Yabancı Dil Eşdeğerlik- Duyuru 11 Ekim 2013

1907khan

Öğrenci
Arkadaslar ; OSYM başkanlığının 23 temmuz İELTS es değerlilk degişikliğinden dolayı bazı üniversitelere İETS sınavından 4 notunu 60 puan karsılığında kabul edebilirisniz diye bir yazı yazdığı duyumunu aldım. böyle bir yazı ve hangi üniversiteye yazıldıgına dair bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olabilir misiniz çok ACİLLLL lütfen.

mmmeeerrrttt

Öğrenci
Arkadaslar merhaba burdan herkes bir uyari yapmak istiyorum.

Ben 27temmuz ielts sinavina girdim, osym nin 11 ekim bildirisine gore hakkim oldugu uzere eski esdegerlik tablosunu kullandim ve aralik ayinda oyp ye basvurdum. Kazandim. Okulun oyp koordinatorlugune belgelerimi teslim ettim, ordaki calisanlar 11ekim bildirisini biliyordu ve herhangi bir yanlislik olmadigini soyleyerek onayladilar. Fakat 1 ay sonra butun atamalarin yapilip benimkinin yapilmadigini ogrendigimde sok oldum. Universitenin personel dairesini arayip sordum.dil puanimi yanlis beyan ettigimi soylediler. Yanlis beyanin cezasini hepimiz biliyoruz. 2gundur derdimi anlatmak icin ugrasiyorum.

Hakkliligim yuzde 1000. Ama bir kisinin bilgisizligi yuzunden ne stresler yasadim.ayni durumda olan arkadaslar sonuna kadar pesinde kosun isinizi saglama alin. Maalesef devlet daireleri cahil dikkatsiz insanlarla dolu.

sidneh

Profesör
Arkadaşlar IELTS eşdeğerliği bugün itibariyle kalktı ancak eski sınavların ve başvurusu 14 Şubat'tan önce yapılmış olmak kaydıyla 14 Şybat'tan itibaren 30 gün içinde girilen sınavların geçerliliği devam edecek. Başvurularınızı yaparken bu kararın da çıktısını alıp okula yollarsanız işinizi garantiye almış olursunuz. Ben de eşdeğerlik değişmesi olayı yüzünden 3-4 okulda ilk 4'e giremeyip telefon ve faks trafiği ile düzelttirebilmiştim.

İlgili açıklama: ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

almanca77

Öğrenci
hocam bir sorum daha olacak, benim belgemde bir gecerlilik süresi yazmiyor, 2005 den sonra alinmis dil diplomalari gecerlidir yaziyor. sinirsiz anlami cikarilabilir mi ?

Toprakcı

Öğrenci
Arkadaslar merhaba burdan herkes bir uyari yapmak istiyorum.

Ben 27temmuz ielts sinavina girdim, osym nin 11 ekim bildirisine gore hakkim oldugu uzere eski esdegerlik tablosunu kullandim ve aralik ayinda oyp ye basvurdum. Kazandim. Okulun oyp koordinatorlugune belgelerimi teslim ettim, ordaki calisanlar 11ekim bildirisini biliyordu ve herhangi bir yanlislik olmadigini soyleyerek onayladilar. Fakat 1 ay sonra butun atamalarin yapilip benimkinin yapilmadigini ogrendigimde sok oldum. Universitenin personel dairesini arayip sordum.dil puanimi yanlis beyan ettigimi soylediler. Yanlis beyanin cezasini hepimiz biliyoruz. 2gundur derdimi anlatmak icin ugrasiyorum.

Hakkliligim yuzde 1000. Ama bir kisinin bilgisizligi yuzunden ne stresler yasadim.ayni durumda olan arkadaslar sonuna kadar pesinde kosun isinizi saglama alin. Maalesef devlet daireleri cahil dikkatsiz insanlarla dolu.

