Yüksek lisans ders kredisi

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Bizim üniversitede ise durum daha bir farklı. Kaç tane ders almamız gerektiğini enstitü bölüm başkanlığına yönlendirdiği için oraya sordum ama onlarda bilmiyor :)
YÖK "Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği" adında zorunlu bir ders koymuş onu da almanız gerek yazıyor enstitü sayfasında ancak kimsenin haberi yok. Hal böyleyken ben 4 Alan Dersi yani 12 kredilik ders ve zorunlu denilen o dersi seçmişken başka bir arkadaş sadece 3 Alan Dersi yani 9 kredilik ders seçti. Cidden büyük karmaşa var bu işlerde, umarım sorunsuz bir şekilde hallederiz hepimiz.

Son düzenleme:
1

11916

Guest
Bizim üniversitede ise durum daha bir farklı. Kaç tane ders almamız gerektiğini enstitü bölüm başkanlığına yönlendirdiği için oraya sordum ama onlarda bilmiyor :)
YÖK "Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği" adında zorunlu bir ders koymuş onu da almanız gerek yazıyor enstitü sayfasında ancak kimsenin haberi yok. Hal böyleyken ben 4 Alan Dersi yani 12 kredilik ders ve zorunlu denilen o dersi seçmişken başka bir arkadaş sadece 3 Alan Dersi yani 9 kredilik ders seçti. Cidden büyük karmaşa var bu işlerde, umarım sorunsuz bir şekilde hallederiz hepimiz.

hocam sizin bölümünüzü öğrenebilir miyim sakıncası yok ise?

M

Mapper

Guest
uzmanlık alan dersi derdi tasası

Arkadaşlar konuyu birde bende hortlatacağım kusura bakmayın gerekli yerlerden tatmin edici bilgi alamadım sizler bir akıl verirseniz sevinirim ...
Yükselisansa 2016-2017 döneminde kayıt oldum işlerimide ince ince araştırırım şuan bahar dönemindeyim ancak güz döneminde 4 ders+ uzmanlık alanı seçmemiz gerekiyormuş ben güz döneminde uzmanlık alanı seçmedim ve bunu bahar dönemine ders kaydı yaparken yönetmliği okuduğumda fark ettim. Üniv. mezun olabilmek için 8 dersin alınması gerektiğini belirtmiş. Her dönemde uzmanık alanı seçmek zorunluymuş. Ben güz döneminde dört ders bahar döneminde de şuan dört ders ve uzmanlık alan dersini seçtim. Ancak güz döneminde uzmanlık alanı seçmedim bu ne gibi sıkıntı doğurur ? Seçmediğim bu zorunlu dersi nasıl alırım bir sonraki güz döneminde mi alabiliyorum ?
Bir sonraki dönemde alabilirsem o güz döneminin uzmanlık alan dersini nasıl alacağım ? Bu arada mezun olmak için 60 akts kuralı var ve derslerin kaç akts olduğu bilgisine ulaşamadım. Üniv. öğrenci girişinden notlarıma bakıyorum akts bilgileri yok, ancak her dersin kredisi 3, uzmanlık alanın herhangi kredisi yok.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba benzer bir konu olduğu için sorumu bu başlık altında belirtmem gerekli sanırım. Yüksek lisans 2. dönemdeyim ilk dönem 3 zorunlu + 1 seçmeli bu dönem ise 4 seçmeli ve seminer alıyorum. Yönetmelikte yer alan sınırdan 1 ders fazla aldım ancak muhtemelen bu dönem fazla dersi veremeyeceğim. Yine yönetmelikte 21 kredi/ 120 akts'yi tamamlasam bile fazladan alınan seçmeliyi veya yerine başka bir dersi tekrar almam gerektiği yazmakta.

Sorumun esas kısmı ise bu dersi 3. dönem tekrar aldığım takdirde 4 dönemde mezun olma şansım kalıyor mu? Uzmanlık alan dersi almıyorum ve yönetmelikte uzmanlık alan dersinin en az iki dönem alınması gerektiği ve ''İlgili öğretim üyesi yarıyıl sonunda “Uzmanlık Alan Dersi Değerlendirme Formunu” tez
aşamasındaki öğrencileri için doldurur.'' ibaresi mevcut. Uzmanlık alan dersi için tez aşamasında olmak gerektiği yorumu doğru mu. Bilgisi olan var mı acaba*

S

Soru

Guest
Arkadaşlar merhaba ben de sorumu bu konuya yazmanın mantıklı olacağını düşündüm.Sorum şu eğer dersleri ilk iki yarıyılda bitiremezsek yani 3.döneme sarkarsa tez kısmı da 3 dönem sürerse her dönem uzmanlık alan dersi almamız gerekir mi alırsak 120 akts nin üstüne çıkmış oluyor toplam akts tezin 3 veya daha fazla döneme sarkması mümkün mü onu da bilmiyorum gerçi bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Bir de seminer dersinin içeriğiyle ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz?

philologist1

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba bahar dönemi tezli yüksek lisansa başladım. Almam gereken 3 zorunlu ders var ama hiçbirini alamadım. 3 tane alan dersi aldım.(9 kredi~24 akts)Güz dönemi zorunlu derslerden 2 tanesini alabileceğim. Çünkü zorunlu derslerden biri sadece bahar dönemi açılıyor. Aklıma takılan şu: seneye bahar dönemine teze geçebilir miyim 1 zorunlu dersim kalmasına rağmen?öğrenci işleri geçebiliceğimi söledi fakat teze geçmeden önce 60 akts tamamlamak gerekiyor değil mi?