Yüksek lisans Bilimsel hazırlık atılma kalktı mı ?

DenDen

Öğrenci
Arkadaşlar sitede bununla ilgili bazı cevaplar mevcut fakat yüksek lisansta bilimsel hazırlıkta devamsızlık veya dersten kalma nedeniyle atılma kalktımı bunu yazan kesin bir kanun, yasa mevcut mu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bilimsel hazırlık, tez dönemi, ders dönemi farketmiyor. Kayıt olduktan sonra mezun olana kadar atılmak yok isterseniz 10 yıl okuyun sadece 3. yıldan itibaren harç ödemeye başlıyorsunuz.

DenDen

Öğrenci
Bilimsel hazırlık, tez dönemi, ders dönemi farketmiyor. Kayıt olduktan sonra mezun olana kadar atılmak yok isterseniz 10 yıl okuyun sadece 3. yıldan itibaren harç ödemeye başlıyorsunuz.
Teşekkür ederim. Bende bu şekilde biliyordum fakat bugün görüştüğüm üniversite de öğretim görevlisi hocamız atılırsın diyince emin olmak için sormak istedim. Yeni yasayı gösteren herhangi bir link var mı bildiğiniz ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10 – a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

b) Tezli yüksek lisans programını azami üç yıl içinde başarı ile tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.”

http://www.akademikpersonel.org/gen...tim-ve-ogretim-yonetmeliginde-degisiklik.html

DenDen

Öğrenci
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10 – a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

b) Tezli yüksek lisans programını azami üç yıl içinde başarı ile tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.”

http://www.akademikpersonel.org/gen...tim-ve-ogretim-yonetmeliginde-degisiklik.html

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için

spektrum

Öğrenci

nazmi hocam artık bu durum değişti değil mi? şimdi ben bilimsel hazırlık okuyacağım, yıl sonunda devamsızlıktan veya dersleri geçemediğim için kalırsam kaydım silinecek mi? bilimsel hazırlık mutlaka bir yılda geçilmeli mi? bilgilendirirseniz sevinirim hocam.

lympia

Öğrenci
bilimsel hazırlık yuksek lisanstan sayılıyor mu bir de ?oyp de yukseklisans yapıyor olma sartını kapsıyor mu? [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]

- - - Güncellendi - - -

Güncel konu...

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar öncelikle bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Durumum kısaca şudur aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü altında birkaç farklı programa başvurdum.Bunlardan en çok istediğim programda yedeklerde 1. sırada kalmıştım.Diğer bir programı ise kazandım.
Yedekleri beklemeden Askerlik sorunum olduğu için diğer programa kayıt oldum.Daha henüz 1 hafta bile olmadı kayıt olalı.Şimdi yedekler açıklanmış ve istediğim bölümde benim kayıt olma hakkım yazıyor fakat şöyle ki sadece bir programa kayıt yaptırabilirsiniz diye belirtti öğrenci işleri.
Sizlere sorum 3 gün içerisinde gidip kaydımı sildirsem ve süresi içerisinde istediğim programa kayıt olabilir miyim? Yoksa olmaz mı.Asıl sorun şu ki hali hazırda kaydolduğum programda mecburen Bilimsel Hazırlık alacağım.Yedekten çıkan programda ise alanımda olduğu için sorun yok.Acil önerilerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim.Saygılar.

kyle_x7

Öğrenci
Iyi gunler Nazmi Hocam,
Odtu'nun lisansustu yonetmeliginde hala söyle iki madde var : "

(6) Bilimsel hazırlık öğrencilerinin lisansüstü bilimsel hazırlık programında başarılı sayılabilmeleri ve lisansüstü programa başlayabilmeleri için bilimsel hazırlık programının lisans derslerinden en az CC notu, yüksek lisans derslerinden en az CB notu almaları ve programı 2,50 genel not ortalaması ile tamamlamaları gerekir.
(7) Bilimsel hazırlık süresi sonunda başarısız olan bilimsel hazırlık öğrencileri bilimsel hazırlık programına devam edemezler ve ilgili lisansüstü programa başlayamazlar."

Bu sartlari saglayamam konusunda yasa mi gecerli oluyor acaba yoksa okulun kendi yönetmeligi mi ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Iyi gunler Nazmi Hocam,
Odtu'nun lisansustu yonetmeliginde hala söyle iki madde var : "

(6) Bilimsel hazırlık öğrencilerinin lisansüstü bilimsel hazırlık programında başarılı sayılabilmeleri ve lisansüstü programa başlayabilmeleri için bilimsel hazırlık programının lisans derslerinden en az CC notu, yüksek lisans derslerinden en az CB notu almaları ve programı 2,50 genel not ortalaması ile tamamlamaları gerekir.
(7) Bilimsel hazırlık süresi sonunda başarısız olan bilimsel hazırlık öğrencileri bilimsel hazırlık programına devam edemezler ve ilgili lisansüstü programa başlayamazlar."

