Yuksek lisans yds ve mulakat olmayan uniler

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisansta ne torpili olacak sonuçta öğrenci seçiliyor. Neredeyse her başvuran alınıyor ne torpili

ElveNLorD
Hocam kısmen haklı kısmen de "ön yargılı"sınız...
YDS her alanda olmaması gerek... Türk Dili ve Edebiyatı okuyan birinin alanında yklsn yapması için YDS bence abes olur veya Sosyoloji okuyan biri için... Belirli alanlara da sadece YDS istenmesi daha mantıklı...
Ama mulakak mevzusuna gelirsek tamamen saçma ve çıkar amaçlı bir uygulama... Torpili(Kibar bir ifadeyle REFERANSI) olan için mulakat geçerli ve iyi bir uygulama oluyor... Ama benim gibi dayısı olmayanlar için mulakatsız Üni.ler daha avantajlı... Dediğim gibi kısmen haklısınız ama acımasız bir şekilde alaycı bir söylemle insanları anlamadan etmeden eleştirmek de ise haksızsınız...

haklısınız hocam size katılıyorum bnm okulumda bile (kastamonuda) mülakatta 50 almazsan değerlendirmeye bile alınmıyosun yani tamamen torpil dönüyo bu işlerde bende bu yüzden başka bi üniversitede mülakat olmayan ünileri öğrenmek için bu konuyu açtım

- - - Güncellendi - - -

Batıdaki üniversiteler genelde dil puanı istiyor ve çoğu mülakat yapıyor. Bu nedenle (batıyı düşünüyorsanız) şartlarınızı biraz esnetmeniz gerekebilir.
Mülakatlarda torpil ile ilgili kaygıları ben de taşıyorum ve size hak veriyorum. Ancak dünyanın küreselleştiğini düşünürsek sanırım dil bilmek (ki kesinlikle Yds anlamında kastetmiyorum) bir gereklilik.
Diğer yandan, keşke adil ve seçici bilim sınavları yapılabilse.. Ancak yolsuzluk sıralamasında liste başı olduğumuzı düşünürsek bu da çok mümkün görünmüyor. Yakında '' adı soyadı x-y'' olmak gibi ilanlarla karşılaştırsak şaşırmayalım. Evet fazla absürt (gerçi rize üniversitesi bunu başarmıştı) ama eleştirel bir yanı da var. Doğudaki küçük üniversiteler işi akraba ilişkisine dökmüş adeta. Bunu gittiğim ilanlarda anlamıştım.

Neyse, biliyorum çok uzattım.
Kıssadan hisse ben de bildiğimi paylaşayım belki bir faydam dokunur.

''Yanlış bilmiyorsam [ki yanlış biliyor da olabilriim, siz araştırırsanız daha iyi olur] balıkesir üniversitesi dil istemiyor. Ama dil puanı varsa bunu belirli bir yüzde ile değerlendiriyor. ''

Umarım herkesin gönlüne göre olur.
Bol şans ve tabiki başarılar..

teşekkürler hocam

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar merhaba. Biliyorum burası bu hususun yeri değil ancak acilen fikirlerinizi almam gerekiyor. Lütfen bağışlayın. Fakülte derecesi durumum var ve not ortalamam 4 üzerinden 3.855. Böyle bir durumda ortalamanın 3.86'ya yuvarlanacağını düşünüyordum ancak sistem 3.85'e yuvarlamış. Böyle durumlarda sistem nasıl işliyor? Yani, doğrusu bu mudur yoksa öğrenci işlerine gidip itiraz mı etmeliyim? Teşekkürler...

hayır yuvarlama diye birşey olmuyor

- - - Güncellendi - - -

teşekkürler hocam

- - - Güncellendi - - -

Hocam size hak veriyorum ancak çeşitli sebepler de var. Ben 1 sene önce bu şekilde bir okulda kayıt hakkı kazandım, asıl amacım Ege veya Dokuz Eylül'de yüksek lisans eğitimi almaktı ama ekonomik durumlar nedeniyle mülakata bile gidemedim. Şu anda kayıtlı olduğum okulda hiçbir derse gitmedim, kaydolma amacım da açılan kadro ilanlarında "yüksek lisans yapıyor olmak" gibi şartları sağlamak.

Askerlik gibi, işsizlik gibi birçok etmen var bu konuda.

maddi durumu olmayıp gidemeyenler var hocam yds nin belli bir oranını almak mantıklı ama mülakat gerçekten anlamsız bu ülkede belki başka yerde olur ama bizde olmaz

- - - Güncellendi - - -

Yüksek lisansta ne torpili olacak sonuçta öğrenci seçiliyor. Neredeyse her başvuran alınıyor ne torpili

40 kişi başvurdu kastamonuya 10 kişi alacaklar nasıl herkesi alıyolar hocam