10 Mayıs 2015 ALES İlkbahar Sınavından Kaç Puan Bekliyorsunuz?

ulas1708

Öğrenci
geçen sınav 37 say1 25 say2 24 söz1 ile 85 almıştım sayısaldan bu sınav 34 say1 32 say2 21 soz1 yaptım hemen hemen aynı beklıyorum

excalibur

Öğrenci
Ben pegemden çok memnundum. Denemesini de aldım. Puanım hep yüksek geliyordu ve zamanım artıyordu. Ama bu sınav bence denemelerden biraz daha zordu, süreyse zaten yetmedi. Pegem iyi bir yayınevi, sorun yayınlarda mı yoksa artık zor soran ösymde mi bilemiyorum şu an. Takdir sizin...

A

Akademik Forum

Guest
bana çok basit geldi sınav 20 dkk erken çıktım . ama iki cevaplı olabilecek sorular vardı

A

Akademik Forum

Guest
Lütfen cevap yazın....

ales sınavı 2 yıl öncesine kadar normal seviyede yapılıyordu yani zaman yetmiyor fakat sorular hemen herkesin uzun zaman uğraşsa yapabileceği düzeyde idi. şimdi ne oldu bilmiyorum hem sorular zorlaştı hemde soru içeriği değişti.(mantık(sız) soruları)

deneme olarak şu anki ales kalitesinde hangi yayınevinin denemesi tercih edilmeli? Yardımlarınızı bekliyorum...

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi
Ben pegemden çok memnundum. Denemesini de aldım. Puanım hep yüksek geliyordu ve zamanım artıyordu. Ama bu sınav bence denemelerden biraz daha zordu, süreyse zaten yetmedi. Pegem iyi bir yayınevi, sorun yayınlarda mı yoksa artık zor soran ösymde mi bilemiyorum şu an. Takdir sizin...

Hocam pegemin hem denemelerinin hem de soru bankasının güvenilir bir ölçüt olmadığını düşünüyorum. Sınava kıyasla çok basit düzeyde.

- - - Güncellendi - - -

Lütfen cevap yazın....

hocam artık sorular açıklanmadığı için hiç bir yayın evinin denemesi ölçüt değil. Ben kısmen ihtiyacı beğeniyorum. (Bu arada ben sözelciyim). Bir de intibak yayınlarının mantık sorularını orjinal buldum. eğer sözelciyseniz İsa Güleç'in sözel mantık kitabından çalıştım ve çok yararını gördüm. Yani sınavda en çok hangi sorularda zorlanıyorsanız- benim için mantıktı- ona yönelik çalışırsanız daha verimli olur diye düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

2014 Sonbahar ales:
sözel 1:33 doğru 7 yanlış
sözel 2: 36 doğru 4 yanlış
sayısal 1: 5 doğru 0 yanlış =sözel puan 88.78 idi

2015 Bahar ales:
Sözel 1 ve sözel 2 den 40 ar soru yaptım + 15 matematik = inşallah bu sefer 90 ı geçerim , standart sapmadan umutluyum :)

cerencce

Öğrenci
2015 ALES netleriniz

benim netlerim say1 17-5
say2 7-4
söz1 31-8
sizce 70 i alır mıyım:(

- - - Güncellendi - - -

lütfen yardım

Son düzenleme:

*moskova*

Öğrenci
Tam olarak şu kadar netim var diyemiyorum hocam; fakat bir önceki sınava göre daha fazla matematik yaptım ben de. Sözelleri her zamanki gibi yaptıysam, sonuç benim açımdan umut verici olabilir.

Hocam ben ilk defa girdim sınava. denemelerde de bu sonuçları alıyordum aşağı yukarı ama sınava ilk kez girdiğimden dolayı puanımla ilgili bir yorum yapamıyorum. daha önceki sınavda nasıldı peki? İnşallah daha güzel bir sonucunuz olur

Hocam ben ilk defa girdim sınava. denemelerde de bu sonuçları alıyordum aşağı yukarı ama sınava ilk kez girdiğimden dolayı puanımla ilgili bir yorum yapamıyorum. daha önceki sınavda nasıldı peki? İnşallah daha güzel bir sonucunuz olur

İnşallah. Puanlarım 89-90 bandında, ama 40 soruluk sistemle birlikte soru tarzı ve standart sapmasının etkisi değişti. 50 soruluk sistemde 5 sözel yanlışı, 14 net matematikle 90 almıştım. Son iki sınavdır 89 alıyorum. Ama yanlışlarım bundan çok daha fazla. O yüzden sizin netlerinizle 90 alınabilir.

*moskova*

Öğrenci
İnşallah. Puanlarım 89-90 bandında, ama 40 soruluk sistemle birlikte soru tarzı ve standart sapmasının etkisi değişti. 50 soruluk sistemde 5 sözel yanlışı, 14 net matematikle 90 almıştım. Son iki sınavdır 89 alıyorum. Ama yanlışlarım bundan çok daha fazla. O yüzden sizin netlerinizle 90 alınabilir.

İnşallah hocam. Çok teşekkür ederim.

tezen

Öğrenci
Bu sınavda ben kendimce bi taktik uyguladım. Denemelerde deneyip olumlu sonuç aldım ea'cılar deneyebilir ileride. Sırasıyla sözel 1 mantık, say 1 mantık ve say 2 mantık. Sonra tekrar sözelin kalan soruları, say 1 cebir ve zaman kalırsa say 2 cebir soruları. Bu sınavda sözel 1'den boşuk yok 2 soru hariç eminim. Say 1'den 5 boşum var geometri sorularından emin değilim. Say 2'den 9 soru cevaplayabildim 6'sı mantık 3'ü cebir. Sanırım 80-85 arası gelir puanım. Sınavın zorluğuna gelince bir önceki sınavdan kolaydı. Sözel mantık dahil kolaydı sadece 2 3 soruda şıklar birbirine yakındı. Say 1 mantık kolaydı cebir kısmında ise uzun işlemler gerektiren sorular vardı bence. Say 2'den ise çok az soru çözdüğüm için net bir şey diyemem ama baktığım sorular zordu.