Yüksek Lisans Tezdeyken Doktoraya Başvurmak

msttrk

Öğrenci
Yüksek lisans tez aşamasındayım, hatta uzatma aldım. Gözüken aralık-ocak gibi savunmaya gireceğim. 15-30 agustos arasındaki lisanüstü eğitim ilanlarına yüksek lisanstan mezun olmadığım için başvuramam diye düşünüyordum. YÖKe danıştığımda ise ilgili enstitü kabul ederse başvurabileceğim şeklindeydi. Doktora dersi almaya, yüksek lisans bittikten sonra başlamam gerekiyor tabi. Benim durumumda olan arkadaşlar varsa, işlerine yarayabilir...

acquatina

Öğrenci
Ben de yüksek lisans tez aşamasındayım, sadece yazma olayını tamamlamaya çalışıyorum. Eylül 15 e yetişmeyeceği için uzatma alacağım mecburen. Savunma da kasım-aralık gibi olur. Şimdi ben de enstitünün izni olursa bu kayıt döneminde doktoraya başvurabiliyor muyum?

deucan

Doçent
ya arkadaşlar öyle bişey olmaz olamaz enstitüyle alakası yoktur onun. doktoraya başvuru şartı öncelikle yüksek lisans mezunu olmaktır. siz daha tez aşamasındasınız yazma aşamasında belki kabul olmayacak belki direk red alacaksınız. olmaz öyle şey

acquatina

Öğrenci
ya arkadaşlar öyle bişey olmaz olamaz enstitüyle alakası yoktur onun. doktoraya başvuru şartı öncelikle yüksek lisans mezunu olmaktır. siz daha tez aşamasındasınız yazma aşamasında belki kabul olmayacak belki direk red alacaksınız. olmaz öyle şey

Ben de diploma olmaksızın başvurulabileceğini sanmıyorum.

msttrk

Öğrenci
hocam bende sizler gibi düşünüyodum. hatta madem tezde olan öğrenci kabul alıyosa ders aşamasındaki de alsın diyordum sonuçta o da bi kaç seneye mezun olur diye. Sonuçta dediğiniz gibi tezin kabul edilmeme ihtimali de var. O yüzden soruyu ilk sordum dediler başvurabilirsiniz, inanamadım, beni yanlış anladılar sandım, tekrar sordum tekrar başvurabilirsiniz dediler. Sanırım burda kilit nokta lisanüstü eğitim hakkı kazanmak. Doktora şeklinde geçmeyecek. Lisansüstü eğitim hakkı kazanacaz ama eğitime sonra başlayacağız. Şimdi de işin enstitü kısmını araştıracam bakalım. Gelişme olursa, paylaşırım...

damatt

Öğrenci
İyi de o zaman zaten tercihlere başvurmadan,tez yazdığınız okulda 35. madde ile görevlendrme istemiyor musunuz? Şimdi hocam şu aşamadayken lisansüstü eğitim için başvurulsa ve diyelim ki başka okul kazandın,o okul demeyecek mi gel bende yap? E bi de kayıt isteyecek, ama kayıtlarda yl mezunu gözükmüyo olunuyor,diploma-mezuniyet belgesi yok sonuçta şu aşamada.. Ha zaten bulunduğum yerde yapmak istiyorum dersen, kontenjan dışı oluyosun ve 35. madde ile görevlendirin beni diye dilekçe yazıyosun, tercih yapmıyosun yani..
Benim bilgilerim bu yönde ama tabiki daha bilgili arkadaşlar mutlaka vardır..

msttrk

Öğrenci
Hocam tez yazma aşamasında 35 le görevlendirme istemek zorunda değilsiniz. En azından ben istemeyeceğim aksi takdirde doktorada da aynı üniversite devam etme durumu ortaya çıkacak. Benim anladığım ve bildiğim kadarıyla yeni kazanacağımız lisansüstü eğitim veren üniversiteye görevlendirilmek için yüksek lisans diploması gerecek, o da olmadığından dolayı, yani diğer üniversitedeki yüksek lisans bitene kadar yeni kazanacağımız üniversiteye görevlendirme olmayacak, fakat yüksek lisans bittiğinde hangi üniversiteye gideceğim problemi de olmayacak yeni kazandığımız üniversitenin doktora programına kayıt yaptırabileceğiz.

