Yüksek Lisantan Kayıt Sildirip Başka Bir Yüksek Lisansa Kaydolabilir miyim?

makkaveli

Öğrenci
Yüksek lisans için önce Selçuğa başvurdum.. Daha sonra da Uludağa.. Önce Uludağ mülakat yaptı.. Uludağın mülakatını geçtim.. kabul edildim.. Selçuk henüz sınav yapmadı.. Selçuğun imtihan günüyle Uludağın kayıt günü çakışıyor..

Ailemin aklı Selçukta kalıyor..

Şimdi Selçuğun sınavına girer de olumsuz sonuç alırsam Uludağı boşu boşuna yakmış olucam..

Bi üniversiteye kayıt yaptırıp daha sonra sildirme ve başka üniversiteye kayıt yaptırma şansım var mı ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam hiç bir sorun olmaz aynı anda ikisini bile okuyabilirsiniz. İkisine de kaydolup sonra birini veya ikisini de sildirebilirsiniz sonra başkasına kaydolabilirsiniz, aynı ya da farklı abd olması da hiç bir şeyi değiştirmez.

Mustafa

Araştırma Görevlisi
İkisine de gir sonra bir tercih yaparsın. Uludağda sınava girerken Selçukta kayıtlı olmama şartı gibi bir şart yok, o dediğin geçen sene oluyordu, kaldırdılar.

arşgör

Öğrenci
şimdi benim bir ünivde Y,lisans kaydım var. şimdi ben başka bir üniversiteye başvurcam y,lisansa. yeni başvuracağım yer benden askerlik durum belgesi isteyecek. ben önceki ünivde kaydım olduğu için askerliğim tecilli şu anda. kaydımı eski ünivden sildirmeden yeni ünivrsteye y.lisans başvurusu yaptığımda durum ne olacak.

Mr December

Baş Editör
şimdi benim bir ünivde Y,lisans kaydım var. şimdi ben başka bir üniversiteye başvurcam y,lisansa. yeni başvuracağım yer benden askerlik durum belgesi isteyecek. ben önceki ünivde kaydım olduğu için askerliğim tecilli şu anda. kaydımı eski ünivden sildirmeden yeni ünivrsteye y.lisans başvurusu yaptığımda durum ne olacak.

Birşey olmayacak eski tecil devam edecek. O tecil bittiğinde askere gitmek zorunda olacaksınız.

kudra27

Öğrenci
öyp ile atanan biri de aynı anda iki yuksek lisans yapabilir mı? (biri öyp yuksegi digeri farklı bir alanda olmak üzere) ben zaten farklı bir alanda yuksek yapıyordum ama öyp ile atandım. şimdi diger yuksek lisansım yanmaz degıl mı?

kudra27

Öğrenci
mr december cevap için teşekkür ederim. tez aşamasındaydım zaten, bir de bilimsel hazırlık da almıstım. 2.5 yıllık emegımı silmek istemıyorum. olmazsa dondurur ya da uzatırım ama bir sekılde tezımı teslım ederım.

sero09

Öğrenci
bende bu yıl y.lisansa basvuru yaptım usakla samsun kabul etti bn usaga kaydımı yaptım daha sonra kararımı değiştirdim samsuna yapmak istiyorum kaydımı sildirmek zorundamıyım samsuna kaydımı yaptırmadan önce yardımcı olabilirmisiniz :(

joon

Öğrenci
şuan okuduğum interdisipliner programda aldığım dersleri bu sene açılacak olan ve derslerin büyük çoğunluğu aynı olan yeni bölümde saydırırsam interdisipliner programdan kaydımı sildirmem gerekiyor mu? dersler birbirleri ile aynı sadece bölüm isimleri farklı. böylelikle dersleri saydırırsam direkt tez aşamasına geçip iki tane tez yazabilir miyim?

Gamze

Administrator
şuan okuduğum interdisipliner programda aldığım dersleri bu sene açılacak olan ve derslerin büyük çoğunluğu aynı olan yeni bölümde saydırırsam interdisipliner programdan kaydımı sildirmem gerekiyor mu? dersler birbirleri ile aynı sadece bölüm isimleri farklı. böylelikle dersleri saydırırsam direkt tez aşamasına geçip iki tane tez yazabilir miyim?

Derslerin ne kadarının sayılabileceği okulunuzun yönetmeliğine bağlı. Bazıları 1-2 tane sayarken bazıları hepsini sayıyor.
Eski yüksek lisansınızdan kayıt sildirmek zorunda değilsiniz.

joon

Öğrenci
teşekkürler. dersler seçimlik olarak var ve bu seçimlik dersler birebir aynı. kredi ve akts'ler de tutuyor. derslerimi saymama gibi bi durumları olabilirler mi? sebep ne gösterirler böyle bi durumda?