Çelişkiler ve Çıldırmak
Bu son karar ile YÖK yine yaptı yapacağını. Bu kararları alanlar uzaylı olmalı diye düşünmeden edemiyorum. Bir insanın bir işi bu kadar çıkmaza sürükleyip karmaşıklaştırabileceğini aklım almıyor. Önce Öypliler Ohal sürecinde ki KHK ile 33a dan 50d ye geçirildi. Aradan aylar geçtikten sonra bu KHK nin Fetoyle yada darbeyle alakalı olmadığı söylendi. Ama normalde Ohalde çıkarılan tüm KHK lar Ohal ilanına sebep olan olayla ilgili olabilir. Ancak bu zaten normal bir Ohal değil de Olağanüstü bir Ohal olduğu için kimsenin itirazı dahi kaale alınmıyor maalesef. 50d olduktan sonra atılanlar, çağrılanlar, çağrılıp geri yollananlar, çağrılıp geri yollanmayanlar, atıldıktan sonra geri alinanlar (2010 öncesi olma durumu vs.) Dili veremeyenlerden normalde süresi varken 50d olduğu için sözleşmesi bittiğinde atilabilecek olanlar vs. vs. derken bu böyle uzayan bir liste. Bu platformda daha bir farkettigimiz herbiri kişisel karmaşık durumlar yaratıldı. Bu karmaşık durumlar ne hukukun ne üniversitelerin ne de Yök'ün çözebilecegi durumlar değil. Sanki bu karmaşıklık kişinin kendisinden kaynaklanıyormus gibi ceza gibi cevaplar, cevapsız kalan sorular vs. vs. ...
Bende bu karmaşık ve çelişik durumlardan birini dile getirmek istiyorum burada yeterince yokmuş gibi:
Şimdi ben 50d li yl aşamasında bir öyp liyim. Kadromun bulunduğu üniversitede yapıyorum yl si bu yüzden 35 ile hiç görevlendirilmedim. Bulunduğum üniversite 50d den 33a ya geçirmek için doktorada ve 3 tik geçmiş olmayı şart koşuyor. Yani şuanda 33a li olamam (hayır meraklı da değilim). Benim doktora 2018 de olacak ama bu üniversitede olmadığı için başka üniversiteye gitmem gerekecek. Ama 50d li olarak 35 ile gitmek normalde mantıksız iken öypliler şuanda yapabiliyor. Eğer o aşamaya geldiğimde bu konuda bir değişiklik olmamış olursa bende 35 ile gideceğim ama mecburi hizmet olmayacağına göre senetlerin de olmaması gerekir. Mecburi hizmet yoksa ve ben mezun olduktan sonra öğretim üyesi olarak istihdam edilmeyecek isem gideceğim büyük üniversite beni neden istesin ki orda yeterince eleman var zaten. Beni kendi kadrosunda yetiştirmesinin hiç anlamı kalmıyor çünkü mezuniyetten sonra atanmayabilirim. Öyleyse beni kadrolu değilde sadece öğrenci olarak alması daha mantıklı olur kendi açılarından neden hiç ihtiyacı yokken bana maaş versin? Şayet 35 ile gönderilip senet ve mecburi hizmet yapılacaksa 2018 den sonra 33a diye bir kadro olmayacağına göre 33a ya geçemeyeceğim böylece mecburi hizmet düşecek (acaba senetlerde düşecek mi onu da net belirtmemisler) o zaman sözleşme yapmanın bir mantığı kalmayacak. Bu durumda yakında 35. Maddede kalkar milleti Karstan İstanbul'a haftada iki üç gün git gel yaptırırlar. Yani 33a kalkarsa 35in anlamıda kalmayacak. 39 ise son derece kullanışsiz, dönemlik gorevlendirileceksin yazları geri döneceksin. Yazın öğrenci yok iş yükü yoğun değil. Buna rağmen zaten doktordan sonra alinmayacaksam niye göçebe gibi bir o sehir bir bu sehirde yaşayıp onca masrafa katlanayim ki.
Ve hasılı sevgili YÖK bizi ne hallere soktun gör, neyin hesaplarını yaptırdığını gör, gel bu düğümü çöz çözebilirsen, gerçi çözmeye niyetin olsa azıcık düşünerek yapardın her işini, ama sen bir karar çıkarıp ne kadar sacmaladigini anlayana kadar susuyorsun ta ki yeni saçma bir karar çıkarana kadar.
Teşekkürler YÖK bir yandan yetiştirdiğin elemanları bir yandan çıldırttığın için ...