Teşekkür ederim. Bende bu şekilde biliyordum fakat bugün görüştüğüm üniversite de öğretim görevlisi hocamız atılırsın diyince emin olmak için sormak istedim. Yeni yasayı gösteren herhangi bir link var mı bildiğiniz ?Bilimsel hazırlık, tez dönemi, ders dönemi farketmiyor. Kayıt olduktan sonra mezun olana kadar atılmak yok isterseniz 10 yıl okuyun sadece 3. yıldan itibaren harç ödemeye başlıyorsunuz.
MADDE 4 Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 10 a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.
b) Tezli yüksek lisans programını azami üç yıl içinde başarı ile tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.
http://www.akademikpersonel.org/gen...tim-ve-ogretim-yonetmeliginde-degisiklik.html
Bilimsel hazırlık, tez dönemi, ders dönemi farketmiyor. Kayıt olduktan sonra mezun olana kadar atılmak yok isterseniz 10 yıl okuyun sadece 3. yıldan itibaren harç ödemeye başlıyorsunuz.
Bu değişmiş olabilir, çünkü lisansüstü eğitim hiç bir aşamasında ilişik kesilmesi durumu söz konusu değil, yönetmeliğin tarihine bakar mısınız?Iyi gunler Nazmi Hocam,
Odtu'nun lisansustu yonetmeliginde hala söyle iki madde var : "
(6) Bilimsel hazırlık öğrencilerinin lisansüstü bilimsel hazırlık programında başarılı sayılabilmeleri ve lisansüstü programa başlayabilmeleri için bilimsel hazırlık programının lisans derslerinden en az CC notu, yüksek lisans derslerinden en az CB notu almaları ve programı 2,50 genel not ortalaması ile tamamlamaları gerekir.
(7) Bilimsel hazırlık süresi sonunda başarısız olan bilimsel hazırlık öğrencileri bilimsel hazırlık programına devam edemezler ve ilgili lisansüstü programa başlayamazlar."
Bu sartlari saglayamam konusunda yasa mi gecerli oluyor acaba yoksa okulun kendi yönetmeligi mi ?
Normalde hiç bir üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği YÖK'ün lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğine ters düşemez hatta resmi gazetede yayınlanan ve atılmanın olmadığı karara da ters düşemez aklıma tek gelen ODTÜ'nün bilimsel hazırlık alacak öğrenciyi kesin kayıt etmemesi olabilir diye düşünüyorum sanki özel öğrenci gibi..Hocam, yönetmeligin yayinlanma tarihi 8 Şubat 2014 CUMARTESİ ve Resmi gazete'de yayin numarasi :28907.
Normalde hiç bir üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği YÖK'ün lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğine ters düşemez hatta resmi gazetede yayınlanan ve atılmanın olmadığı karara da ters düşemez aklıma tek gelen ODTÜ'nün bilimsel hazırlık alacak öğrenciyi kesin kayıt etmemesi olabilir diye düşünüyorum sanki özel öğrenci gibi..
Nazmi hocam selamlar,
Ben şu an bilimsel hazırlıktan atılma durumundayım. (ODTÜ'de)
Yalnız kaydımız özel öğrenci gibi değil. Normal tam kayıt yapıldı. Bu durumda YÖK ile çelişmiş olmuyor mu üniversite? Acaba YÖK'ün yönetmeliğini kaynak gösterip atılmaktan kurtulabilir miyim? Bu tip durumlarda kimlerle görüşmek en doğrusu olur?
Bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.
Sen İTÜ'ye başladın diye hatırlıyorum ama yanlış kalmış aklımda herhalde
Ben YÖK'ün bilimsel hazırlıkla ilgili sayfasını tamamen okudum sonradan. Başarılı sayılma kriterlerini üniversite yönetimine bırakmış Sanırım elimizde kullanabileceğimiz bir argümanımız kalmıyor bu durumda. Maalesef ODTÜ maceram kısa sürdü böylece
[MENTION=65984]kyle_x7[/MENTION] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]