33/a Araştırma Görevlisi Kadrosu Nedir ne Değildir ?

teslacatt

Öğrenci
merhabalar,

ÖYP ile 33 a kadrosuna atandıgımızda doktora sonrası bizi işten çıkarma ya da baska bir universiteye gonderme gibi bir ihtimalleri var mıdır? Büyük bir üniversiteye ÖYP ile atandıgımızda bu sorun karsımıza cıkar mı acaba?
Araş. Gör. Dr. olarak kalmanın bir sınırı var mıdır? yani belli bir sene sonunda yrd.doç. kadrosu gelmezse işten çıkartılır mıyız? 33 a garanti kadrodur diyorlar ama buyuk universitelerde de bu boyle mi işliyor?

şimdiden cevaplayanlara cok tesekkur ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar,

ÖYP ile 33 a kadrosuna atandıgımızda doktora sonrası bizi işten çıkarma ya da baska bir universiteye gonderme gibi bir ihtimalleri var mıdır? Büyük bir üniversiteye ÖYP ile atandıgımızda bu sorun karsımıza cıkar mı acaba?
Araş. Gör. Dr. olarak kalmanın bir sınırı var mıdır? yani belli bir sene sonunda yrd.doç. kadrosu gelmezse işten çıkartılır mıyız? 33 a garanti kadrodur diyorlar ama buyuk universitelerde de bu boyle mi işliyor?

şimdiden cevaplayanlara cok tesekkur ederim.

Başka üni.ye gönderme diye bir duurm söz konusu olmaz ilişik kesilmesi de o 50/d için geçerli doktora sonrası ilişik kesmek isteseler 50/d alırlar :) Arş. gör. dr. olarak 7 yıl çalışan var gördüğüm ve sınırı yok kanunda.

teslacatt

Öğrenci
Nazmi Hocam yeni yok tasarısı yasalasınca 1 yıl icinde Yrd. Doc. Dr. olarak atanmazsak 33 a olsak da ilişiğimiz kesiliyormus diye bir soylenti var. OYP ile 33 a olarak atansak da bu boyle mi olacak gibi gorunuyor? bolumun bizi istememesi, bolume yokun kadro vermemesi ya da cok hoca oldugu icin gerek duyulmaması gibi universite kaynaklı nedenlerle olsa da mı ilişik kesilecek 1 yıl sonra tasarıya gore? yani boyle ise 33 a ile OYP kapsamında buyuk universitelere atanmak mantıklı mı?

Başka üni.ye gönderme diye bir duurm söz konusu olmaz ilişik kesilmesi de o 50/d için geçerli doktora sonrası ilişik kesmek isteseler 50/d alırlar :) Arş. gör. dr. olarak 7 yıl çalışan var gördüğüm ve sınırı yok kanunda.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam yeni yok tasarısı yasalasınca 1 yıl icinde Yrd. Doc. Dr. olarak atanmazsak 33 a olsak da ilişiğimiz kesiliyormus diye bir soylenti var. OYP ile 33 a olarak atansak da bu boyle mi olacak gibi gorunuyor? bolumun bizi istememesi, bolume yokun kadro vermemesi ya da cok hoca oldugu icin gerek duyulmaması gibi universite kaynaklı nedenlerle olsa da mı ilişik kesilecek 1 yıl sonra tasarıya gore? yani boyle ise 33 a ile OYP kapsamında buyuk universitelere atanmak mantıklı mı?

Yeni YÖK tasarısı öldü arkadaşlar :) Kabul edilmedi rafa bile kaldırılmadı direkt çöpe...

maxi

Öğrenci
Merhabalar,
Ben 33/a ile ilgili genel bir soru sormak istiyorum.
Yıllarca 50/d de calıstıktan sonra 33/a ya gecebildik. Fakat hangi noktalarda bize fayda saglıyacagı biraz muglak.
Olur ya, doktora bitmedi diyelim herhangibir nedenden dolayı.
Doktorada kanuni süreyi aşınca bölümden ilişigimizi kesmek istiyecekler. Bu durumda devlet memurlugumuz da tamamen sonlandırılacak mı?
Yoksa baska bir devlet kurumuna mı gonderilecegiz?
İş güvencesinden bahdesiyorsak bunları bilmek önemli diye düşünüyorum.
Teşekkürler..

seray

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

33 a kadrosu öyp dışında da açılabiliyor mu araştırma görevlileri için?
Yoksa sadece 50 d alımı mı yapılabiliyor? 50 d li iken bölüm yurtdışına doktoraya gönderebiliyor mu?

Teşekkür ediyorum.

ahmedoff

Profesör
Merhaba arkadaşlar,

33 a kadrosu öyp dışında da açılabiliyor mu araştırma görevlileri için?
Yoksa sadece 50 d alımı mı yapılabiliyor? 50 d li iken bölüm yurtdışına doktoraya gönderebiliyor mu?

Teşekkür ediyorum.

33 a ÖYP dışında da açılabiliyor, 50 d'de doktora eğitiminin tamamı için yurtdışına gönderilemiyorsunuz.

