YLSY 2017 / 1 Ülke ve Bölge Çalışmaları

Cngzmrt

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 300'den fazla adayın mülakatına gireceği bu alanla ilgili görüşlerimizi paylaşabileceğimiz bir ortam yaratmak faydalı olur diye düşündüm. 24'üne kadar bu alanla ilgili yapılan mülakatlar devam edecekmiş. Bu tarihe kadar süreç, bölgeler ve üniversiteler ile ilgili fikir paylaşımlarında bulunabiliriz. Benim edindiğim ilk izlenimler; benim mülakata girdiğim gün 30 aday içerisinden 3-4 tane fire vardı. Komisyon genel olarak aday bazlı sorular soruyordu ve gidilecek ülkenin dilini öğrenmenin gerekliliğinin altını çiziyorlardı. Yanlış hatırlamıyorsam bölgelerden biri olan Lübnan'a iki kadro ayrılmış ve bu bölge son zamanlarda biraz karışık. Böyle devam etmesi halinde bakanlık bu ülke tercihini değiştirme kararı alır mı?

İlk aşamada aklıma gelen konular bunlar benim.
 
A

AkademiKakad

Guest
.

Yarın mülakata girecek olan var mı?Mülakat saati ve yeri olarak durumunuz nedir?
 

gozumacıldı

Öğrenci
Yarın mülakata girecek arkadaşlara hayatımı değiştiren mülakatımı anlatmak isterim, cumartesi günü 10. komisyonda mülakata girdim baktım azıcık kişi gelmiş mülakata dedim iyi kesin girdim fazla kendimi yormayayım , neyse mülakat başladı. Hatta Sivaslı bir dayım vardı işte sorular falan soruyorlar cevabı pek mühim olmayan sorular güya baskı altında psikolojimi ölçüyorlar bende normal sorular beklediğim için şaşırdım dedim ulan acaba bunlar fetocu falan mı ne alaka yani daha bilimsel sorular bekliyordum orada kendi kendime mülakatı düşünmeyi bırakmışım ajancılık oynuyorum(bu durumu nasıl ispatlayabilirim vs...) neyse sorulara cevap bile veremiyorum hatta duymuyorum bile kafam o kadar başka şeylerde saçma sapan bir mülakat oldu dedim neyse daha iyi biri gider pekte çekincem yoktu gelirken zaten ama tam çıkarken hocalara bir baktım adamların gerçekten üzüldüğünü hissettim kendi kendimi o kadar inandırmışım ki ulan bunlar niye üzüldü falan diyorum kapıyı bi kapattım bi anda aydınlandım anladım ki devlet babam çocukları elin memleketinde sefil olmasın diye onları korumak istemiş kafam birden dank etti. Şuan anlıyorum ki bu insanlar bize bu kadar zarar vermiş birbirimize olan güvenimizi sevgimizi çalmış manyak etmişler kendi ülkemde kendi insanıma güvenmediğimi, çekindiğimi, saklandığımı anladım. Kendimi berbat hissettim kusacak gibiydim..

Neyse mülakata girecek arkadaşlar bu mülakat dünyanın en kolay mülakatı rahat olun siz gidemeseniz bile sevinin çünkü daha iyi olanınız gidip daha çok işe yarayacak kazan kazan durumu yani :)

Şuan bana gelince 3-4 gündür çok mutluyum çocukluğuma geri döndüm kazansam da gitmekten vazgeçtim hocalık bana göre bir iş değil, artık hayallerimin peşinden gidiyorum ... Hepinize hayatınızda başarılar
 
Son düzenleme:
F

Forumss

Guest
Merhabalar, ülke-bölge çalışmaları kapsamında mülakat tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz acaba?
 
Üst