yanlış yerde soruyor olacağım ama, istediğim tarzda bir yanıt -varsa da- bulamadım halihazırdaki konu ve mesajlarda...
olay şu ki:
öypli değilim. 4 ay önce bir taşra üniversitesinin fakültesinde 33a kadrosunda arş. gör. olarak işe başladım.
işe başladığım üniversitenin enstitüsünde doktora programı olmaması ve zaten başka bir büyükşehir üniversitesinin kayıtlı doktora öğrencisi olmam dolayısıyla
35. madde ile görevlendirilme istedim. 5 ay süren yazışma ve bekleme süreci, büyükşehir üniversitesinin enstitü kadrosuna atanmamla sonuca ulaştı.
ancak elime geçen tayin belgesindeki "35 ve 50/d maddesine göre 1 yıl süreyle atanmıştır" ibaresi koca bir soru işareti oluşturdu kafamda?
35. maddeyle atananlar 50d mi olmaktadır?
yoksa bu bir yanlışlık veya işgüzarlık (!) mıdır?
ben ne için (50d olmak için mi) senet imzaladım ve bu durumda bu senet ne ifade ediyor?
öypli olup da 35. madde ile atananlar ile normal 33a arş.gör. olup 35. maddeyla atananlar arasında fark mı vardır?
yoksa enstitüye atandığım için 50dli gözükmem tamamen usulen mi olmuştur?
başta nazmi hoca olmak üzere konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa lütfen çok makbule geçecek...
Durumunuzda bir sıkıntı yok. 35. madde ile atananlar gittikleri üniversitede 50dlidir.(eğitim gördüğünüz süre içinde) Ama üniversitenizde 33a lı olacaksınız. (Geri dönüşünüzde)
Sevgili arkadaşlar ve Nazmi Hocam,
Ankarada bir ünv.de yüksek lisans yapıyorum, ders dönemim bitiyor, teze geçeceğim, istanbulda bir ünv. ye araştırma görevliliği için evrak gönderdim. Diyelim ki o kadroya alındım, YÖK' ün sayfasında kadro ilanı yayımlandığında "33/a maddesi uyarınca görevlendirilmek üzere" yazıyordu. Bildiğim kadarıyla benim branşımda yl ve doktora programı olan bir üniversite. Ama ben Ankarada kalmak istiyorum, İstanbul' dan görevlendirme ile (forumdaki sayfaları okuyunca anladığım kadarıyla 35.madde) Ankara' ya gelebilecek miyim? Lütfen bana evet diyin Annem kanser tedavisi görüyor ve onu bırakıp başka bir şehire yerleşmek istemiyorum, ama bu fırsatı da kaçırmak istemiyorum. Eğer böyle bir imkan varsa ne yapmam lazım, dezavantajım olur mu? Şimdiden teşekkürler...
Gelmek için kazandığınız Üniv. de o alanda YL ve Doktora eğitimi verilmemesi lazım. Eğer verilmiyorsa en geç 2 ay içerisinde 35. mad. ile gelirsiniz. Ama İstanbul Unıv. köklü bir Üniv. ve hemen hemen her bölümünde sıkıntısız YL-Dr. eğitimi verilebiliyor. Öncelikle bağlı bulunduğunuz Enst. den bölümünüzün YL-Dr. eğitimi verip vermediğini araştırın. Başarılar.