecek, ilgili kurumlar eşdeğerlik tablosu doğrultusunda kabul ve işlemlerini yapacaklardır. Kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

- - - Güncellendi - - -

Hocam bugün yapılan bu yeni duyuruya göre 27 Temmuzdaki sınavda 5 almış biri dil yeterliliğini sağlamış oluyor değil mi?

sidneh

Profesör
"Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için"

Başvurular 23 Temmuz'dan önceyse eski, sonraysa yeni eşdeğerlik geçerli.

snkcr

Öğrenci
aradığım konuyu tam olarak karşılayan bir başlık bulamadığımdan buraya yazmak istedim. Çoğunluk yurt dışında kalıyorum ve toefla yurt dışında girmeyi düşünüyorum ancak dışardan aldığım puanı öypde kullanmamda sakınca var mı? nihayetinde uluslararası bir sınav ve nerde girildiğinin önemi olmamalı ama yinede bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim. Birde yine öyp başvurularında yada daha genel haliyle akademik personel olabilmek için eşdeğerlilik tablosunda olan toefl sınavlarından herhangi birine girebilir miyim? son olarak da toeflın geçerlilik süresi hakkında bilgiye ihtiyacım var. ielts başlığında 2 yıl geçerlilik gibi bir şeyler okudum ancak bu toefl içinde geçerli mi acaba yani sıra doktoraya geldiğinde tekrar sınava girmem gerekir mi?

elfktkoglu

Öğrenci
Merhabalar hocam.. 7 Eylül'de IELTS'e girdim.. 23 Temmuz'dan sonra başvuru yapanlar için yeni eşdeğerliliğin kabul edileceği söyleniyor..

Ancak ÖYP başvurusu yapmak için sisteme girdiğim zaman eşdeğerlilik tablosunun altında "Eşdeğerlilik tablosu ÖSYM'den güncel olarak çekilmemektedir. Sistemde kayıtlı olan eşdeğerlilik tablosunda değişiklik olmamıştır. ÖSYM tarafından yapılan değişiklikler bundan sonraki alımlarda geçerli olacaktır." gibi bir açıklama yapılmış. Bu durumda eşdeğerlilik tablosu nasıl şekillenecek? Bu konu hakkında bilginiz var mı?

nur_89

Öğrenci
Merhabalar hocam.. 7 Eylül'de IELTS'e girdim.. 23 Temmuz'dan sonra başvuru yapanlar için yeni eşdeğerliliğin kabul edileceği söyleniyor..

Ancak ÖYP başvurusu yapmak için sisteme girdiğim zaman eşdeğerlilik tablosunun altında "Eşdeğerlilik tablosu ÖSYM'den güncel olarak çekilmemektedir. Sistemde kayıtlı olan eşdeğerlilik tablosunda değişiklik olmamıştır. ÖSYM tarafından yapılan değişiklikler bundan sonraki alımlarda geçerli olacaktır." gibi bir açıklama yapılmış. Bu durumda eşdeğerlilik tablosu nasıl şekillenecek? Bu konu hakkında bilginiz var mı?

yeni eşdeğerlik tablosuna göre İlets notunuzun karşılığını puan olarak girmeniz gerekiyor sanırım hocam. 23 temmuzdan sonra geçerli olan tabloya bakacaksınız.

elfktkoglu

Öğrenci
yeni eşdeğerlik tablosuna göre İlets notunuzun karşılığını puan olarak girmeniz gerekiyor sanırım hocam. 23 temmuzdan sonra geçerli olan tabloya bakacaksınız.

Hocam sıkıntı şu ki, 3 farklı eşdeğerlilik tablosu var ve bunlar 27 Mayıs 2009, 24 Nisan 2012 ve 23 Temmuz 2012 tarihli eşdeğerlilik tabloları.. 23 Temmuz 2013'ten sonrası geçerliyse ki öyle bir açıklama yapıldı, ama eşdeğerlilik tablosunda yer almıyor.. Ayrıca paylaştığım gibi "Eşdeğerlilik tablosu ÖSYM'den güncel olarak çekilmemektedir. Sistemde kayıtlı olan eşdeğerlilik tablosunda değişiklik olmamıştır. ÖSYM tarafından yapılan değişiklikler bundan sonraki alımlarda geçerli olacaktır." açıklaması yapılmış. Bu da kafa karıştırıyor..

