Yüksek Lisans ve Doktora Tezini Vereceklerin Dikkatine

ezgideniz

Öğrenci
Merhaba, YL tez aşamasının üçüncü yılındayım. Yani Ağustos ayı içinde mezun olmam gerekiyor. Az önce danışmanım aradı. Enstitüye YÖK'ten bir yazı geldiğinden bahsetti. Yazının içeriği, YL ve doktora tez aşamasında olan öğrencilere ek süre verileceği bilgisini kapsıyormuş. Bu konudan haberdar olan var mı? Bugün izinli olduğum için yazının orijinalini göremedim. Böyle bir ek süre, biz ÖYP'li araştırma görevlilerini de kapsar mı?Ekli dosyayı görüntüle 4831

Son düzenleme:

ezgideniz

Öğrenci
Yazıyı gören yoksa enstitüsüne sorabilecek de mi yok acaba? Ben yarın ulaşacağım yazıya, yani yarın paylaşabilirim. Ama yorumlamak gerekirse, ÖYP Ar.Gör.leri de kapsar mı? Kapsaması bana biraz mantıksız geldi yüksek lisans için, çünkü doktora başvurularının süresini kaçırmış oluruz muhtemelen. YÖK'ten bilgi almak istesek kime ulaşmamız gerekir ki?

A

Akademik Forum

Guest
Yazıyı gören yoksa enstitüsüne sorabilecek de mi yok acaba? Ben yarın ulaşacağım yazıya, yani yarın paylaşabilirim. Ama yorumlamak gerekirse, ÖYP Ar.Gör.leri de kapsar mı? Kapsaması bana biraz mantıksız geldi yüksek lisans için, çünkü doktora başvurularının süresini kaçırmış oluruz muhtemelen. YÖK'ten bilgi almak istesek kime ulaşmamız gerekir ki?
Yüksek lisansı bitirme süresi mi var?

marido

Öğrenci
ben bizim enstitüye sordum henüz öyle bir yazı gelmemiş.

öyp'lileri kapsaması niye mantıksız anlamadım. yl için bir yarı dönem uzatma verseler bu haziranda bitireceğinize önümüzdeki ocak ayında bitirirsiniz oradan da hemen doktora başvurunuzu yaparsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Ünvanınız yoksa, sadece öğrenciyseniz bir süre yok. Yalnız 3 yıl (6 dönem) yazmama karşın "yani toplam 4" diyerek neyin matematiğini sunduğunuzu anlayamadım. Kolay gelsin.
Küstahlaşmaya gerek yok! İlk mesajınıza dayanarak sordum onu. Bi 3 bi 4 deyince haliyle anlamadım

ezgideniz

Öğrenci
Küstahlaşmaya gerek yok! İlk mesajınıza dayanarak sordum onu. Bi 3 bi 4 deyince haliyle anlamadım

Küstahlaşmak mı? Tam aksine, enerjimi hiç tanımadığım birine karşı küstahlaşmaya kullanamayacak kadar yoğunum. Ayrıca açtığım bu başlık, çeşitli bilgilere sahip olduğunu varsaydığım akademisyen arkadaşlarımın bugün postalanan bir yönetmelikten haberdar olup olmadıklarını öğrenmek için. Siz alıntıyla yanıt verdikçe bildirim geliyor. Neredeyse hayati önem taşıyan bu başlıkta, okuduğunuzu hemencik anlasaydınız ben de "birinden haber çıktı" diye heyecan yapıp durmayacaktım. Yalnız "bi 3, bi 4" de yazmadım. Yazdığım yukarda, apaçık, anlaşılır bir şekilde durmaya devam ediyor. Siz de tez çalışmanıza yoğunlaştığından kafanız bulanık sanırım. Beni gülümsettiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar ;)

- - - Güncellendi - - -

ben bizim enstitüye sordum henüz öyle bir yazı gelmemiş.

öyp'lileri kapsaması niye mantıksız anlamadım. yl için bir yarı dönem uzatma verseler bu haziranda bitireceğinize önümüzdeki ocak ayında bitirirsiniz oradan da hemen doktora başvurunuzu yaparsınız.

İşte, ondan emin olamadım. Danışmanım heyecanla "herkesi kapsıyor dediler" diye söyledi. Bağlı bulunduğum enstitü yarıyıl ortasında öğrenci kabul etmiyor, ondan inanamadım sanırım. Yarın yazıyı ele geçirince buradan paylaşırım, ilginize teşekkürler.

?

...

