Yüksek Lisans İçin IELTS Sınavı Akademik mi Olmalı Yoksa Genel IELTS Puanı Kabul Ediliyor mu?

sacrum

Öğrenci
Ben yok cagri merkezini aradim yarim saat once (4448965) ielts akademik ile basvuru yapiliyormus. General puanlar olmuyormus.

sidneh

Profesör
Martta açıldı çağrı merkezi ancak o tarihten sonra doçentliğe girenler oldu IELTS puanı ile, hiç de sorun çıkmadı. Böyle bir karar alınsa bile şu ana kadar girenler mağdur edilmez, belli bir tarihe kadar alınan IELTS skorları da kabul edilir.

sacrum

Öğrenci
Martta açıldı çağrı merkezi ancak o tarihten sonra doçentliğe girenler oldu IELTS puanı ile, hiç de sorun çıkmadı. Böyle bir karar alınsa bile şu ana kadar girenler mağdur edilmez, belli bir tarihe kadar alınan IELTS skorları da kabul edilir.

Madur olmamak icin dua ediyoruz baska caremiz yok.

HÇEVİK

Öğrenci
Arkadaşlar YDS sınavına hazırlanmak üzere kursa yazıldım fakat son günlerde IELTS sınavın yoğun bir şekilde araştırmaya başladım. Writing speaking ve listening konusunda iyi olduğumu düşünüyorum bu yüzden IELTS çok daha mantıklı geldi. İlk kertede amacım ÖYP, olmadığı takdirde şu an son sınıftayım ve okuduğum okulda yüksek lisans başvurusu yapacağım. IELTS akademic ve general kısımlardan kural olarak akademic kısma girmem gerektiğini biliyorum fakat general kısmın da daha kolay olduğunu duydum. Bu konuda Sosyal bilimler alanında yüksek lisans yapmak için gerekli olan puanı alabilmek adına kolay olan general kısma mı girmeliyim yoksa akademic kısma mı girmeliyim. OSYM bu iki kısım hakkında herhangi bir ayrım yapmamış o halde neden daha zor olan akademic sınava girmeliyim ki? ya da açıkca soruyorum Seneye yüksek lisans yapmak istiyorum YDS den korkuyorum(son iki sınavda 50yi geçemedim.) IELTS den hangi bölüme girersem iyi olur ya da hangisine girmeliyim?
Tecrübelerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler.

Sercan

Profesör
Merhaba, lütfen önce forumu iyice tarayınız. İnanın aradığınız cevaplardan daha fazlasını bulacaksınız. Amacınız ÖYP ise ikiside geçerli, ama amacınız ÖYP değilse, yüksek lisans başvurusu için kullanacaksanız, başvurduğunuz okul akademik modül isteyip, genel modulü kabul etmeyebilir. Bu tamamen okulların inisiyatifinde. Genel modül daha kolay gibi gözüküyor ancak reading ve writing bölümlerinde küçük farklar mevcut. Akademik reading de "6" puan için 23 doğru yeterli iken, genel reading de "6" puan için 30 doğru gerekli.

HÇEVİK

Öğrenci
Teşekkür ediyorum zorluk derecesinde çok büyük farklılık olmamasından kaynaklı olarak akademic modüle girmek daha garanti bir seçim olacaktır. Tekrar ilginiz için sağ olun.

zeyneps

Öğrenci
Merhabalar,
Geçtiğimiz yıl ILTS sınavını vererek Doktora programına başladım. Sınav geçerlilik süresi 2 yıl olduğundan bu yıl tekrar sınava girmem gerektiği söylendi. Bu durum bana mantıklı gelmiyor, hem bağlı olduğum enstitüden hem de danıştığım diğer kanallardan enstitülerin insiyatifine bağlı olduğu yönünde cevaplar alıyorum. Bu durumun tamamen insiyatif ile ilgili olma ihtimali olamaz herhalde. YÖK'ün sitesinde de aydınlatıcı bir bilgiye rastlayamadım. Üstelik bilindiği gibi ILTS'in geçerliliği kaldırıldı, aynı sınava bir daha girme şansım da yok. Yani dil sınavını geçemezsem öğrenciliğimin iptali gibi bir tablodan bahsediliyor. Bu konuda bir bilgisi olan veya benim durumuma benzer bir durumda olan var mıdır acaba? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Sercan

