Yüksek Lisantan Kayıt Sildirip Başka Bir Yüksek Lisansa Kaydolabilir miyim?

tta

Öğrenci
Merhaba, öyp kapsamında bir üniversitede lisansüstümü yapıyorum. Senet imzalamadan öypden istifa etmeyi düşünüyorum. Yüksek lisans için de başka bir üniversiteye kabul edildim ve yüksek lisansıma orada devam etmek istiyorum. Kazandığım yüksek lisansa kayıt yaptırmadan önce öypden istifa etmeli miyim?

Namzet

Öğrenci
Bana yüksek lisansa atandığım üniversitede devam edebilmem için kaydımı sildirip kaydımın silindiğine dair belgeyi getirmem söylendi. Kendisinden aynı şey istenen var mı?

deadnote

Öğrenci
şimdi benim bir ünivde Y,lisans kaydım var. şimdi ben başka bir üniversiteye başvurcam y,lisansa. yeni başvuracağım yer benden askerlik durum belgesi isteyecek. ben önceki ünivde kaydım olduğu için askerliğim tecilli şu anda. kaydımı eski ünivden sildirmeden yeni ünivrsteye y.lisans başvurusu yaptığımda durum ne olacak.

Merhaba,
Ben de bu konuyu araştırmaktayım ancak net bir bilgi elde edemiyorum. Ancak forumun bir çok noktasında, mevcut yüksek lisans bitirilmemişse (yani mezun olunmamışsa) yeni bir lisansa kayıt olunduğunda tecilin tekrar yapıldığına ve askerlik sürecini bu şekilde uzatan arkadaşlara dair bilgi var.
Burada önemli soru şu; bunun böyle olabilmesi için eski okuldan kaydın silinmesi ve buna istinaden askerlik durum belgesi alınarak yeni yüksek lisansa kesin kayda gidilmesi gerekiyor? yoksa yeni yüksek lisansa kayıt olduktan sonra, eskisini silip, yeni üniversitenin öğrenci işlerine askerlik tecilinin yapılması için başvurulabiliyor mu? yoksa öğrenci işleri sadece ilk kayıt esnasında mı tecil işlemleri için askerlik şubesine başvuruyor...

gerçekten kafalar çok karışık

acil yardımlarınız çok ama çok makbule geçer..

Matematisyen

Öğrenci
Merhaba sayın hocalarım bende 2015-2016 güz döneminde birçok üniversiteye yüksek lisans başvurusunda bulundum ve kabuller aldım. Ancak halen devam eden yüksek lisans başvuruları hatta Eylülde başvurusu başlayacak olan üniversitesiler bile var. Kabul edildiğim üniversitelere kesin kayıt yaptırıp daha sonra başvurup kabul aldığım farklı bir üniversiteye geçebilir miyim? Bu durumda bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler

Gamze

Administrator
Merhaba sayın hocalarım bende 2015-2016 güz döneminde birçok üniversiteye yüksek lisans başvurusunda bulundum ve kabuller aldım. Ancak halen devam eden yüksek lisans başvuruları hatta Eylülde başvurusu başlayacak olan üniversitesiler bile var. Kabul edildiğim üniversitelere kesin kayıt yaptırıp daha sonra başvurup kabul aldığım farklı bir üniversiteye geçebilir miyim? Bu durumda bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler

Sorun yaşamazsınız. Aynı anda birden fazla yüksek lisans programına da kayıtlı olabilirsiniz yasal bir engel yok. Birini sildirip diğerine de geçebilirsiniz. Yalnız bazı enstitüler kendi bünyelerinde birden fazla yüksek lisansa kayıt olmaya izin vermiyor (yani kayıt olmak/başvurmak istediğiniz programların aynı okulun aynı enstitüsündeyse iki programa da kayda izin verilemyebilir), bu nedenle başvuracağınız enstitülerin yönetmeliklerini inceleyin.

A

Akademik Forum

Guest
Gamze hocam peki tez konusunu belirlemeyi 1 dönem geciktirme durumu olursa o dönem yl öğrencisi sayılır mıyım?Bi de o dönem için kayıt yenilemek durumunda kalırmıyım?

Arkadaşlar merhaba,aynı durum şuan benim içinde geçerli..Bir üni.ye kayıt yaptırdıktan hemen sonra diğer üni.nin başvuruları başlıyor.Diğerinide kazandığımda kayıt yaptırdığımı sildirip diğerine başvurabilirmiyim..Son durum nedir? Önemli benim için risk almak istemiyorum..

eunike

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,aynı durum şuan benim içinde geçerli..Bir üni.ye kayıt yaptırdıktan hemen sonra diğer üni.nin başvuruları başlıyor.Diğerinide kazandığımda kayıt yaptırdığımı sildirip diğerine başvurabilirmiyim..Son durum nedir? Önemli benim için risk almak istemiyorum..

