Bugün hazırlık muafiyeti için başvurumu yaptım. Sonucum açıklandığı zaman buraya yazacağım.
Muafiyetim kabul edildi.
Bugün hazırlık muafiyeti için başvurumu yaptım. Sonucum açıklandığı zaman buraya yazacağım.
YÖK başkanı ne der bilmiyorum ama en son İTÜ'de geçmiyordu.
İTÜ Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri İle İlgili Senato Esaslarına (2014) göre "İTÜ, YÖKün öğretim üyeliğine yükseltme ve atama şartı olarak getirdiği yabancı dil sınavı şartının yanında "İngilizce seminer" önkoşulunu da arar. İTÜ de ilk kez akademik yükseltmesi ve ataması yapılacak bir aday, mutlaka İngilizce seminer vermek ve başarılı olmak zorundadır." Yani YÖKDİL, YDS vb. sınavlar yanında seminer de isteniyor. Bu YÖKDİL kabul edilmiyor değil, hepsi aynı kefeye konuluyor, kabul ediliyor ve seminer de isteniyor.
Selamlar, Yökdil ile alakalı sorum şu : İngilizce ders vermek için 80 puan şartı vardı, yökdil bunu karşılıyor mu ?
yönetmelik şöyle :
7c) 5 inci maddenin üçüncü fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen sınavlarda yüz tam puan üzerinden asgari seksen puanla başarılı olması.
5c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından (b) bendindeki sınavlarla eşdeğerliliği kabul edilen yabancı dil sınavlarında yüz tam puan üzerinden üniversite senatosunun belirlediği puanla başarılı olanlar.
Arkadaşlar Merhaba, Yekta Saraç'ın Yökdil hakkinda, sınavın kullanılabileceği yerler ile ilgili yaptığı son açıklamada akademik kadrolara başvuru ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Araştırma görevlisi, okutman gibi kadrolara başvurularda yökdil kullanabilecek miyiz? Bu sınav puanı ile başvuru yapan varsa bilgi verebilir mı?