Bu süreçten geçmiş yurt dışı eğitimini tamamlamıs ve göreve başlamış biri olarak dil kursu sürecinde hangi okulu tercih ederseniz edin size katacağı başarı %30 dur. Bazen bazı üniversitelerde bir kaç tane IELTS de veya TOEFL sınavında size ekstradan başarı sağlayacak hoca görebilir veya çevrenizde duyabilirsiniz onun dışındaki tüm hocaların eğitim ve öğretim seviyesi aşağı yukarı aynıdır. Dil eğitimi seçerken konaklama, okula ulaşım ve size verilen bursun yetip yetmeyeceğine göre tercih yapın derim.
- - - Güncellendi - - -
Ayrıca YLSY bursu çok stresli bir süreç atanana kadar bir çok sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz. Yani bu iş sadece dili hallettim oldu değildir. Bursiyer olan arkadaşların eğitim ve öğretimden kaynaklı şikayetlerini çok az duydum yani master doktora nasıl biter demeyin. Sizi asıl yoran bursun gittiğiniz şehirde yetmemesi evliyseniz eğer daha zor inanın ayrıca MEB deki bazı memurların sorularınıza vereceği agresif tavırlar veya en ihtiyaç duyduğunuzda telefonunuza cevap vermemeler, bursların yatmasındaki aksaklıklar hatta ve hatta atanma sürecinde bile sorunlar çıkıyor. Bu söylediklerim sizi burstan soğutmak değil bilakis psikolojinizi uzun vadeli hazırlamaya yöneliktir.