2014-2015 bahar yarıyılı için başvurduğum üni.lerden birinin kesin kayıt tarihi bittikten sonra diğerinin mülakatı başlıyordu bu yüzden mecbur kalıp kaydımı yaptırdım ve diğer üni.nin mülakatına gittim onuda kazandım ve onada kaydımı yaptırdım. ilk kazandığımdan ders seçimi yapmadım ve hiç bir sorun yaşamadım ve üniversitedeki kaydım hala duruyor sildirme işlemi yapmadım.
fakat askerlikle ilgili süreçleri bilmiyorum arkadaşlar onunla ilgili bir bilgim yok...

Cancer

Öğrenci
peki yeni üniv tecil ettirmiyor mu bu askerlik durumunu...ya da ben yeniye kaydolup eskiyi sildirirsem yeni üniv tecil etmez mi
Yeni üniversite tecil ettirmek istiyor fakat halihazırda eski kayıtlı olduğunuz üniversite tecil ettirdiği için askerlik şubesinden olumsuz yanıt geliyor yeni okula. Bu durumda bazı okullar öğrenciye tecilin yapılamadığını bildiriyor. Eğer yeni üniversiteden yeni tarihli tecil yaptırmak istiyorsanız eski üniversiteden kaydı sildirirken "tecilimin de iptalini istiyorum" tarzında bir dilekçe yazarak o tecili iptal ettirip,yeni üniversitenize "tecilime dair mevcut sorun ortadan kalkmıştır, tecilimin yapılmasını istiyorum" şeklinde dilekçe yazarak yeni üniversiteden daha yeni tarihli tecil yaptırabilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,
Ben de bu konuyu araştırmaktayım ancak net bir bilgi elde edemiyorum. Ancak forumun bir çok noktasında, mevcut yüksek lisans bitirilmemişse (yani mezun olunmamışsa) yeni bir lisansa kayıt olunduğunda tecilin tekrar yapıldığına ve askerlik sürecini bu şekilde uzatan arkadaşlara dair bilgi var.
Burada önemli soru şu; bunun böyle olabilmesi için eski okuldan kaydın silinmesi ve buna istinaden askerlik durum belgesi alınarak yeni yüksek lisansa kesin kayda gidilmesi gerekiyor? yoksa yeni yüksek lisansa kayıt olduktan sonra, eskisini silip, yeni üniversitenin öğrenci işlerine askerlik tecilinin yapılması için başvurulabiliyor mu? yoksa öğrenci işleri sadece ilk kayıt esnasında mı tecil işlemleri için askerlik şubesine başvuruyor...

gerçekten kafalar çok karışık

acil yardımlarınız çok ama çok makbule geçer..

Bir önceki yorumumda belirttiğim şekilde işliyor süreç. Ayrıca, halihazırda lisans mezunu olup yüksek lisans yapıyorsanız ve ek olarak herhangi bir lisansa tekrar kayıt olmanız durumunda lisans kaynaklı tecil uzatması yapılmaz.

deadnote

Öğrenci
Yeni üniversite tecil ettirmek istiyor fakat halihazırda eski kayıtlı olduğunuz üniversite tecil ettirdiği için askerlik şubesinden olumsuz yanıt geliyor yeni okula. Bu durumda bazı okullar öğrenciye tecilin yapılamadığını bildiriyor. Eğer yeni üniversiteden yeni tarihli tecil yaptırmak istiyorsanız eski üniversiteden kaydı sildirirken "tecilimin de iptalini istiyorum" tarzında bir dilekçe yazarak o tecili iptal ettirip,yeni üniversitenize "tecilime dair mevcut sorun ortadan kalkmıştır, tecilimin yapılmasını istiyorum" şeklinde dilekçe yazarak yeni üniversiteden daha yeni tarihli tecil yaptırabilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Bir önceki yorumumda belirttiğim şekilde işliyor süreç. Ayrıca, halihazırda lisans mezunu olup yüksek lisans yapıyorsanız ve ek olarak herhangi bir lisansa tekrar kayıt olmanız durumunda lisans kaynaklı tecil uzatması yapılmaz.