Bu sartlari saglayamam konusunda yasa mi gecerli oluyor acaba yoksa okulun kendi yönetmeligi mi ?
Bu değişmiş olabilir, çünkü lisansüstü eğitim hiç bir aşamasında ilişik kesilmesi durumu söz konusu değil, yönetmeliğin tarihine bakar mısınız?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam, yönetmeligin yayinlanma tarihi 8 Şubat 2014 CUMARTESİ ve Resmi gazete'de yayin numarasi :28907.
Normalde hiç bir üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği YÖK'ün lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğine ters düşemez hatta resmi gazetede yayınlanan ve atılmanın olmadığı karara da ters düşemez aklıma tek gelen ODTÜ'nün bilimsel hazırlık alacak öğrenciyi kesin kayıt etmemesi olabilir diye düşünüyorum sanki özel öğrenci gibi..

kyle_x7

Öğrenci
Anladim hocam, yardimlariniz icin sagolun tesekkürler. Okul acilinca net bir sekilde ögrenirsem buradan paylasacagim.

mmutlu38

Öğrenci
Normalde hiç bir üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği YÖK'ün lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğine ters düşemez hatta resmi gazetede yayınlanan ve atılmanın olmadığı karara da ters düşemez aklıma tek gelen ODTÜ'nün bilimsel hazırlık alacak öğrenciyi kesin kayıt etmemesi olabilir diye düşünüyorum sanki özel öğrenci gibi..

Nazmi hocam selamlar,

Ben şu an bilimsel hazırlıktan atılma durumundayım. (ODTÜ'de)

Yalnız kaydımız özel öğrenci gibi değil. Normal tam kayıt yapıldı. Bu durumda YÖK ile çelişmiş olmuyor mu üniversite? Acaba YÖK'ün yönetmeliğini kaynak gösterip atılmaktan kurtulabilir miyim? Bu tip durumlarda kimlerle görüşmek en doğrusu olur?

Bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.

A

Akademik Forum1

Guest
peki tezli yüksek lisans'ta kayıt silinmesi diye bir şey var mı? diyelim ki başladık ama bazı sebeplerden dolayı bıraktık, misal, 4 sene sonra kosullar uygun düştü, geri başlama şansımız var mı? yoksa hakkımız yanıyor mu?

kyle_x7

Öğrenci
Nazmi hocam selamlar,

Ben şu an bilimsel hazırlıktan atılma durumundayım. (ODTÜ'de)

Yalnız kaydımız özel öğrenci gibi değil. Normal tam kayıt yapıldı. Bu durumda YÖK ile çelişmiş olmuyor mu üniversite? Acaba YÖK'ün yönetmeliğini kaynak gösterip atılmaktan kurtulabilir miyim? Bu tip durumlarda kimlerle görüşmek en doğrusu olur?

Bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.

Hocam yollar yine kesisti ben de ayni durumdayim. Nazmi hocam bi cevap verebilirseniz cok guzel olucak. Tesekkurler

mmutlu38

Öğrenci
Sen İTÜ'ye başladın diye hatırlıyorum ama yanlış kalmış aklımda herhalde :)

Ben YÖK'ün bilimsel hazırlıkla ilgili sayfasını tamamen okudum sonradan. Başarılı sayılma kriterlerini üniversite yönetimine bırakmış Sanırım elimizde kullanabileceğimiz bir argümanımız kalmıyor bu durumda. Maalesef ODTÜ maceram kısa sürdü böylece :(
[MENTION=65984]kyle_x7[/MENTION] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]

kyle_x7

Öğrenci
Sen İTÜ'ye başladın diye hatırlıyorum ama yanlış kalmış aklımda herhalde :)

Ben YÖK'ün bilimsel hazırlıkla ilgili sayfasını tamamen okudum sonradan. Başarılı sayılma kriterlerini üniversite yönetimine bırakmış Sanırım elimizde kullanabileceğimiz bir argümanımız kalmıyor bu durumda. Maalesef ODTÜ maceram kısa sürdü böylece :(
[MENTION=65984]kyle_x7[/MENTION] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]

Hocam ITU kenarda bekliyo simdilik. Ben ODTU ogrenci islerini aradim eger kaldiginiz ders 2.donem de aciliyorsa (tabi bir yillik bilimsel hazirlik olarak kabul aldiysaniz.) dersi 2.donem de alip basarili sayilabiliyormussunuz. Eger acilmazsa da enstituyle gorustum, danismaninizla gorusun kaldiginiz ders yerine sayilabilecek bir baska bilimsel hazirlik dersi aldirabilir size dedi. Durumunuzu tam bilmiyorum ama fen bilimleri enstitusunden Cemalettin Hoca'yi(Eger EE ögrencisi iseniz) arayarak durumunuzu anlatin. Iyi bir insan yardimci olacaktir. Ancak tek donemlik kabul aldiysaniz bilimsel hazirliga donem sonunda basari sartina bakiyorlarmis. Yani dönem sonu ilisik kesiliyormus. Tüm bildigim bunlar Allah yardimciniz olsun.