tunga

Öğrenci
merhabalar,
bu konuştuğunuz durum ÖYP için mi geçerli?
Ben ÖYP kapsamında yüksek lisans yapıyorum ve yüksek lisansımı yaptığım yerde 35. madde ile görevliyim. yüksek lisansım bittiğinde yeniden ÖYP lisansüstü başvurularına müracaat ederek mi doktoraya geçeceğim? yoksa sadece bir dilekçe ile yükseğimin bittiği okulda direk devam mı edeceğim? bir de bu süreçte ÖYP kadronun bulunduğu kendi üniversiteme dönme durumum olur mu?

mehmeterdem

Öğrenci
aynı şeyi hacettepe üniversitesi sosyal bilimler enstitü sekreteri ile konuştum dilekçe yazalım dedim hiç gerek yok kabul olmaz dedi. hatta kendi öğrencilerimiz doktora başvurularına yetişsinler diye yüksek lisans savunmalarını öne aldık dedi......

turabe

Doçent
hocam diploma almadan olur da savunmaya girmeden ve o jürinin kabul imzaları olmadan böyle bir şey en azından ankara üniversitesinde imkansız, teklif edilmesi bile abes.ama siz savunmadan geçmişsinizdir, diplomayı almamışsınızdır, o olur.

metinmat

Öğrenci
arkadaşlar şu an yüksek lisans tez aşamasındayım bi dönem uzatma alacağım. zonguldağı öyp ile kazandım. zonguldakta doktora programı yoksa istediğim bi yerde yüksek lisans yapıyo durumunda iken doktoradan kabul alabilir miyim acaba

electronim

Öğrenci
Yüksek lisans tez aşamasındayım, hatta uzatma aldım. Gözüken aralık-ocak gibi savunmaya gireceğim. 15-30 agustos arasındaki lisanüstü eğitim ilanlarına yüksek lisanstan mezun olmadığım için başvuramam diye düşünüyordum. YÖKe danıştığımda ise ilgili enstitü kabul ederse başvurabileceğim şeklindeydi. Doktora dersi almaya, yüksek lisans bittikten sonra başlamam gerekiyor tabi. Benim durumumda olan arkadaşlar varsa, işlerine yarayabilir...

üstünden 1 yıl geçmiş son durum nedir? yüksek lisans bitmeden doktoraya başvurabiliyor muyuz? bir sorun çıktı mı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar. Ben yüksek lisans tezimi yazdım, hocamın savunma tarihi için dilekçeyi vermesini bekliyorum. Bu durumda Temmuz başı gibi mezun olmuş olacağım. Ancak bu arada 12 hazirana kadar doktora alımı yapan İÜ var ve ben bu süreçte daha savunmaya girmeden başvuru yapabilir miyim? Kesin kayıtları Ağustos ayında olacak. Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim, teşekkürler.

U

Uçuş

Guest
Master savunmasinda iken doktoraya basvurulabilir mi

Merhaba, ben gazi uni.doktora matematik eğitimine basvuracagim ama online kayitta yoksis mezun istiyor bende savunmamı ağustos un 7 sinde yapacagim onlari 9 Agustos da son bu bütününiversiteler de boyle degil ama ?

0

090909

Guest
heat assist

Merhabalar,

Birden fazla yüksek lisans programına kayıtlıyım. Ocak ayında birini bitireceğim ve devamında doktoraya başvuracağım nasip olursa. Ancak bu arada devam eden başka bir yüksek lisansım daha var. Değişen Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği nedeniyle, devam eden bir yüksek lisansım olduğu için doktoraya kayıt yaptıramaz mıyım, bir bilgisi olan var mıdır?