YÖKDİL- Fen Bilimleri Değerlendirme (09/07/2017)

A

Akademik Forum

Guest
as well as
Unfortunately
Consequently
Despite
Due to,
concerned in/ between
if
 

coccus

Öğrenci
due to, as well as, consequently, both.. and, delicate (emin degilim), whereas (mühendislik karşılaştırma), recycle reuse of water interchangable diye birşey vardı cevap ayrı ayrı tanımlarını açıklayan şık, while collecting, aproppriate questions, hipotezli soru judgement, general hallmarks if science, mitokondri aynı atadan, soru da fall vardi ->hektar drop, funding problem in universities,
 
A

Akademik Forum

Guest
Her bölüm mezunu her bölümden yökdile girebilir engel yok, yoksa var mı ? Olsa ben giremezdim, işletme mezunuyum ama fen bilimlerinden girdim alanım ve çalışmalarım mühendislik temelli olduğu için
 
A

Akademik Forum

Guest

şıklar arasında evet vardı fakat anlam olarak oturmuyordu sanki. zira şöyle bişeydi. bişey bişey..... x ve y. yani eğer doğru cevap as well as ise cümle ''bişey bişeyin YANI SIRA x ve y'' şeklinde oluyordu. halbuki doğru kurulum x ve y nin YANISIRA bişey bişey olmalıydı. doğru cevabın as well as olduğunu düşünmüyorum.
 
A

Akademik Forum

Guest
concerned/relationship li soruda relationshipten sonra to gelemez. Çünkü orda mantıken ... ve... arasında ilişki olması lazım.
O nedenle with/ to kalıbı oturmuyordu.
 
A

Akademik Forum

Guest
concerned - relationshipli sorunun cevabi "with... to..." olacak. cunku "its" relationship diye bitiyordu soru, yani "its relationship between ... and ..." mantiksiz oluyor. aldatici soruydu, relationship'i goren between'i bassin diye hazirladilar muhtemelen. concerned'in prepositioni da "in" aslinda ama direkt sadece o konuyla degil, "o konunun diger iki konuyla (... and ...) iliskisiyle ilgilenir" anlaminda oldugu icin "with" daha uygun. bence.
 
Üst