2010 ÖYP Ek Yerleştirme Puanları

bergerac

Araştırma Görevlisi
ÖYP sıkça sorulan sorularda cevaplarınızın hepsi var şöyle de özet geçeyim :cari usul de var öyp usul de. yerleşirken belirli bir dil puanı yok sadece ne kadar alırsanız öyp puanınızı o kadar yükseltirsiniz ancak dil eğitimine gittikten sonra 1 yıl içerisinde 65 puan ve üzeri almak zorundasınız öyp kapsamında kalmak için. taban puanları da ekte görebilirsiniz.
 
A

aeales

Guest
Ek yerleştirme puanlarına yakın veya daha yüksek olacaklarını zannediyorum. Geçen yaz çok düşük puanlarla girildi çünkü bir çok kişinin haberi yoktu ÖYP'den ve ne olduğu bilinmiyordu şimdi insanlar daha bilinçli başvurucak yani yükselicek.

peki nazmı hocam aynı unıversıteler aynı bolumlerden alım yapabılcekmı? mesela ben turızm ve otel ısletmecılıgınde okuyorum.hazıranda mezunum.baktıgımda en fazla 5 unıde var benım bolumun. bunlar yazın kadro acmazsa bır sene daha beklemem mı gerekıyor?
 

bergerac

Araştırma Görevlisi
peki nazmı hocam aynı unıversıteler aynı bolumlerden alım yapabılcekmı? mesela ben turızm ve otel ısletmecılıgınde okuyorum.hazıranda mezunum.baktıgımda en fazla 5 unıde var benım bolumun. bunlar yazın kadro acmazsa bır sene daha beklemem mı gerekıyor?

Tabii ki net bişey söylenemez, ancak kontenjan açan yerlerin çoğu yeni üniversite, aldıkları 3-5 asistanla yetineceklerini sanmıyorum eksikleri çok olan üniversiteler bunlar. Kaldı ki kontenjanlar geçen seneye göre daha yüksek, örneğin benim bulunduğum yere bu seneyle aynı sayıda kişi alınacakmış, umarım sizinki de öyle olur.
 

CemSoganci

Profesör
sızce yaza merkezı yerlestırme ıle mı alım olur yoksa rektorluklere basvuru mu
bunun hakkında net bılgınız var mı

bence puanlar 1-2 puan dusecektır arkadaslar zıra kadro sayısı gecen yazdan daha cok
 

safsata1990

Öğrenci
iyi günler nazmi hocam

listeyi inceledim...puanlar kanımı donduracak cinsten...yani çok yüksek puanlarla alım yapmışlar...ben çevremdeki öyp li arkadaşlarla konuşuyorum kimisi 65 kimisi 68 puanlarla yerleşmişler ...bu puanların bu kadar yüksek olmasının bi sebebi var mıdır ????

şimdiden teşekkürler..
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bunlar ek kontenjan puanları, ilk yerleştirmeye göre yüksek çünkü sayı az o yüzden fazla görünüyor :) bu sene alım 3.500 kişi olucak ama puanların düşmesini beklemiyoruz.
 

tarihcin

Öğrenci
merhaba Nazmi hocam fef tarih bölümü mezunuyum ve Master ı da bitirdim..lisans ortalamam 84. dil puanı kpdsde 49 aldım şuan ales sonuçlarını bekliyorum.. ales henüz belli olmasada asistanlık için öyp kadrolarına girmek adına lisans ortalamam ve kpds puanı yeterli mi acaba?öyp ek yerleştirme puanlarına baktım ama baya yükselmiş sanırım şansım çok az..asistanlık için normal kadrolara mı başvurmalıyım? sizce tezli.y.lisansı bitirmiş olmak öyp de avantaj mıdır? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
 

tarihci_23

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, sitede 2010 yılı ÖYP Ek Yerleştirme Puanları verilmişti. Bunun için teşekkür ederim. Yalnız bir ricam olacak. 2010 Yılındaki İlk ÖYP Yerleştirme Puanlarını öğrenmek istiyorum. Yani Ek yerleştirmelerden bir önceki ÖYP Atama Taban Puanlarını öğrenmek istiyorum. Eğer elinde olan arkadaşlar varsa, siteye yüklenirse çok mutlu olurum.
 

fatihasartepe

Öğrenci
Benim bir sorum olacaktı..Ben matematik lisans mezunuyum fakat yüksek lisansımı iktisat bölümünde yapıyorum..Öyp de açılacak olan iktisat kadrolarında sadece lisans mezunu olmak şartı taşıyan kadrolara başvurabilmem mümkün müdür?
 

ersen

Öğrenci
nazmi hoca kolay gelsin.Bi soru soracaktım.Daha önce öyp ile araştırma görevlisi olarak atandım.Aralık 2010 ayında.Ancak ocak 4 te maaş almadan istifa ettim.Öyp usulunde kadro açıldığı takdirde tekrar başvurma hakkım var mı?Bilgi verirseniz çok sevinirim.
 

BegümDilara

Öğrenci
gördüğüm kadarıyla herkes ilk yerleştirme puanlarına ulaşmak istiyor ki benimde amacım o.ek yerleştirme puanları oldukça yüksek dudak uçuklatıcak cinsten yani.ben turizm öğrencisiyim ve öyp programına yerleşen ilk turizmcilerden duyduğum kadarıyla ortalama 65-70 arası.ama ek yerleştirmeye baktım maşallah puanlar uçmuş.öyp puanımı hesapladım 69 ki ek yerleştirme puanlarıı baz alıcak olursak hiç bir yere yerleşemiyorum.umarım bu sene puanlar böyle uçuk olmaz.yoksa vay halimize....
 

weltsucht

Öğrenci
biri beni aydınlatsın lütfen..almanca öğretmenliği mezunyum.ilk defa öyp başvrcam bilgilerimi girdim.ales 77 kpds 81 diploma notu 3.54=89 denk geliyo.kontenjanlar arasında almancayla alakalı bir şey yoktu ben oradan istediğim bölümü seçebiliyormym mesela eğim teftişi diye bir şey var onu seçebilirmiyim.birde tercih numaraları varmış ben bulamadım onları ne yazıcam ben tercih bölümüne lütfennnnn yardımm kafam çorba gibi.....AYRICA DOSYAYI AÇAMIYORM EK YERLEŞTİRME PUANLARI KAÇ ARASINDAAA
 
Üst