Yüksek Lisans ve Doktora Tezini Vereceklerin Dikkatine

?!?

Öğrenci
"Önceki öğrenim süresi" ibaresinin o anlama geldiğini düşünmüyorum açıkçası. Hukukçu bir hocama sordum yatay geçiş ile gelenler kast edilmiştir dedi mantıklı geldi bana. Danışmanıma mail attım dün akşam atılma var mı diye cevabı şu oldu: şimdi enstitü ile görüştüm. üç yıl sonra harç borçlusu oluyormuşsun. parayı yatırdığın sürece yüksek lisans devam ediyormuş.selamlar

ezgideniz

Öğrenci
Arkadaşlar enstitü müdürü ile birebir görüştüm. Yazılar dün yazılmış, bölüm başkanlıklarına bugün dağıtılacakmış. Danışmanım sayesinde erkenden haberim oldu sanırım. Velhasıl olay şöyleymiş: Ar.Gör.ler dahil tüm lisansüstü öğrencilerin kayıt tarihi 2014 olarak güncellenecekmiş. "Yani 2005'te doktoraya başlamış biri bile 2014 girişli gibi yeniden düzenlenecek"miş. Bu düzenleme biz ÖYP'li araştırma görevlilerini de kapsıyormuş. Ancak senet yenilenmesi vb durumlar gerekeceği için hem danışmanımızın süre uzatmak için onayı hem de kadromuzun bulunduğu üniversiteyle iletişime geçmemiz gerekiyormuş. Yani ben 2012 Ağustos'ta yüksek lisansa başladım. Düzenleme öncesinde 2015 Ağustos'ta mezun olmam gerekirken, düzenlemeden sonra 2017 Ağustos'a kadar uzatabiliyorum yüksek lisansımı. Ancak "tam olarak nasıl bir süreç işleyeceğini bilemiyoruz" dediler. Az önce ÖYP Koordinasyon birimimi aradım. Haberdar değillerdi. Buraya da eklediğim yazıyı gönderdim. Araştırıyoruz dediler.
Hemen heyecanlanmamaya çalışıyorum, çok yeni bir düzenleme. Bilgiler kesin olmayabilir. Bilgi edinebilen oldukça paylaşalım lütfen.

Son düzenleme:

Gamze

Administrator
merhaba. koordinatörlüğümle görüştüm, hatta 3-4 kez aradım ama sakince sorun olmayacağını söylediler, enstitü de öyle söylüyor... bağlı bulunduğum birimin doktora sınavı ağustos sonunda yapılıyor, ondan olabilir mi? yoksa YÖK'ten bilgi almam daha doğru mu olacaktır? GÜNCELLEME: YÖK'ü aradım. Tezin bitirilmesi (mezun olunması) gereken tarih, "yüksek lisansa başlanılan tarihten itibaren 3 yıl" cevabını aldım. Yani herkesin enstitüye ne zaman kayıt olduğuna dair bir meseleymiş. 29 Ağustos benim kayıt tarihim, o nedenle sıkıntım yok. Kayıt tarihinden emin olmayan arkadaşlar e-devletteki öğrenci belgesi hizmetinden bakabilirler.

- - - Güncellendi - - -

Enstitüye gelen yazıyı ekte paylaşıyorum: Ekli dosyayı görüntüle 4830 bana söylenen şu: TÜM lisansüstü öğrencilerin YL veya doktora başlangıç tarihi 2014 (sanırım Kasım) olarak hesaplanacakmış. Yani YL için 2014+3, doktora için 2014+6 yıl... Bilgisi olan?

Okullar bazen 1-2 ayı idare edebiliyor. Ancak ÖYP'de YÖK'ün dikkate aldığı yıl eğitim öğretim yılını kapsıyor, yani 6 dönemi bu da dediğim gibi haziranda bitiyor. Okul sorun olmaz diyorsa muhtemelen olmayacaktır.

Eklediğiniz yazıda askerlik işlemleri için diye belirtildiğinden bu yazı diğer işlemlerde kullanılamaz diye düşünüyorum. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hoca bunun detayını biliyorsa yorumlayacaktır.

A

Akademik Forum

Guest
Bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme var mı?

Enstitulerin pek habeleri yok. Ben yok'u aradim, evet ogrenim tarihi 2014 kasim'inda sifirlandi dedi ama bu oyp ve 50/d'lileri kapsamiyor sanirim.

Ayrica yok yine donem degil yil olarak hesaplanmasini soylemis yani 6/12 donem degil 3/6 yil.

goggles

Araştırma Görevlisi
Enstitulerin pek habeleri yok. Ben yok'u aradim, evet ogrenim tarihi 2014 kasim'inda sifirlandi dedi ama bu oyp ve 50/d'lileri kapsamiyor sanirim.

Ayrica yok yine donem degil yil olarak hesaplanmasini soylemis yani 6/12 donem degil 3/6 yil.

Öyp ve 50d'lileri niye kapsamıyor. Sonuçta onlar da yüksek lisans veya doktora öğrencisi. Yani azami süre lisansüstü eğitime başlandığı tarihten itibaren değerlendiriliyorsa, bunun Kasım 2014 olarak güncellenmesi daha önceki tarihlerde başlayan öğrenciler için bir avantaj sağlıyor. Bu yüzden bence Öyp ve 50d'lileri de kapsayabilir eğer gerçekten böyle bir karar varsa.

karmate

Öğrenci
Kimse net bir şey bilmiyor herhalde. Acaba bu bahsi geçen değişiklik öğrenci belgelerine ne zaman yansır?
Bu arada bu değişikliğin öyp ve 50/d liler için bir an önce gerçekleşmesini temenni ediyorum.

ezgideniz

Öğrenci
50/d'li doktora tez son döneminde olan iki arkadaşım, "tabii ki bizi de kapsıyor" diyerek 1 yıl uzatma kararı verip tatile gittiler bile. senet olmayınca mı rahatlar, bilemedim. aslında bu değişikliğin sadece ünvansız öğrencileri kapsaması mantıksız, çünkü zaten onlar için bir sınır yok; sadece harç vermeyecekler...

karmate

Öğrenci
Bu konuyla ilgili her enstitünün haberi yok galiba. Acaba bu karar üniversitelere mi bırakıldı yoksa herkes için mi geçerli? Bu arada İstanbul üniversitesi Sosyal Bil.Enst. sayfasında bu karar ile ilgili bir duyuru gözüme çarptı.
AZAMİ ÖĞRENİM SÜRELERİ, 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ?BAHAR DÖNEMİ?NDEN İTİBAREN SIFIRLANMIŞTIR ! | İstanbul Üniversitesi

Böyle bir karar üniversitelere bırakılamaz diye düşünüyorum. Ancak neden başka bir üniversiteden bu duyuruyu göremiyoruz?

NMC

Öğrenci
Bugün Enstitü ile görüşmeye gittim, YÖK 50/d ve ÖYP dahil değil demiş onlara. Ama onlar da emin değiller , 1-2 Hafta içerisinde netleştirmeye çalışacağız diyorlar. İş gene YÖK'de bitecek gibi..
Cuma günü YÖK'ü de aradım ama ya karşıma çıkan operatör mevzuatı bilmiyordu, ya da ben derdimi tam anlatamadım, düzgün cevap alamadım onlardan..

Başka enstitüsü ile iletişime geçen var mı?