Hocam ben 27 temmuz 2013 de İELTS sınavından aldım belgemi, 4.5 aldım hatta 11 ekimde ki düzenlemeyle puanım 66 olmuştu. Şimdi İELTS kaldırılınca benim hakkım hala 2 yıl devam ediyor ve puanım hala 66 oluyor değil mi ?

mekkabe

Öğrenci
Arkadaşlar peki kurumlar bizden nasıl ıelts puanı isteyecekler ki artık yds eş değerliği yok ben 27 temmuzda aldım belgemi ama şimdi kurumlar başvuru şartına ıelts yi koymazsa ben nasıl başvuracam o kurumu biri açıklsın yaa

amar

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar peki kurumlar bizden nasıl ıelts puanı isteyecekler ki artık yds eş değerliği yok ben 27 temmuzda aldım belgemi ama şimdi kurumlar başvuru şartına ıelts yi koymazsa ben nasıl başvuracam o kurumu biri açıklsın yaa

o kurumların da eşdeğerliğin değiştiğinden haberi olacağı için eskiden alınmış IELTS belgelerini geçerli sayacakları kanaatindeyim

mekkabe

Öğrenci
tmm hocam çok teşekkürler yani benim belgem için sıkıntı yok hangi ilan olursa olsun bu belgemle başvurabilirim yani yds eşdeğerliğiyle

bigthunder

Doçent
o kurumların da eşdeğerliğin değiştiğinden haberi olacağı için eskiden alınmış IELTS belgelerini geçerli sayacakları kanaatindeyim

hocam öyle olacaktır ancak kurumlardaki bilgi eksikliği dolayısıyla eş değerlilik be bu metin çıktı alınarak başvuruda yollanmalı ayrıca başvuru sıkı takip edilip telefonla bilgi vermek gerekiyor sıkıntı süreçle bekliyor olacak bizi

mmmeeerrrttt

Öğrenci
Mantikli olan devam etmesi tabi. Ama bu ulkede mantik yok sistem var maalesef. Bir yere basvuru yapacaksaniz cok iyi arastirmanizi ve mumkunse yazili belgelerle garantilemenizi tavsiye ederim.

Pompeu

Öğrenci
Arkadaşlar 11 Mayıs 2013 tarihinde IELTS sınavına girdim. 23 Temmuzdan sonra eşdeğerlik durumunda çok ciddi bir puan dezavantajı söz konusu. Emin olmak açısından mümkünse öğrenmek istediğim: doktora başvurumu yaparken eşdeğerliliğini aşağıdaki 2012 tablosuna göre yapmaları için bu aşağıdaki tablonun çıktısını alıp beraberinde mi talepte bulunmam gerekir? Ya da kendilerinin zaten buna göre bir hesaplama yapmalarını mı beklemeliyim?

Bu arada IELTS'in postayla gönderdiği sonuç belgemi kendilerini sunmam yeterli midir? Ya da bununla ilgili farklı bir prosedür var mı?

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf

amar

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar 11 Mayıs 2013 tarihinde IELTS sınavına girdim. 23 Temmuzdan sonra eşdeğerlik durumunda çok ciddi bir puan dezavantajı söz konusu. Emin olmak açısından mümkünse öğrenmek istediğim: doktora başvurumu yaparken eşdeğerliliğini aşağıdaki 2012 tablosuna göre yapmaları için bu aşağıdaki tablonun çıktısını alıp beraberinde mi talepte bulunmam gerekir? Ya da kendilerinin zaten buna göre bir hesaplama yapmalarını mı beklemeliyim?

Bu arada IELTS'in postayla gönderdiği sonuç belgemi kendilerini sunmam yeterli midir? Ya da bununla ilgili farklı bir prosedür var mı?

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf

24.04.2013 tarihli eşdeğerliğe bağlısınız.

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

başvuru yaptığınız birime telefon ve dilekçe ile bildirin.
gerekirse eşdeğerlik tablosunu,ösym nin yukarıdaki linkte verdiğim yazısını da gönderin.Her şey açıklıkla dile getirilmiş.

son olarak size gönderilen IELTS belgesinin fotokopisini göndermeniz yeter.Ama yine de durumu başvuracağınız birime izah edin.Sonuçta bu belge ha diye de alınmıyor maalesef.