YDS sorularını çözemiyorum, nereden kelime çalışabilirim?

Synthax

Öğrenci
İngilizce seviyem b2, kısa bir süre sonra c1 olacağım ve her ne kadar akıcı konuşabilsem de gramer konusunda başarılı olsam bile YDS denemelerini açtığımda bir soruyu anlayamıyorum bile, kelime dağarcığım da iyi düzeyde, kelimelere tekli baktığımda genel olarak anlam çıkartıyorum ama şıklar çok yakın geliyor birbirine ve seçemiyorum. Tamam sorun demek ki kelimelerde, ama hangi kelimelere çalışmalıyım hiç bir fikrim yok. Nereden YDS'ye uygun kelimeler bulup onları ezberleyebilirim?
 

archwell

Öğrenci
valla bende senin gibi çok uğraştım sonunda başaramadım.Kursa gittim 87.5 aldım memnun kaldım baya ilgilendiler.Kursa gitmeyi düşünürsen İLM öneririm sana.
 

yağmurlu1

Öğrenci
ingilizce seviyen ne kadar iyi olursa olsun soru çözüm teknikleri almadan netlerini artıramazsın. videolardan çıkmış soru çözümleri var onları izle hatta maddi ve zaman sıkıntın yoksa bir kursa git derim. Ana dili Türkçe olup yks ve kpss de 30sorudan 15 net çıkatamazken farklı bilde soru çözmekten bahsediyoruz. teknik şart.
 

betülcan

Öğrenci
sorun bana kalırsa kelime çalışma yönteminizde. sınavdan 75 almış ama bir türlü doğru çeviri yapamıyordum. özel ders aldım 10 saat yaklaşık olarak ve cümle analizi öğrendim. ceviriye nerden başlayıp nerede cümleyi bitireceğimi, doğru kelimeyi kullanmayı, ya da kelime sorularında seçenektekilerin hepsini bilmeme rağmen yapamıyordum. Demet hocadan ders aldım. Bu işe hakim başka bir hoca da olabilir. Önce kelimenin ne olduğunu (isim, sıfat, zarf, fiil), fiilse özne ya da nesneye bakmayı, zarfsa fiile bakmayı, sıfatsa isme bakmayı vb öğrendim. Ve kelimelerin birlikte kullanıldığı diğer kelime eşleşmelerini öğrendim. yan yana kullanılan yani collocation son derece önemliymiş. Demet hoca kelime ezberletmedi, okuma ve çeviri yaptırdı bol bol. Bilmediğim kelimelere cümle içinde anlam vermeyi öğrendim.
 

UYGULAMACI73

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar her bölüm için gerek tez gerekse de araştırmalarda lazım olan istatistiksel uygulamalarda program aracılığıyla ve yorum sentez ile ilgili destek istiyorsanız irtibata geçin en uygun şekilde yardımcı olunur. Teşekkürler
 
Üst