Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kartvel" data-source="post: 500854" data-attributes="member: 105205"><p>Hocam daha önce de yazmıştım ben. Akademi, üzerine plan yapılacak bir kariyer değil. "İsme özel" dediğiniz şey bütün dünyada böyledir. Kimse sadece puanı yüksek diye bir akademik pozisyona birini getirmez. Ha torpil oluyor mudur? Kesinlikle. Ama şu durum da var. Ben mesela öğretim görevlisiyim. Yıllardır bölümü, üniversiteyi, dersleri, öğrencileri biliyorum tanıyorum. Doktoramı bitirmişim. Ve doktoramı bitirdiğim için Dr. Öğr. Üyesi olmak istiyorum. Üniversitenin de esasında ders anlatacak fazladan birine ihtiyacı yok. Ne yapılıyor? Evet, bu tür durumlarda ilan isme çıkıyor. Diğer türlü ben, beni alacak başka bir yere gideceğim. Bu defa oraya alışmaya çalışacağım vs. Benim yerime bir Dr. Öğr. Üyesi gelecek. Bunlara gerek var mı? Yok. Bu yüzden doktorasını bitirmiş öğretim görevlisinin üniversite bir anlamda yükselmesini sağlıyor. (Doçent alımları da, profesör alımları da hep böyledir. Normalde doçentliğini kazananı, profesorlugunu hak edeni direkt ata değil mi? Yok. Yine ilana çıkılıyor. Bölümün doçente ihtiyacı olsa bile, bölümde doçentliğini almış biri varken neden macera arasın ki üniversite? Ha iş dönüp dolaşıp "Ama ben daha nitelikliyim."e geliyorsa az önce de dediğim gibi, bir kuruma dahil olmada tek kriter yüksek puanlara sahip olmak, iyi yayınlar yapmak olmuyor. Dünya çapında bir akademisyeniz yaptığınız yayınlar nedeniyle, boşta kalmanız zaten mümkün değil.)</p><p></p><p>Keşke bu tür durumlar başka türlü çözülse. Ama millet olarak birbirimize hiç güvenmedigimiz için böyle kılıflar buluyoruz. </p><p></p><p>Bunları genel anlamda söylüyorum. Yoksa sizin verdiğiniz örnekte belki de sıradışı bir durum vardır. Genel anlamda söylüyorum; çünkü sosyal medyada bu meselenin önü arkası bilinmeden boş yaygaralar kopariliyor çoğu zaman. Ama akademik camia işin aslını astarını bilir ve normal görür bunları.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kartvel, post: 500854, member: 105205"] Hocam daha önce de yazmıştım ben. Akademi, üzerine plan yapılacak bir kariyer değil. "İsme özel" dediğiniz şey bütün dünyada böyledir. Kimse sadece puanı yüksek diye bir akademik pozisyona birini getirmez. Ha torpil oluyor mudur? Kesinlikle. Ama şu durum da var. Ben mesela öğretim görevlisiyim. Yıllardır bölümü, üniversiteyi, dersleri, öğrencileri biliyorum tanıyorum. Doktoramı bitirmişim. Ve doktoramı bitirdiğim için Dr. Öğr. Üyesi olmak istiyorum. Üniversitenin de esasında ders anlatacak fazladan birine ihtiyacı yok. Ne yapılıyor? Evet, bu tür durumlarda ilan isme çıkıyor. Diğer türlü ben, beni alacak başka bir yere gideceğim. Bu defa oraya alışmaya çalışacağım vs. Benim yerime bir Dr. Öğr. Üyesi gelecek. Bunlara gerek var mı? Yok. Bu yüzden doktorasını bitirmiş öğretim görevlisinin üniversite bir anlamda yükselmesini sağlıyor. (Doçent alımları da, profesör alımları da hep böyledir. Normalde doçentliğini kazananı, profesorlugunu hak edeni direkt ata değil mi? Yok. Yine ilana çıkılıyor. Bölümün doçente ihtiyacı olsa bile, bölümde doçentliğini almış biri varken neden macera arasın ki üniversite? Ha iş dönüp dolaşıp "Ama ben daha nitelikliyim."e geliyorsa az önce de dediğim gibi, bir kuruma dahil olmada tek kriter yüksek puanlara sahip olmak, iyi yayınlar yapmak olmuyor. Dünya çapında bir akademisyeniz yaptığınız yayınlar nedeniyle, boşta kalmanız zaten mümkün değil.) Keşke bu tür durumlar başka türlü çözülse. Ama millet olarak birbirimize hiç güvenmedigimiz için böyle kılıflar buluyoruz. Bunları genel anlamda söylüyorum. Yoksa sizin verdiğiniz örnekte belki de sıradışı bir durum vardır. Genel anlamda söylüyorum; çünkü sosyal medyada bu meselenin önü arkası bilinmeden boş yaygaralar kopariliyor çoğu zaman. Ama akademik camia işin aslını astarını bilir ve normal görür bunları. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...