33/a Araştırma Görevlisi Kadrosu Nedir ne Değildir ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Bir devlet universitedine 2012 yilinda 33a kadrosu ile ar.gor olarak goreve basladim. Ancak gecen sure.zarfinda. bulundugum bölüm ogretime baslayamadigi gibi hoca alimi da yapilamadigi icin vekaleten bir bölüm baskani atandi. Universitede bizim durumumuzda baska bolumlerde var. Merak ettigim soru su, egitimim veya amirlerimle iglili bir sorunum olmadigi halde görev yenilememizin yapilmamasi gibi bir durum mumkun mudur? Vekil bölüm baskani hakkimizda olumlu görüş bildirse dahi rektörlük zaten bolumun acilamadigi gerekcesiyle biz ar.gor leri kolaylikla isten cikarabilir veya gorev yenilememizi uzatmayabilir mi?
Ayrica coktan 3 tam seneyi doldurup asaletimi aldigima gore bu durumdaki bir 33a li asistanin gerekce belirtilmeksizin isine son verilmesi mumkun mudur? Veya gorev suremin dolumundan ne kadar sure sonraya kadar gorev uzatma dilekcemi imzalamis olmalari gerekir, ornekse gorev surem 20 ocakta ise girmissem ve bu sene 20 ocakta doluyorsa diyelim ki gorev uzatma onayim subat icinde geldi boyle bir durumda sorun olur mu?
Cevaplarsaniz sevinirim.. Tesekkurler..

parrhesiastes

Öğrenci
Benim bildiğim kadarıyla 33A'lı araştırma görevlilerinin sözleşmelerini yenilememek için "artık ihtiyacımız yok" gibi bir gerekçe yeterli olmuyor. bunun için ciddi somut dayanaklar ve haklı sebepleri olması gerekiyor. ayrıca fakülte yönetim kurulu kararı gerekiyor tek bir kişiye bağlı değil. yani öyle kolay değil diye biliyorum.

L

Limse

Guest
Merhabalar,
33a lı bir araştırma görevlisinin yeniden atanması için öğrencilik şartı varmıdır. Anladığım kadarıyla her hangi bir öğrencilik şartı aranmıyor ama emin olmak için soruyorum.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,
33a lı bir araştırma görevlisinin yeniden atanması için öğrencilik şartı varmıdır. Anladığım kadarıyla her hangi bir öğrencilik şartı aranmıyor ama emin olmak için soruyorum.

Yeniden atanmak derken sözleşme yenilenmesini kastediyorsanız hayır öyle bir şart yok.