sidneh

Profesör
Onu dikkate almayın, şu an sistemde tüm eşdeğerlik tabloları mevcut. Ancak tabloların isimlerinde hata var, 23 Temmuz, 24 Nisan'ın yerine yazılmış sanırım. Siz yeni eşdeğerliği bulup onu kullanacaksınız, ancak sistemi de sürekli takip edin.

karaefe

Öğrenci
Hocam 3 ağustos grubu kesin olarak eski eşdeğerlilikten yararlanıcak değil mi? Ben öyle anladım da problem yaşamayalım sonra öyp tercihlerinde ben 5 aldım mesela??

karaefe

Öğrenci
teşekkür ederim hocam yanlış hatırlamıyorsam 19 temmuzdu son başvuru tarihi 3 ağustos grubunun, 2013 ielts sınav takvimi elinde olan birisi paylaşsa aslında görmüş olurduk net olarak. bu durumda eski tabloya göre aldığım 5 70'e tekabül ediyor değil mi?

cezanne1985

Öğrenci
teşekkür ederim hocam yanlış hatırlamıyorsam 19 temmuzdu son başvuru tarihi 3 ağustos grubunun, 2013 ielts sınav takvimi elinde olan birisi paylaşsa aslında görmüş olurduk net olarak. bu durumda eski tabloya göre aldığım 5 70'e tekabül ediyor değil mi?

merhaba bende 3 agustos eılts sınavına girdim 19 temmuz son başvuru tarihi bu kesin biliyorum ancak benim sınav takvimine ihtiyacım var acaba bunu nereden edinebilirim.

- - - Güncellendi - - -

Başvurunuzu 23 Temmuz'dan önce yaptıysanız eski eşdeğerlikten yararlanacaksınız evet.

başvurum 19 temmuz sınav 3 agustos bunu kesin bilmekteyim ancak sınav takvimine ihtiyacım var nereden edinebilirim acaba

karaefe

Öğrenci
merhaba bende 3 agustos eılts sınavına girdim 19 temmuz son başvuru tarihi bu kesin biliyorum ancak benim sınav takvimine ihtiyacım var acaba bunu nereden edinebilirim.

- - - Güncellendi - - -

başvurum 19 temmuz sınav 3 agustos bunu kesin bilmekteyim ancak sınav takvimine ihtiyacım var nereden edinebilirim acaba

bende bulamadım ama yakınınızda ielts kursu olan bir yer varsa onların elinde sınav listeleri oluyor orda temin edebilirsiniz diye düşünüyorum bulursanız paylaşırsanız sevinirim iyi çalışmalar

bgm35

Öğrenci
Merhaba ben 08/06/2013 tarihinde girip 5 almıştım bu durumda hala bu notun esdegerligi 70 sanırım..ben bir kuruma oyp ile atandim.Kurumun esdegerligi yanlış almasindan korkuyorum.bu duyuruyu onlara göstermem 70 olarak almaları içimiÇünkü daha önce 17/07/2013 esdegerligine göre degerlendirip 60. Alan kurumlar olmuştu

Bülentsayak

Öğrenci
Ben de Ielts 'e 27 Temmuz'da girdim. "Başvuruların 24 Temmuz'dan önce olması şartıyla" ibaresi var ya bunu nasıl ispat edeceğiz. Bu belgeyi nereden alacağız, almak zorunda mıyız?

kemalöztürk

Öğrenci
Ben de Ielts 'e 27 Temmuz'da girdim. "Başvuruların 24 Temmuz'dan önce olması şartıyla" ibaresi var ya bunu nasıl ispat edeceğiz. Bu belgeyi nereden alacağız, almak zorunda mıyız?

27 temmuzda girdiysen isbat etmene gerek yok. Çünkü en az 15 gün önce başvuru şartı var. Ve bu düzenlemeyi asıl olarak 27 temmuzda girenler için yaptılar zaten. Dolayısıyla eski eş değerliliğe göre puanınızı kullanabilirsiniz..

- - - Güncellendi - - -

27 temmuzda girdiysen isbat etmene gerek yok. Çünkü en az 15 gün önce başvuru şartı var. Ve bu düzenlemeyi asıl olarak 27 temmuzda girenler için yaptılar zaten. Dolayısıyla eski eş değerliliğe göre puanınızı kullanabilirsiniz..

Bülentsayak

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Hocam çok teşekkür ederim, sağolun, başımdan kaygısı gitti sayenizde. Sıkıntı çıkmamasına sevindim.