Profesör
Merhabalar,
Geçtiğimiz yıl ILTS sınavını vererek Doktora programına başladım. Sınav geçerlilik süresi 2 yıl olduğundan bu yıl tekrar sınava girmem gerektiği söylendi. Bu durum bana mantıklı gelmiyor, hem bağlı olduğum enstitüden hem de danıştığım diğer kanallardan enstitülerin insiyatifine bağlı olduğu yönünde cevaplar alıyorum. Bu durumun tamamen insiyatif ile ilgili olma ihtimali olamaz herhalde. YÖK'ün sitesinde de aydınlatıcı bir bilgiye rastlayamadım. Üstelik bilindiği gibi ILTS'in geçerliliği kaldırıldı, aynı sınava bir daha girme şansım da yok. Yani dil sınavını geçemezsem öğrenciliğimin iptali gibi bir tablodan bahsediliyor. Bu konuda bir bilgisi olan veya benim durumuma benzer bir durumda olan var mıdır acaba? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Gün geçmiyor ki bir saçma haberle daha karşılaşmayalım :ambivalence: Doktora da böyle bir uygulamayı ilk defa duyuyorum! Ales puanınızı da sordunuz mu? Onun da geçerliliği üç yıl? İşgüzarlıktan başka bir şey değil!

A

Akademik Forum

Guest
Gün geçmiyor ki bir saçma haberle daha karşılaşmayalım :ambivalence: Doktora da böyle bir uygulamayı ilk defa duyuyorum! Ales puanınızı da sordunuz mu? Onun da geçerliliği üç yıl? İşgüzarlıktan başka bir şey değil!

Haklısınız!. Saçmalıklar bitmiyor. Görüş ve bilgi almak için yazdım durumumu, söz konusu tarih gelene kadar benzer durumda olanlar var mı öğrenmek faydalı olacaktır çünkü mağdur edilmemek için yasal bir süreç başlatmayı planlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Daha fazla saçmalıkla karşılaşmamak dileği ile...

Sercan

Profesör
Haklısınız!. Saçmalıklar bitmiyor. Görüş ve bilgi almak için yazdım durumumu, söz konusu tarih gelene kadar benzer durumda olanlar var mı öğrenmek faydalı olacaktır çünkü mağdur edilmemek için yasal bir süreç başlatmayı planlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Daha fazla saçmalıkla karşılaşmamak dileği ile...

YÖK ile iletişime geçtiniz mi hocam?

Sercan

Profesör
Evet görüştüm. Maalesef onlar da üniversitenin insiyatifinde olduğu yanıtını veriyorlar.

YÖK iletişim merkezinden alınan bilgiye itibar etmenizi önermem hocam. Keza kendileri sabıkalıdırlar yanıltıcı bilgi verme konusunda. YÖK'e dilekçe ile başvurmanızı ve durumunuzu açıklamanızı ve dilekçenize cevap gelince, gerekirse hukuki yollara başvurmanızı tavsiye ederim hocam.

zeyneps

Öğrenci
YÖK ile iletişime geçtiniz mi hocam?

Evet görüştüm. Maalesef onlar da üniversitenin insiyatifinde olduğu yanıtını veriyorlar.

- - - Güncellendi - - -

YÖK iletişim merkezinden alınan bilgiye itibar etmenizi önermem hocam. Keza kendileri sabıkalıdırlar yanıltıcı bilgi verme konusunda. YÖK'e dilekçe ile başvurmanızı ve durumunuzu açıklamanızı ve dilekçenize cevap gelince, gerekirse hukuki yollara başvurmanızı tavsiye ederim hocam.

Bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Evet, hakkımı arayacağım. Eğer bir gelişme olursa buradan da paylaşırım ki benzer durumda olanlara yol göstersin.