Guest
Merhaba, YL tez aşamasının üçüncü yılındayım. Yani Ağustos ayı içinde mezun olmam gerekiyor. Tez aşamasının 3. Yılında olan bir insan 4 senedir yüksek lisans yapıyor demek oluyor benim matematiğime göre sizinkini bilemem. Unvanı olan farklı öğrenci olan farklı diye birşeyden bahsedilmediği için de 3 ve 4 oluyor hali ile. Sinirlenmiştim ama sizi yorduğuma memnun oldum şimdi. Hadi kolay gelsin

ezgideniz

Öğrenci
Merhaba, YL tez aşamasının üçüncü yılındayım. Yani Ağustos ayı içinde mezun olmam gerekiyor. Tez aşamasının 3. Yılında olan bir insan 4 senedir yüksek lisans yapıyor demek oluyor benim matematiğime göre sizinkini bilemem. Unvanı olan farklı öğrenci olan farklı diye birşeyden bahsedilmediği için de 3 ve 4 oluyor hali ile. Sinirlenmiştim ama sizi yorduğuma memnun oldum şimdi. Hadi kolay gelsin

Ay kafayı yiycem :) ! Siz, sorduğunuz soruya ne cevap verdiğimle ilgilenseniz amacınıza daha uygun olurdu. Bir teşekkür eder insan. Beni yorunca elinize bir şey geçmez, oturunuz, tez yazınız! Başlığı hiç ettik. Öptüm sn Misafir.

Gamze

Administrator
Merhaba, YL tez aşamasının üçüncü yılındayım. Yani Ağustos ayı içinde mezun olmam gerekiyor. Az önce danışmanım aradı. Enstitüye YÖK'ten bir yazı geldiğinden bahsetti. Yazının içeriği, YL ve doktora tez aşamasında olan öğrencilere ek süre verileceği bilgisini kapsıyormuş. Bu konudan haberdar olan var mı? Bugün izinli olduğum için yazının orijinalini göremedim. Böyle bir ek süre, biz ÖYP'li araştırma görevlilerini de kapsar mı?

Yalnız özellikle ÖYP'de 3 yıl aslında 6 dönemdir. 6. dönemin sonu da haziran oluyor ağustosa kalırsanız sorun olabilir. Buna dikkat edin. Bir de ÖYP koordinatörüne sormanızı öneririm, belki o 1-2 ay süreyi okul idare edebilir. Bunu da şu sıralar öğrenmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

karmate

Öğrenci
Bu 3 yıl 6 dönem kuralı sanıyorum sadece ÖYP'liler ve 50/d'liler için geçerli. 33/a'lılar için herhangi bir süre sınırlaması yok.

?!?

Öğrenci
:sleeping:

- - - Güncellendi - - -

Yalnız özellikle ÖYP'de 3 yıl aslında 6 dönemdir. 6. dönemin sonu da haziran oluyor ağustosa kalırsanız sorun olabilir. Buna dikkat edin. Bir de ÖYP koordinatörüne sormanızı öneririm, belki o 1-2 ay süreyi okul idare edebilir. Bunu da şu sıralar öğrenmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Hocam Araştırma görevlisi olmaksızın yüksek lisans yapanlar için 4 sene doğru mudur?

ezgideniz

Öğrenci

merhaba. koordinatörlüğümle görüştüm, hatta 3-4 kez aradım ama sakince sorun olmayacağını söylediler, enstitü de öyle söylüyor... bağlı bulunduğum birimin doktora sınavı ağustos sonunda yapılıyor, ondan olabilir mi? yoksa YÖK'ten bilgi almam daha doğru mu olacaktır? GÜNCELLEME: YÖK'ü aradım. Tezin bitirilmesi (mezun olunması) gereken tarih, "yüksek lisansa başlanılan tarihten itibaren 3 yıl" cevabını aldım. Yani herkesin enstitüye ne zaman kayıt olduğuna dair bir meseleymiş. 29 Ağustos benim kayıt tarihim, o nedenle sıkıntım yok. Kayıt tarihinden emin olmayan arkadaşlar e-devletteki öğrenci belgesi hizmetinden bakabilirler.

- - - Güncellendi - - -

Enstitüye gelen yazıyı ekte paylaşıyorum: Ekli dosyayı görüntüle 4830 bana söylenen şu: TÜM lisansüstü öğrencilerin YL veya doktora başlangıç tarihi 2014 (sanırım Kasım) olarak hesaplanacakmış. Yani YL için 2014+3, doktora için 2014+6 yıl... Bilgisi olan?

Son düzenleme:

ezgideniz

Öğrenci
enstitüyü arayıp soracağım şimdi. sizin enstitütü nasıl yorumluyor bu kararı?

ÖYP'li başka bir arkadaşım ve danışmanım ayrıntıları anlattı. Kayıt tarihi kadro ayırt etmeksizin 2014 olarak güncelleniyormuş herkesin. Öğleden sonra bir de ben enstitüye gidip soracağım. Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Enstitü Müdürlüğümüze dün göndermiş yazıyı.