Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısına İlişkin Duyuru

Fırat

Araştırma Görevlisi
AÇIKLAMA

Yükseköğretim Genel Kurulu 2010 yılının 15. toplantısını yapmak üzere 23.09.2010’da toplanmış; Eğitim, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek karara bağlamıştır.
1. Türk-Alman Üniversitesi’ne rektör olmak üzere Yükseköğretim Kurulu’na başvuran adaylardan görüşülmemiş olanlarla görüşme gerçekleştirilmiştir. Değerlendirme daha sonraki toplantıda yapılacaktır.

2. Haliç Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu’na önerilen Prof. Dr. A. Sait Sevgener ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verilmiştir.

3. Devlet üniversitelerine ait 6 fakülteye dekan ataması yapılmıştır.
Çanakkale 18 Mart Tıp Prof. Dr. Ertuğrul Ercan
İstanbul İletişim Prof. Dr. Aydemir Okay
İstanbul Teknik Bilgisayar ve Bilişim Prof. Dr. Eşref Adalı
Marmara Teknoloji Prof. Dr. Ahmet Korhan Binark
Namık Kemal Mühendislik Prof. Dr. Özer Göktepe
Yüzüncü Yıl Su Ürünleri Prof. Dr. Mustafa Sarı

4. İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı’nın kurmak istediği Üsküdar Üniversitesi’ne ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verilmiştir.

5. Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Gaziosmanpaşa, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kocaeli, Mersin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Muğla, Mustafa Kemal, Sakarya, Zonguldak Karaelmas ve Giresun üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji ve İzmir Yüksek Teknoloji enstitüleri rektörlük seçim takvimi belirlenmiştir. Buna göre, adı geçen yükseköğretim kurumlarında rektörlük için 21-22.10.2010 tarihlerinde seçim yapılacaktır.

6. 2010 LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu onaylanmıştır. Buna göre ek yerleştirme başvurularına ilişkin duyuru önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Bir sonraki genel kurul toplantısı 07.10.2010 tarihinde yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Yükseköğretim Kurulu
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
 
Üst