Yurtdışında alınan IELTS skorun eşdeğerliliği

Uadevadam

Öğrenci
İelts sınavına Türkiye'de girince YDS eşdeğerliliği yok ancak yurtdışında sınava girerseniz eşdeğerliliği oluyor mu? Örneğin Kıbrıs'ta girilirse?

Sercan

Profesör
İelts sınavına Türkiye'de girince YDS eşdeğerliliği yok ancak yurtdışında sınava girerseniz eşdeğerliliği oluyor mu? Örneğin Kıbrıs'ta girilirse?

Hocam isterseniz Japonya'da girin farketmez. ÖSYM artık Ielts diye bir sınavın varlığını tanımıyor. Nerede girdiğinizin hiç bir önemi yok.

Uadevadam

Öğrenci
Teşekkürler. IELTS'ın denkliği kaldırıldığında Türkiye'de yapılan sınavların güvenilir olmadığı gibi bir açıklama yapmamış mıydı ÖSYM? Ben de kendimce çıkarımda bulunuyorum...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Teşekkürler. IELTS'ın denkliği kaldırıldığında Türkiye'de yapılan sınavların güvenilir olmadığı gibi bir açıklama yapmamış mıydı ÖSYM? Ben de kendimce çıkarımda bulunuyorum...

Hocam öyle bir ayrım yok maalesef, burda ya da dışarıda olması farketmiyor komple kaldırdılar :(

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam bildiğiniz üzere Şubat'taki açıklama ile 14 Şubat'tan önce başvuru yapıp 17 Mart'a kadar sınava girenlerin IELTS eşdeğerliliği kabul oluyor. Temmuz'da yeni bir açıklama yapıldı, bu açıklama bahsettiğim durumdaki puanları etkiliyor mu? Teşekkür ederim

Sercan

Profesör
Merhaba hocam bildiğiniz üzere Şubat'taki açıklama ile 14 Şubat'tan önce başvuru yapıp 17 Mart'a kadar sınava girenlerin IELTS eşdeğerliliği kabul oluyor. Temmuz'da yeni bir açıklama yapıldı, bu açıklama bahsettiğim durumdaki puanları etkiliyor mu? Teşekkür ederim

Hayır hocam Temmuzda bir kaç sınava daha denklik verildi, Rusça filan onun için tablo güncellendi. Puanını daha önceden alanlar için geçerli hala Ielts :encouragement:

A

Akademik Forum

Guest
Hayır hocam Temmuzda bir kaç sınava daha denklik verildi, Rusça filan onun için tablo güncellendi. Puanını daha önceden alanlar için geçerli hala Ielts :encouragement:
Çok şükür en azından YDS'yi halledene kadar birkaç yerde kullanalım şu IELTS'i, teşekkürler hocam cevabınız için...

Sercan

Profesör
Akademik kadrolarda sıkıntı olmaz herhalde değil mi hocam

Yakın zamanda kullandım sorun çıkmadı. ÖSYM açıklaması ve o zaman ki eş değerlik tablosunu ekledim belgenin arkasına. :encouragement: Akademik kadrolarda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama Enstitüler kendi kurullarında karar aldıkları için sorun çıkarma ihtimalleri çok fazla.

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar, bende bu karar alınmadan elde ettiğim bir ielts skor um var ve akademik bir kadroya basvurmayı düşünüyorum akademik kadro için üniversitenin bir problem çıkarması mümkün mü ? sonucta bir açıklama yapmış ösym son yapılan denklikten önce alınmış bir skor var se kabul edileceğine dair.

Mustafa

Araştırma Görevlisi
merhabalar, bende bu karar alınmadan elde ettiğim bir ielts skor um var ve akademik bir kadroya basvurmayı düşünüyorum akademik kadro için üniversitenin bir problem çıkarması mümkün mü ? sonucta bir açıklama yapmış ösym son yapılan denklikten önce alınmış bir skor var se kabul edileceğine dair.
Hocam süresi dolmadıysa (2 yıl) kabul edilir.

A

Akademik Forum

Guest
teşekkürler cevabınız için. Yok iki yıl süresi dolmadı geçen sene agustos ayında girmiştim de doktora başvurusu için bazı üniversitelerin kabul etmediğini yazmışlar akademik bir uzman kadrosu için aynı şeyleri yapar mı üniversite diye bir an endişelendim sorayım dedim.