hadi ya? ben de enstitü ve personel gönderdim, inceleyeceklermiş.
iyide böyle bir uzatma olacak diyelim bizim ensititüde 3 sene doldumu tez konusu değişiyor onlar ne olacak acaba
merhaba. koordinatörlüğümle görüştüm, hatta 3-4 kez aradım ama sakince sorun olmayacağını söylediler, enstitü de öyle söylüyor... bağlı bulunduğum birimin doktora sınavı ağustos sonunda yapılıyor, ondan olabilir mi? yoksa YÖK'ten bilgi almam daha doğru mu olacaktır? GÜNCELLEME: YÖK'ü aradım. Tezin bitirilmesi (mezun olunması) gereken tarih, "yüksek lisansa başlanılan tarihten itibaren 3 yıl" cevabını aldım. Yani herkesin enstitüye ne zaman kayıt olduğuna dair bir meseleymiş. 29 Ağustos benim kayıt tarihim, o nedenle sıkıntım yok. Kayıt tarihinden emin olmayan arkadaşlar e-devletteki öğrenci belgesi hizmetinden bakabilirler.
- - - Güncellendi - - -
Enstitüye gelen yazıyı ekte paylaşıyorum: Ekli dosyayı görüntüle 4830 bana söylenen şu: TÜM lisansüstü öğrencilerin YL veya doktora başlangıç tarihi 2014 (sanırım Kasım) olarak hesaplanacakmış. Yani YL için 2014+3, doktora için 2014+6 yıl... Bilgisi olan?
Bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme var mı?
Enstitulerin pek habeleri yok. Ben yok'u aradim, evet ogrenim tarihi 2014 kasim'inda sifirlandi dedi ama bu oyp ve 50/d'lileri kapsamiyor sanirim.
Ayrica yok yine donem degil yil olarak hesaplanmasini soylemis yani 6/12 donem degil 3/6 yil.
Durum ile ilgili resmi bir cevap alabilen var mı? Yarın ben de enstitüye sormaya çalışacağım.
Bu konuyla ilgili her enstitünün haberi yok galiba. Acaba bu karar üniversitelere mi bırakıldı yoksa herkes için mi geçerli? Bu arada İstanbul üniversitesi Sosyal Bil.Enst. sayfasında bu karar ile ilgili bir duyuru gözüme çarptı.
AZAMİ ÖĞRENİM SÜRELERİ, 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ?BAHAR DÖNEMİ?NDEN İTİBAREN SIFIRLANMIŞTIR ! | İstanbul Üniversitesi
Böyle bir karar üniversitelere bırakılamaz diye düşünüyorum. Ancak neden başka bir üniversiteden bu duyuruyu göremiyoruz?