Gamze
Administrator
ben de galad çözemediği soruyu paylaşmış sandımağlayacaktım
![]()
Çözemediğim soruyu sana da sormayacağım artık sırf ağlama diye
ben de galad çözemediği soruyu paylaşmış sandımağlayacaktım
![]()
merhaba arkadaslar 2012 ales ilkbahardan iki sorum olacaktı çözen olursa ya da daha önce çözüldüyse sayfa belirtirse sevinirim
Soru1: A={a,b,c,d,e,f,g} kümesinin elemanları kullanılarak biri 3 diğeri 4 elemanlı iki ayrık küme oluşturulmak isteniyor. a ve b elemanları
ayı kümede bulunmayacak şekilde bu iki küme kaç farklı şekilde oluşturulabilir ?
Soru 2: Bir torbada 3 beyaz ve 4 kırmızı top vardır. bu torbadan aynı anda rastgele çekilen iki toptan en az birinin beyaz olma olasılığı kaçtır ?
şimdiden teşekkür ederim
merhaba arkadaslar 2012 ales ilkbahardan iki sorum olacaktı çözen olursa ya da daha önce çözüldüyse sayfa belirtirse sevinirim
Soru1: A={a,b,c,d,e,f,g} kümesinin elemanları kullanılarak biri 3 diğeri 4 elemanlı iki ayrık küme oluşturulmak isteniyor. a ve b elemanları
ayı kümede bulunmayacak şekilde bu iki küme kaç farklı şekilde oluşturulabilir ?
2. Soru;
Torbada 7 top var;
İlkinin beyaz gelme olasılığı toplam beyaz topların torbadaki toplam top sayısına bölünmesiyle bulunur. Yani; 3/7
İkincisinin beyaz gelme olasılığı torbada kalan beyaz top sayısının toplam top sayısına bölünmesiyle bulunur. Yani; 2/6
Bunların çarpımı istenilen oranı verir; 3/7x2/6= 1/7
Hocam çözümde bir sıkıntı var sanki. Siz çekilen 2 topun da beyaz gelme olasılığını hesaplamışsınız. Soruda ise en az birinin beyaz gelme olasılığı diyor. Yani 1 beyaz 1 kırmızı da gelebilir.
Yanlış olabilir ama ben şöyle düşündüm: Toplam istenen durum 7 toptan 2 top çekme olduğundan 7 nin 2 lisi diyorum. İstenen durum 1. olarak 1 beyaz 1 kırmızı gelme olasılığı yani 3 ün 1 lisi ve 4 ün 1 lisi 2. durum 2 sinin de beyaz gelme olasılığı 3 ün 2 lisi. Yani sonuç olarak 5/7
Pardon dediğiniz gibi ben yanlış hesaplamışım. Düzeltme için teşekkürler. ALES'ten puanları nasıl kaybettiğim de belli oldu
Ben de bu haliyle şu şekilde düşündüm iki toptan 1 kırmızı 1 beyaz top gelme olasılığı: 4/7x3/6= 2/7 ve ikisinin de beyaz gelme olasılığı yukarıda hesapladığım gibi 1/7 bunların ikisini toplarsak: 1/7+2/7= 3/7
Sonucunu bilmeyince çözümler tahmin oluyor artık. Merak ettim bunun sonucunu.
1) saat 14:24 de akrep ve yelkovan arasındaki açı kaç derecedir?
2) 3A=2B=4C=5D eşitliği veriliyor. 300 gr B malzemesinin olduğu bir karışımda D malz. kaç gr?
3) birbirine paralel 2 tane doğru veriliyor (d1 ve d2 )... d1 doğrusu üzerinde 3 nokta (A,B,C) d2 doğrusu üzerinde 5 nokta (D,E,F,G,H) bulunuyor. toplam 8 nokta var. bu noktaları köşe kabul edecek üçgenlerin bir köşesinin F noktası üzerinde olma olasılığı kaçtır?
Aklımda kalan son sorular... bakalım cevaplayacak arkadaş bulabilecek miyim bu saatten sonra...![]()
hayatımda ilk kez böyle bir formül gördümteşekkür ederim galadriyel...
evet doğru cevap, anlatır mısınız?hocam 3.sorunun cevabı 1/3 ?
hocam 3.sorunun cevabı 1/3 ?