ontolojkimkansz
Öğrenci
Arkadaşlar, kefil olacak olanların kriterleri hakkında fikriniz var mı acaba? özel sektörde ya da devlette çalışması gereken belli bir süre var mı?
Arkadaşlar, kefil olacak olanların kriterleri hakkında fikriniz var mı acaba? özel sektörde ya da devlette çalışması gereken belli bir süre var mı?
Arkadaşlar, kefil olacak olanların kriterleri hakkında fikriniz var mı acaba? özel sektörde ya da devlette çalışması gereken belli bir süre var mı?
KEFİLLERİN DURUMUNA İLİŞKİN ŞARTLAR VE KEFALET MİKTARLARI (Ek-4/4)
KEFİLLERİN DURUMU :
Kefaletname 2 kefil tarafından imzalanacaktır.
Kefillerin yurt içinde çalışıyor olması gereklidir. (emekli kefil kabul edilmez)
Kefil Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir kuruluşta memur ise en az 1 yıllık, işçi ve sözleşmeli çalışan ise en az 5 yıllık hizmeti ile halen çalışıyor olması gereklidir. (mevsimlik veya geçici işçi kefil kabul edilmez)
Serbest meslek sahibi kefil bulunması halinde, kefilin meslek odası, baro veya birlik gibi bir kuruluşta en az 5 yıllık üye kaydının bulunması gereklidir.
Yukarıda belirtilen şartları taşımaları koşuluyla anne veya babadan sadece birinin kefil olması mümkündür.
Karı-kocanın ikisi de aynı kişiye kefil olamaz.
Kefillerin çalışma belgelerinde iş adresi, hizmet yılı, kurum ve emekli sicil numaraları mutlaka belirtilmelidir ve resmî nitelik taşımalıdır. (maaş bordrosu kabul edilmez)
Kefillerin noter tasdikli nüfus cüzdan örnekleri de 1er örnek olarak Bakanlığımıza verilecektir. (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de olabilir.)
Merhaba arkadaşlar, öncelikle kazananları tebrik ediyorum. Yerleşilen kurum olarak "tpao genel müdürlüğü" yazıyor, burada dönüşün ankara olması anlamına mı geliyor ? tpaoyu kazanan diğer arkadaşlar için ne yazıyor acaba, paylaşırsanız sevinirim.
MEB e gittim ve sorularımı sordum çok da hoş karşıladılar sorusu olanlar çekinmesin,gitsin.Yıldız hanımla konuştum.Dil eğitimlerinin ne zaman başlayacağını sordum.Yurtdışı dil eğitimleri yurtiçi eğitimler bittikten sonra (6ay), yurtiçi dil eğitimleri de 7 Şubat da belli olacak bir tarihte muhtemelen Mart I'n ilk haftası nda başlıycakmış.Kurslar bittikten sonra başvurulan Üniversitelerden kabul alabilmek için de her ne kadar kışavuzda 60baraj olarak gösterilse de özellikle ABD ve UK ünilerinde 80 toefl şartı varmış ve ABD ünileri ielts kabul etmiyormuş.yani kabul alabilmek için toefl dan bi 80-85 şart.bunun içinde yurt dışı eğitimi başlayana kadar boş kalmaktansa yurtiçi kursu alıp gramer okuma Halledip yurtdışında konuşma dinleme Halledip toefl dan iyi bi not alıp bi an önce kabul ettirebilmek en uygunu olduğu kanısındayım.akdeniz Üni dil eğitimi istanbula göre daha iyi olmasına şaşırdığımı belirttim .Yıldız hanım ilk 2 ayda yurtdışında en iyi ünilerden kabul aşanların %90 ı Akdeniz de kurs aldı dedi .Demekki var orda birşey 4 mevsim turist alıyor yabancı öğrenci fazla vs etken olabilir.Kefaletnamelerle ilgili sorularım yetişmedi öğleden sonra görüşücem o yönde de bilgi veririm dostlar ..
ABD üniversiteleri IELTS kabul ediyor, sitelerinde var olan bir şeyi size yok diye aktarması ilginç.