YLSY'yi Kazandık Şimdi Ne Yapacağız

Stell@

Öğrenci
Arkadaşlar, kefil olacak olanların kriterleri hakkında fikriniz var mı acaba? özel sektörde ya da devlette çalışması gereken belli bir süre var mı?

a) Kefaletname 2 kefil tarafından imzalanacaktır.
b) Kefillerin yurt içinde çalışıyor olması gereklidir. (emekli kefil kabul edilmez)
c) Kefil Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir kuruluşta memur ise en az 1 yıllık, işçi ve sözleşmeli
çalışan ise en az 5 yıllık hizmeti ile halen çalışıyor olması gereklidir. (mevsimlik veya geçici işçi
kefil kabul edilmez)
d) Serbest meslek sahibi kefil bulunması halinde, kefilin meslek odası, baro veya birlik gibi bir
kuruluşta en az 5 yıllık üye kaydının bulunması gereklidir.
e) Yukarıda belirtilen şartları taşımaları koşuluyla anne veya babadan sadece birinin kefil olması
mümkündür.
f) Karı-kocanın ikisi de aynı kişiye kefil olamaz.
g) Kefillerin çalışma belgelerinde iş adresi, hizmet yılı, kurum ve emekli sicil numaraları mutlaka
belirtilmelidir ve resmî nitelik taşımalıdır. (maaş bordrosu kabul edilmez)
h) Kefillerin noter tasdikli nüfus cüzdan örnekleri de 1’er örnek olarak Bakanlığımıza verilecektir.
(Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de olabilir.)

cerih

Öğrenci
Arkadaşlar, kefil olacak olanların kriterleri hakkında fikriniz var mı acaba? özel sektörde ya da devlette çalışması gereken belli bir süre var mı?

KEFİLLERİN DURUMUNA İLİŞKİN ŞARTLAR VE KEFALET MİKTARLARI (Ek-4/4)

KEFİLLERİN DURUMU :
Kefaletname 2 kefil tarafından imzalanacaktır.
Kefillerin yurt içinde çalışıyor olması gereklidir. (emekli kefil kabul edilmez)
Kefil Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir kuruluşta memur ise en az 1 yıllık, işçi ve sözleşmeli çalışan ise en az 5 yıllık hizmeti ile halen çalışıyor olması gereklidir. (mevsimlik veya geçici işçi kefil kabul edilmez)
Serbest meslek sahibi kefil bulunması halinde, kefilin meslek odası, baro veya birlik gibi bir kuruluşta en az 5 yıllık üye kaydının bulunması gereklidir.
Yukarıda belirtilen şartları taşımaları koşuluyla anne veya babadan sadece birinin kefil olması mümkündür.
Karı-kocanın ikisi de aynı kişiye kefil olamaz.
Kefillerin çalışma belgelerinde iş adresi, hizmet yılı, kurum ve emekli sicil numaraları mutlaka belirtilmelidir ve resmî nitelik taşımalıdır. (maaş bordrosu kabul edilmez)
Kefillerin noter tasdikli nüfus cüzdan örnekleri de 1’er örnek olarak Bakanlığımıza verilecektir. (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de olabilir.)

Stell@

Öğrenci
KEFİLLERİN DURUMUNA İLİŞKİN ŞARTLAR VE KEFALET MİKTARLARI (Ek-4/4)

KEFİLLERİN DURUMU :
Kefaletname 2 kefil tarafından imzalanacaktır.
Kefillerin yurt içinde çalışıyor olması gereklidir. (emekli kefil kabul edilmez)
Kefil Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir kuruluşta memur ise en az 1 yıllık, işçi ve sözleşmeli çalışan ise en az 5 yıllık hizmeti ile halen çalışıyor olması gereklidir. (mevsimlik veya geçici işçi kefil kabul edilmez)
Serbest meslek sahibi kefil bulunması halinde, kefilin meslek odası, baro veya birlik gibi bir kuruluşta en az 5 yıllık üye kaydının bulunması gereklidir.
Yukarıda belirtilen şartları taşımaları koşuluyla anne veya babadan sadece birinin kefil olması mümkündür.
Karı-kocanın ikisi de aynı kişiye kefil olamaz.
Kefillerin çalışma belgelerinde iş adresi, hizmet yılı, kurum ve emekli sicil numaraları mutlaka belirtilmelidir ve resmî nitelik taşımalıdır. (maaş bordrosu kabul edilmez)
Kefillerin noter tasdikli nüfus cüzdan örnekleri de 1’er örnek olarak Bakanlığımıza verilecektir. (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de olabilir.)

aynı anda yazmısız :)

South

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, öncelikle kazananları tebrik ediyorum. Yerleşilen kurum olarak "tpao genel müdürlüğü" yazıyor, burada dönüşün ankara olması anlamına mı geliyor ? tpaoyu kazanan diğer arkadaşlar için ne yazıyor acaba, paylaşırsanız sevinirim.

