YLSY Kefillerleri

ferhat.dpu

Öğrenci
arkadaslar kefıllerle ılgılı bı sorm olacak bılen arkadaslarım ozellıkle hukukı konularda bılgı sahıbı olan arkadaslarım cevaplandırırssa sevınırım.kefıllerımın bı tanesı emnıyet amırı.maasında ıcradan dolayı kesıntılı sekılde alıyor.kefıl yaptım kendısını.bundan dolayı sorun yasar mıyım?yasarsam eger hakkımı elımden alırlar mı yoksa yenı kefıl bulmamı mı ısterler?

mehsaidmet

Öğrenci
arkadaslar kefıllerle ılgılı bı sorm olacak bılen arkadaslarım ozellıkle hukukı konularda bılgı sahıbı olan arkadaslarım cevaplandırırssa sevınırım.kefıllerımın bı tanesı emnıyet amırı.maasında ıcradan dolayı kesıntılı sekılde alıyor.kefıl yaptım kendısını.bundan dolayı sorun yasar mıyım?yasarsam eger hakkımı elımden alırlar mı yoksa yenı kefıl bulmamı mı ısterler?

yok hocam, icralık olmak kefil olmaya engel değil. son 1 yıldır sigortası yatıyor olsun da (emn. amiri ise hayli hayli yatıyodur.) sorun oluşturmaz. [yalnız elinizi hızlı tutun, bu ara malum ortalık karışık :) ]

ferhat.dpu

Öğrenci
izmirde emnıyet amırı bıde:d verdım ben bugun belgelerı hayırlısı olsun bakalım.sorun cıkarda hakkımızı elımızden alırlar dıye korkuyorum ya..

bariscan

Öğrenci
arkadaşlar kefillerim babam ve abim

babam emekli ama sgk ya prim ödeyerek çalışıyor, abimin de 5 senesi yeni dolmak üzere özel sektörde, ama kesik kesik çalıştı hep, kabul olur mu bu kefiller ?

sidneh

Profesör
arkadaşlar kefillerim babam ve abim

babam emekli ama sgk ya prim ödeyerek çalışıyor, abimin de 5 senesi yeni dolmak üzere özel sektörde, ama kesik kesik çalıştı hep, kabul olur mu bu kefiller ?

5 senesi dolmsk uzere ise olmaz, 1800 gunu doldurmus olmasi gerek ve primler arasinda buyuk bosluklar olmamasi gerek.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sidneh

Profesör
anladım hocam sağolun. birde iki kefil de aynı kağıdı mı imzalayacak yani diğer kefil farklı şehirdeyse, hem burda hem diğer şehirde notere giderek ikisi içinde farklı işlem mi yapacağım?

Kefillerden biri diger sehirde olan baska birine vekalet verirse vekil de onun yerine imzalayabilir hocam. Yalniz notere sorun, bazi noterler kabul etmeyebiliyor.

everest

Öğrenci
Kefillerden biri diger sehirde olan baska birine vekalet verirse vekil de onun yerine imzalayabilir hocam. Yalniz notere sorun, bazi noterler kabul etmeyebiliyor.

o vekalet yazısı da noterde huzurunda mı yapılmalı? ve asıl kefil evliyse, vekil olduğunu bildirirken de eşinin rızası olduğunu belirtmeli değil mi

everest

Öğrenci
Her ikisi de evet hocam.

hocam kefalet senedinde master + doktora için miktar yazmamız isteniyor. peki ben şimdiden bir ülkeyi belirlemem mi gerekiyor? mesela ben amerika için belirlenen rakamları yazdım ama ilerde ingiltereden kabul alabildim diyelim. bu durumda ne oluyor

sidneh

Profesör
hocam kefalet senedinde master + doktora için miktar yazmamız isteniyor. peki ben şimdiden bir ülkeyi belirlemem mi gerekiyor? mesela ben amerika için belirlenen rakamları yazdım ama ilerde ingiltereden kabul alabildim diyelim. bu durumda ne oluyor

Evet hocam ulkeyi simdiden belirleyeceksiniz. Ulke degisirse senedi bastan yapmaniz gerek.
Senedi master + doktora icin yapmiyorsunuz, simdilik sadece master icin yapiyorsunuz.

sidneh

Profesör
hocam bu sorduklarım saçmaysa mazur görün ancak şunu da sormalıyım, dil kursu ile master yapılan ülkenin aynı olma zorunluluğu var mı?

Estagfurullah hocam. Sonradan degistirme hakkiniz var ulkeyi ancak dilekcelerle ve senedi yeniden yapmakla ugrasmamak icin ayni ulke olsa daha iyi olur.

everest

Öğrenci
Evet hocam.

hocam çevrenizde 3.0 altında ortalamayla Amerikada kabul alan oldu mu? benim ortalamam 2.76. Devletin resmi burslu öğrencisi olmamız ve Türkiye de yüksek harf notu almanın zorluğu, 3.0 altındaki ortalamalar için kabul almamızda faydası olur mu

- - - Güncellendi - - -

bu konu hakkında fikriniz var mı [MENTION=16613]sidneh[/MENTION] hocam