sınava aslında az vakit kaldı ama biraz gramer çalışmış olanlar için geç değil diye düşünüyorum, kendi adıma suat gürcanların yds stratejileri kitabından gramer öğrenmiştim, çok ayrıntılı evet ama size bi şekilde öğretiyor, gramer çalışmak çok sıkıcı olduğu için uzaktanyds sitelerinden ders satın almıştım, suat gürcan anlatıyor ben dinliyordum
ama en faydalı nokta gramer testlerinin çözümlerini dinlemek kesinlikle.çünkü tüm şıkları tek tek anlatıyor neden olmadığı konusunda, özetle grameri iyice kafaya yerleştirmek hem bi paragrafı anlamak hem de gramer sorularını çözmek için önemli, gramer bitirilmeli, tekrar edilmeli, soru çözülmeli. (çok çözecek vakit kalmıyor ama elinizden geldiğince)
gelelim okumaya çok önemli, ÇOK. insan bi kere alışmaya başlıyor ve garipsemiyor artık ingilizceyi.ben hep suat gürcandan çalıştım onu da belirteyim, yds readers kitabı vardı bu hocaların onu aldım. içinde 150 parça var genellikle ösym nin kullandığını düşündükleri internet sitelerinden yazılar almışlar, her konudan var.güzel olan kitabı açtığınızda solda parça sağda tahminen bilmiyor olduğunuzu düşündükleri kelimelerin türkçesi ve altta da o kelimelerden beşiyle ilgili alıştırma var, gramerden sıkılınca hemen bu kitap okunmalı, 100 kadar parça okumuştum, kelimeler fırsat buldukça tekrar edilmeli. ayrıca biz son sınıfta tez yazıyorduk ve makaleler sürekli ingilizceydi mecbur biraz bişiler kapmışızdır ordan. (normalde lisans eğitimi türkçeydi)
son olarak bir ay kala eksik olunsa bile umut kesilmemeli, bi ayda düzgün çalışma 15-20 puan bile getirir, yeter ki çalışılsın, kelime kağıtları ile ezber yapılsın (aklınızda onu çağrıştıran cümle olması iyi olur). son hafta da yine suat gürcanların çözümlü çıkmış yds sorularını aldım ve 5-6 tanesini çözdüm tabi ki de süre tutarak, daha sonra çözümlerini okuyarak.
olmayacak şey değil arkadaşlar, çalışın.yds den iyi puan almak ingilizce bilmek değil maalesef, keşke biliyor olsaydık, iyi çalışmalar çok kolay gelsin