alabanda

Öğrenci
Hocam kefillerin toplamda 5 yıldan fazla çalışmış olması mı gerekiyor? Yoksa hem aynı kurumda hem de 5 yıldan fazla çalışması mı aranıyor?

ironman

Öğrenci
Değerli arkadaşlar herkese merhaba.Öncelikle herkes için hayırlı olsun.Konu başlığında olduğu gibi kazandık ne yapacağız ? :) Belgeleri hazırlama telaşına düştük her birimiz.Ülke araştırmaları vs. sürüyor.Dil eğitimi konusunda geçen yıllardan deneyimli YLSY arkadaşlar ve birkaç bursiyer ile görüştüm.Görüşünü aldığım hemen herkes yurtdışı dil eğitimine karşı .(gerekçe :dil kurslarının size katacağı speaking dışında bişey yok,tamamen kendi çabanız şart.ayrıca meb in tavsiyesi de seviyeniz ne olursa olsun yurtiçi dil kursu daha yararlı olacaktır şeklinde)Yurtiçinde ise Antalya öneriliyor.İstanbul,gazi,hacettepe üniversitelerinden önce Akdeniz Üniveristesi öneriliyor,toefl dan 90 lar garantileniyormuş bu üni.de.abd üniversiteleri içinde 90 toefl notu master ve phD için kabul almayı kolaylaştıracak gözüküyor.Bu tavsiyelere uyarak dil eğitimini yurtiçi olarak ve akdeniz üni.olarak yapmalı mıyım.sizlerin önerisi nedir ?Akdeniz üniversitesinde tanıdığı olan (hoca-öğr. hiç farketmez ) görüşünü alabileceğimiz arkadaşlar var mı?

cashh

Öğrenci
Arkadaşlar yeri burası mı bilmiyorum ama bir sorum olacak. Askerdeyken YLSY kazanılması durumunda ne oluyor? Hakkın saklı tutulması mümkün mü? Mümkünse bunun için yapılması gereken nedir?

makel

Öğrenci
Ben de aynı şeyi merak ediyorum sanırım en doğru cevabı Tpao'dan ve Tpao adına bu bursa uerleşenlerden edinebiliriz.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar, öncelikle kazananları tebrik ediyorum. Yerleşilen kurum olarak "tpao genel müdürlüğü" yazıyor, burada dönüşün ankara olması anlamına mı geliyor ? tpaoyu kazanan diğer arkadaşlar için ne yazıyor acaba, paylaşırsanız sevinirim.

Ben de aynı şeyi merak ediyorum sanırım en doğru cevabı Tpao'dan ve Tpao adına bu bursa yerleşenlerden edinebiliriz.

sidneh

Profesör
Arkadaşlar Beşiktaş Sait Çiftçi Hastanesi'nde işlemlerimi tamamladim. Dahiliye, Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji, Ortopedi, Psikiyatri ve Üroloji'ye göründüm. Kan verdim ve akciğer filmi çektirdim. Kan sonuçları yarın 3'te verilecekmiş, röntgeni de bugün 1'de alırsınız dediler. Ben biraz geciktim bugün, 10.30'da başladım poliklinikleri dolaşmaya, 12'de bitti. Raporu çarşamba 11.45'te alacağım. Rapor ücreti 152,10 TL.

ironman

Öğrenci
MEB e gittim ve sorularımı sordum çok da hoş karşıladılar sorusu olanlar çekinmesin,gitsin.Yıldız hanımla konuştum.Dil eğitimlerinin ne zaman başlayacağını sordum.Yurtdışı dil eğitimleri yurtiçi eğitimler bittikten sonra (6ay), yurtiçi dil eğitimleri de 7 Şubat da belli olacak bir tarihte muhtemelen Mart I'n ilk haftası nda başlıycakmış.Kurslar bittikten sonra başvurulan Üniversitelerden kabul alabilmek için de her ne kadar kışavuzda 60baraj olarak gösterilse de özellikle ABD ve UK ünilerinde 80 toefl şartı varmış ve ABD ünileri ielts kabul etmiyormuş.yani kabul alabilmek için toefl dan bi 80-85 şart.bunun içinde yurt dışı eğitimi başlayana kadar boş kalmaktansa yurtiçi kursu alıp gramer okuma Halledip yurtdışında konuşma dinleme Halledip toefl dan iyi bi not alıp bi an önce kabul ettirebilmek en uygunu olduğu kanısındayım.akdeniz Üni dil eğitimi istanbula göre daha iyi olmasına şaşırdığımı belirttim .Yıldız hanım ilk 2 ayda yurtdışında en iyi ünilerden kabul aşanların %90 ı Akdeniz de kurs aldı dedi .Demekki var orda birşey :) 4 mevsim turist alıyor yabancı öğrenci fazla vs etken olabilir.Kefaletnamelerle ilgili sorularım yetişmedi öğleden sonra görüşücem o yönde de bilgi veririm dostlar ..

