Evet aradim sordum alimlarda mi diye evet dediöyp alımlarını kastediyorsun değil mi? eğer onu kastediyorsan öyle şey olmaz.
YÖK çağrı merkezi kurulduğu günden beri aynı şeyi söylüyor.
Martta açıldı çağrı merkezi ancak o tarihten sonra doçentliğe girenler oldu IELTS puanı ile, hiç de sorun çıkmadı. Böyle bir karar alınsa bile şu ana kadar girenler mağdur edilmez, belli bir tarihe kadar alınan IELTS skorları da kabul edilir.
Merhabalar,
Geçtiğimiz yıl ILTS sınavını vererek Doktora programına başladım. Sınav geçerlilik süresi 2 yıl olduğundan bu yıl tekrar sınava girmem gerektiği söylendi. Bu durum bana mantıklı gelmiyor, hem bağlı olduğum enstitüden hem de danıştığım diğer kanallardan enstitülerin insiyatifine bağlı olduğu yönünde cevaplar alıyorum. Bu durumun tamamen insiyatif ile ilgili olma ihtimali olamaz herhalde. YÖK'ün sitesinde de aydınlatıcı bir bilgiye rastlayamadım. Üstelik bilindiği gibi ILTS'in geçerliliği kaldırıldı, aynı sınava bir daha girme şansım da yok. Yani dil sınavını geçemezsem öğrenciliğimin iptali gibi bir tablodan bahsediliyor. Bu konuda bir bilgisi olan veya benim durumuma benzer bir durumda olan var mıdır acaba? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Gün geçmiyor ki bir saçma haberle daha karşılaşmayalım Doktora da böyle bir uygulamayı ilk defa duyuyorum! Ales puanınızı da sordunuz mu? Onun da geçerliliği üç yıl? İşgüzarlıktan başka bir şey değil!
Haklısınız!. Saçmalıklar bitmiyor. Görüş ve bilgi almak için yazdım durumumu, söz konusu tarih gelene kadar benzer durumda olanlar var mı öğrenmek faydalı olacaktır çünkü mağdur edilmemek için yasal bir süreç başlatmayı planlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Daha fazla saçmalıkla karşılaşmamak dileği ile...
Evet görüştüm. Maalesef onlar da üniversitenin insiyatifinde olduğu yanıtını veriyorlar.
YÖK ile iletişime geçtiniz mi hocam?
YÖK iletişim merkezinden alınan bilgiye itibar etmenizi önermem hocam. Keza kendileri sabıkalıdırlar yanıltıcı bilgi verme konusunda. YÖK'e dilekçe ile başvurmanızı ve durumunuzu açıklamanızı ve dilekçenize cevap gelince, gerekirse hukuki yollara başvurmanızı tavsiye ederim hocam.