Yardımcı Doçent'in Başka Üniversiteye Atanması

drozlemina

Öğrenci
merhabalar
benim bir sorum olacaktı bir üniversitede yard doc iken baska bir üniversiteye yine yard doc olarak geçilebiliyor mu

muaffakat vermeyeceklerini söylediler.bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim
 

merzer

Doçent
Diğer üniversite kadro açsın siz başvurun kazanın istifa edin geçin...

- - - Güncellendi - - -

En azından ben süreci böyle biliyorum...
 

kaamos

Araştırma Görevlisi
yrd. doçentlik bağlı olduğunuz üniversitenin ilgili fakültesindeki bir kadro. siz yalnızca o üniversitede yrd. doç.sunuz. doçentlik ve profesörlük üak tarafından verildiği için her yerde geçerlidir.

her okulun kendi atama ve yükselme prosedürü farklı. muhtemelen şu an bulunduğunuz kadro için ingilizce sınavı gibi bi yrd. doç.luk sınavına girdiniz. geçmek istediğiniz yer de aynı şekilde yrd. doç. kadrosu ilan edecek. başvurup sınava gireceksiniz, oysa doçent olsaydınız yeniden sınava girmeden ünvanınızı taşıyabilirdiniz.

yukarda arkadaşımızın bilgilendirdiği gibi; muvafakat alamazsanız istifa edip geçeceksiniz.
 

drozlemina

Öğrenci
ben uzman doktorken istifa edersem 6 ay sonra tekrar devlet memuriyetine dönebileceğim söylenmişti,üniversitelerde aynı durum söz konusu değil o zaman. bilgilerini benimle paylaşan herkese çok teşekkürler,iyi çalışmalar.
 
Arş. Gör., Öğr. Gör. Uzman, Okutman, Yrd. Doç. kadroları sözleşmeli olduğu için istifa ettiği takdirde 6 ay sonra başlama durumu yok. Fakat Doç. ve Prof. kadrolarında bu durum mevcuttur. Yalnız önemli bir şey söylemek istiyorum, bunu herkes bilmeli,

ÇOK ÖNEMLİ

Mağduriyetlerin yaşanmaması için yaşanılan olaylardan ders alınmalıdır. Daha önce bir Arş. Gör. bu şekilde istifa edip başka bir üniversiteye geçemeye çalıştığında kazandığı halde, karşı üniversite onu istifa ettiği için beklemesi gerektiğini belirtti. Yani kanunu farklı şekilde yorumladı. Tabii ki, bu doğru bir uygulama değil. Yani geçmek istediği üniversite kafasına göre hareket etti. Bundan dolayı istifa gibi durumlarda mutlaka gideceğiniz üniversitenin İDARİ PERSONELİ, GENEL SEKRETERİ vs. durumu ona arz edin ve sorun çıkmayacağını en azından sözlü olarak garanti altına alın.

Tabii ki, bu tür mağduriyetler mahkeme ile çözülebilmekte ama uğraşmaya gerek yok. En güzeli, karşı üniversite ile bu durumu görüşmek.
 

alpertunga84

Profesör
merhabalar
benim bir sorum olacaktı bir üniversitede yard doc iken baska bir üniversiteye yine yard doc olarak geçilebiliyor mu

muaffakat vermeyeceklerini söylediler.bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim

Bunun olması için sağlam yerlerden referansların olması lazım. Siz bu kadar kibar açıkladığıma bakmayın. Kabacası: Torpil. :)
 
Üst