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi

seray

Öğrenci
33 a ÖYP dışında da açılabiliyor, 50 d'de doktora eğitiminin tamamı için yurtdışına gönderilemiyorsunuz.

Teşekkür ediyorum hocam.

Yeni kurulan bir bölümde 33 a asistan kadrosu açtırmak daha mı kolay olur sizce?
Nasıl işliyor acaba prosedür kadro açtırırken 50 d den farklı olarak, bir bilginiz var mıdır?

ahmedoff

Profesör
Teşekkür ediyorum hocam.

Yeni kurulan bir bölümde 33 a asistan kadrosu açtırmak daha mı kolay olur sizce?
Nasıl işliyor acaba prosedür kadro açtırırken 50 d den farklı olarak, bir bilginiz var mıdır?

Kadro açtırma prosedürünü Nazmi Hoca'ya sormanızda fayda var)

A

Akademik Forum

Guest
33/a

mrb ben 33/a ile ilgili bir soru sormak istiyorum.
Bir devlet üniversitesinde 33/a lı arştırm görevlisiyim. Yüksek lisansımı 2013 aralık ayında bitirdim. Dil sıkıntımı yeni hallettiğim için 2015 bahar döneminde doktoraya başvurmayı düşünüyorum. İki yarıyıl lisans üstü eğitimimize ara verildiği için işten çıkarma durumu olur mu?

nutritionist

Öğrenci
mrb ben 33/a ile ilgili bir soru sormak istiyorum.
Bir devlet üniversitesinde 33/a lı arştırm görevlisiyim. Yüksek lisansımı 2013 aralık ayında bitirdim. Dil sıkıntımı yeni hallettiğim için 2015 bahar döneminde doktoraya başvurmayı düşünüyorum. İki yarıyıl lisans üstü eğitimimize ara verildiği için işten çıkarma durumu olur mu?
Yok hocam araştırma gorevlisiyken y.lisans veya doktora yapmak diye bir zorunlulugunuz yoktur anca bolumdeki hocalardan baski gorebilirsiniz.

gs266

Öğrenci
Arkadaşlar bende 33a kadrosunda bir üniversitede göreve başladım, 1 senelik atama olmuş, acaba bu sözleşme ne şartlarda yenilenmez, çalıştığım hoca ben bu öğrenci ile çalışmayacağım derse yenilenmeme durumu olur mu?. bölümün işlerini aksatmadan yapıyorum fakat hocayla anlaşamıyoruz 1 sene sonunda kapıda kalmayak :D . ayrıca birde diyelimki sözleşmeyi sonlandırmaları zor bir durum yani yüz kızartıcı bir suç işlemedim ve bölümde verilen işleri yerine getirdim ölene kadar araştırma görevlisi olarak kalabilir miyim?
teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar yardımcı olabilcek birileri yok muu?

cengah

Öğrenci
İyi günler arkadaşlar, benim bir sorum olacak.
33 a araştırma görevlisi kadrosuna nasıl başvurulur. Yoksis üzerinden mi ilana çıkılır, başvurulan kadronun 33a mı 50d mi olduğu nasıl anlaşılır.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
İyi günler arkadaşlar, benim bir sorum olacak.
33 a araştırma görevlisi kadrosuna nasıl başvurulur. Yoksis üzerinden mi ilana çıkılır, başvurulan kadronun 33a mı 50d mi olduğu nasıl anlaşılır.

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ burdan ilanları takip edebilirsin , 50d ve 33a yı ayırt etmenin yöntemleri var ama istisnalar olabiliyor , en garanti yöntem okulu arayip sormandır

cnplt

Öğrenci
Fakülteyi veya enstitüyü arayıp öğrenebilirsiniz hocam.

Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler
endişelendiğim nokta şu; ben cari alımla girdiğim üniversiteden 35.madde ile eğitimimi almak üzere başka bir üniversiteye görevlendirildim. Aradaki evrak işleri esnasında bir yerde ÖYP yazdığını gördüm. Personel daireye sorduğumda "YÖK'ten bize bildirilen öyle dediler". Sonradan 35.madde ile geldiğim üniversitede durumu anlattım ve bir kaç gün sonra "tamam düzelttik hata olmuş" dediler ama içimde şüphe kalmadı değil...

horozigo

Araştırma Görevlisi
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler
endişelendiğim nokta şu; ben cari alımla girdiğim üniversiteden 35.madde ile eğitimimi almak üzere başka bir üniversiteye görevlendirildim. Aradaki evrak işleri esnasında bir yerde ÖYP yazdığını gördüm. Personel daireye sorduğumda "YÖK'ten bize bildirilen öyle dediler". Sonradan 35.madde ile geldiğim üniversitede durumu anlattım ve bir kaç gün sonra "tamam düzelttik hata olmuş" dediler ama içimde şüphe kalmadı değil...

Cari alımla girmişsiniz hocam siz, Öyp ile bir alakanız yok.Belli ki yanlışlık olmuş.

A

Akademik Forum

Guest
33 a lı araştırma görevlisinin doktora bitirme süresi kaç yıldır acaba, bir sınır var mı?