hocam teşekkürler. Şu anda yeni YÜKSEK LİSANSıma kaydımı yaptırdım. Şimdi belirttiğiniz süreçte olduğu gibi eskisinden (mezun olmadım) kaydımı sildirip, tecilimin iptalini de isteyip, tecilim iptal olduğunda yeni okulun öğrenci işlerinden askerlik erteleme işleminin yapılmasını rica edeceğim. doğrudur değil mi?

tekrar cevaplarınız için teşekkürler,

Brk07

Öğrenci
hocam teşekkürler. Şu anda yeni YÜKSEK LİSANSıma kaydımı yaptırdım. Şimdi belirttiğiniz süreçte olduğu gibi eskisinden (mezun olmadım) kaydımı sildirip, tecilimin iptalini de isteyip, tecilim iptal olduğunda yeni okulun öğrenci işlerinden askerlik erteleme işleminin yapılmasını rica edeceğim. doğrudur değil mi?

Böyle bir durumda tecil tarihi nasıl belirleniyor. Yeni kayıt yapılan üniversiteye giriş tarihinden itibaren mi 3 yıl erteleniyor yoksa eski üniversiteye giriş tarihinden itibaren mi tecil ettiriliyor?

Davut Kesen

Öğrenci
arkadaslar ıkı unıversitenin ortak duzenlediği yuksek lisans nasl oluyor. yanı bi hafta içinde her iki üni.de de ders oluyor mu?

- - - Güncellendi - - -

arkadaslar ıkı unıversitenin ortak duzenlediği yuksek lisans nasl oluyor. yanı bi hafta içinde her iki üni.de de ders oluyor mu? okulda sordum fakat net bi bilgi alamadım.
ben kilis 7 aralık matematik bölümünde yuksek lısansa baslayacam fakat antep uni.yle beraber yurutulecek. aynı hafta içinde iki şehre gtmek baya problem.

Cancer

Öğrenci
Biraz geç cevap vermiş oluyorum kusura bakmayın. Evet aynen o şekilde

- - - Güncellendi - - -

Bir yüksek lisanstan kayıt sildirildiğinizde tecilinizi de sildiriyorsanız o tecille bağınız kalmıyor ve başka bir yüksek lisansa kayıtta yeni üniversite lisans bitiş tarihiniz ve yaşınız esas alınarak uzatma işlemini yapıyor. Fakat eğer maksimum yaş durumunda iseniz (tam emin olmamakla birlikte; sanırım lisans için 29, yüksek lisans için 32 yaş) uzatma yapılmıyor.

Böyle bir durumda tecil tarihi nasıl belirleniyor. Yeni kayıt yapılan üniversiteye giriş tarihinden itibaren mi 3 yıl erteleniyor yoksa eski üniversiteye giriş tarihinden itibaren mi tecil ettiriliyor?

sohoxx

Öğrenci
Merhaba,

Benim İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans kaydım var ve eylül ayında 3.sene başlayacak şu an tez dönemindeyim. Sorum ise bana harç parası çıkacak mı eylül ayında ve harç parası çıksa bile 2017 güz sonuna kadar tezi yazmazsam atılacağım(ATILMANIN GERİ GELMESİ) için harcı ödemesem sorun çıkar mı ?Yani illa kaydımı sildirmem mi gerekiyor tezi yazmak istemiyorum çünkü.

alieroglu44

Öğrenci

Hocam siz yaptınız mı oldu mu?

nwygt

Öğrenci
Hazır konu güncel iken burada bir sorum olacak :) Şuanda tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Bildiğim kadarıyla tezsiz yüksek lisans sonrası doktora yapılamıyor.Tezsiz sonrasında doktora yapabilmek için tezli yüksek lisans yapabilir miyim ? Askerlik engel mi ? Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum.
X üniversitesindenim memnun olmadığım gibi bu okuldan daha iyi olduğunu düşündüğüm Y üniversitesini kazandım yüksek lisans için iki durumda.X üniversitesine kaydımı sildirmek istediğimde ''enstitü kurulu onayı'' istediler ve işlemlerin uzayacagını diğer okulun kayıt tarihi aşabileceği söyledir.pazartesiden cumaya kadar olan kayıt tarihinde kaydın sistemden silinmesi Y okulunun yüksek lisans kayıt süresini aşabilir dediler.Arkadaşlar hukuki haklarım nelerdir?Önereceğiz neler var ne yapmamı önerirsiniz.Cevaplar adıma önem arz edicektir

S

speranza

Guest
Merhaba, acaba probleminizi çözebildiniz mi? Ben de muhtemelen aynı durumla karşılaşacağım da. Teşekkürler.