sidneh

Profesör
MEB e gittim ve sorularımı sordum çok da hoş karşıladılar sorusu olanlar çekinmesin,gitsin.Yıldız hanımla konuştum.Dil eğitimlerinin ne zaman başlayacağını sordum.Yurtdışı dil eğitimleri yurtiçi eğitimler bittikten sonra (6ay), yurtiçi dil eğitimleri de 7 Şubat da belli olacak bir tarihte muhtemelen Mart I'n ilk haftası nda başlıycakmış.Kurslar bittikten sonra başvurulan Üniversitelerden kabul alabilmek için de her ne kadar kışavuzda 60baraj olarak gösterilse de özellikle ABD ve UK ünilerinde 80 toefl şartı varmış ve ABD ünileri ielts kabul etmiyormuş.yani kabul alabilmek için toefl dan bi 80-85 şart.bunun içinde yurt dışı eğitimi başlayana kadar boş kalmaktansa yurtiçi kursu alıp gramer okuma Halledip yurtdışında konuşma dinleme Halledip toefl dan iyi bi not alıp bi an önce kabul ettirebilmek en uygunu olduğu kanısındayım.akdeniz Üni dil eğitimi istanbula göre daha iyi olmasına şaşırdığımı belirttim .Yıldız hanım ilk 2 ayda yurtdışında en iyi ünilerden kabul aşanların %90 ı Akdeniz de kurs aldı dedi .Demekki var orda birşey :) 4 mevsim turist alıyor yabancı öğrenci fazla vs etken olabilir.Kefaletnamelerle ilgili sorularım yetişmedi öğleden sonra görüşücem o yönde de bilgi veririm dostlar ..

ABD üniversiteleri IELTS kabul ediyor, sitelerinde var olan bir şeyi size yok diye aktarması ilginç.

ironman

Öğrenci
ABD üniversiteleri IELTS kabul ediyor, sitelerinde var olan bir şeyi size yok diye aktarması ilginç.

Genelde toefl isteniyor dedi Hocam.İelts notu ile kabul almayan bursiyerler varken toefl notu olanlar için kabul alamamam gibi durum olmamış.yoksa ielts ile de toefl ile de başvurabiliyosun ancak kabul ettirme de zorluk yaşanabilir diye anladım .

M.A.C.

Öğrenci
Ylsyi kazandık ama kafam çok karışık yardımcı olur musunuz

Ben meb görme engelliler eğitimi bölümünü kazandım . Sınıf öğretmenliği lisans mezunuyum. Meb da şu an öğretmenim. Ayrıca sosyal bilgiler eğitimi alanında da tezli yüksek lisansım var. Bu durumda ben sadece doktora yapabiliyor muyum?yoksa yüksek lisanstan başlayıp ondan sonra doktoraya devam etmek zorunda mıyım?

Bi konu daha var aklıma takılan. şimdi benim yds'den 45 puanım var. Bu durumda okuduğum ve anladığım kadarıyla dil kursuna gitmek zorundayım herhalde. Bu durumda direkt yurtdışını isteyip orada dil öğrenebiliyor muyuz? Yoksa sadece yurt içi mi oluyor?

Diyelim yurt dışına dil öğrenemeye gönderdi. Ne zaman istifa ettirip gönderiyor? Ne kadar sürede yeterli puanı almamızı istiyor?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

gilde

Öğrenci
arkadaşlar merhaba,
benim bir kaç sorum var bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
1-Ben suan yüksek lisans yapıyorum yurt dışına doktoroya gitme gibi bir şansım ne yazık ki yok tekrar yüksek lisans gitmek istesem gidebilir miyim. kabul edildiğim okulda doktora programı yok dönüşümde başka bir okula doktorama izin verilir mi?
2- dil eğitimimi kendim almak istesem şuan ki kamu görevimde istifa etmem gerekiyor mu?
3- dil eğitimini hangi şartta kendim karşılayabiliyorum? en az kaç puanım varsa devlet bana gereken puanı alabileceğim konusunda güveniyor?
3- diyelim ki dil kursuna kendim gittim ama sonunda başarılı olamadım, yurt dışı için 2015 bahara kadar gerekli puanı alamadım devlet senetti meblayı bende geri ister mi?

ironman

Öğrenci
Karar verdim : Yurt dışına çıkarken de alnıma ASLI GİBİDİR mührü bastırıp çıkıcam.Noter,muhtar hepsi onaylasın yoksa şuradan şuraya gitmem :chuncky:

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar evrakların son teslim tarihi olan 17 ocaktan önce gönderirseniz evraklarınızda olabilecek hatalı ya da eksiklikleri gidermeniz söz konusu olur o açıdan ayın 13 ünde hatta 10unda gönderirseniz postadaki gecikmeler vs düşünüldüğünde eksiklikler kolayca giderilebilir.Çünkü,meb de evrakkayıt personelleri evrakları kontrol edip eksik ve yanlışlıklar hususnda telefonla bilgilendirme yapıyormuş ama 17 ocaktan önceyse bu mümkün o nedenle bir an önce toprlayın derim.Ayrıca cep telefonlarınız ve ev telefonlarınızda da değişiklik yapmayın,yaparsanız da meb e bildirin bu süreçte ;)