33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı

A

Akademik Forum

Guest
Mevcut 33a ve 50d li olanlari etkileyip etkilemeyecegi belli degil. 19. Madde icindeki ek madde 38 de artik 50d ile atama yapilacagi ve sadece %20 nin kendi kurumunda atanacagi soylenmis. 89. Maddede ise ek 38. maddenin 1.1.2018 tarihinden itibaren gecerli olacagi soylenmis. Ek 38. Madde mecliste kabul edildi. Meclis tutanaklarini okuyorum. Hicbirseyi detayli gorusmeden catir catir kabul ediyorlar. 89. Madde ise henuz gorusulmedi.
Benim universitemde doktorasını bitiren ve sartlari saglayan her asistan 33a ya geciriliyor. Sirf doktoram bitmiyor diye bu kanuna takildigim icin issiz kalacaksam cok buyuk haksizlik olur. En azindan bundan sonra atanacak aras. gor. ler icin gecerli olmasi gerekir. Bimer ve cimer e de yazdim ancak geri donen olmadi. Gergin gergin bekliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
ya bir tane kisi sormaz mi bu eskileri etkileyecek mi? diye kanun nasil cikariliyor anlamiyorum ve nede 1.1.2018 den itibaren ibaresi var

Herkes burada öyle düşünüyorum bana böyle geliyor diye yazmakla vakit kaybedeceğine sizin gibi BİMER CİMER ve YÖK e mevcut durumlarını ve söz konusu kararın geriye dönük işlemesi halinde yaşanacak mağduriyetleri dile getirebilir. Yök başkanına başkan vekiline mail yoluyla ulaşılabilir.
Benim mevcut durumum farklı özetle saçma sapan bir durum içerisindeyim "başvuramama" ibareli bir karar nedeniyle aylar önce başvurduğum kadroyu bekliyorum. Bakalım neler olacak... YÖKten bir yetkili kararın bundan sonrakileri etkileyeceğini söylemişti fakat bilemiyorum dediğim gibi burada yazmak yerine kararın muhattaplarının bir zahmet haklarını aramaları gerektiği kanaatindeyim. Kolaylıklar diliyorum

A

Akademik Forum

Guest
Hocam öncelikle idari mahkemeleri kimin ne söylediğine değil yasada ne yazdığına bakar. Yazıdaki kısım komisyonun kendi görüşü değil yapılan değişikliğin içeriği niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bilim sanayi komisyon tutanaklarında da aksi bir ifade görmedim. Komisyondaki konuşmalarda da aslında Sayın YÖK başkanı üstü kapalı konuşuyor, mevcutları kapsamıyor demediğinden herkes tedirgin. Burada özellikle Sendikaların tutumu çok önemli, 13 ünde eğitimbirsen yasayla ilgili ağır eleştiriler getirmiş, diğer sendikalrda aynı şekilde. Ben yazılanların ve kamuoyu oluşturulduğu taktirde yasanın mevcutları kapsayamayacağını düşünüyorum. Ayrıca birçok üniversitelerin 33/a ya geçiş şartları açıkladığı, öyp li arkadaşlar için bazı üniversitelerin yapıcı adımlar atmaya çalışıldığı bu günlerde tekrar bu kadar büyük bir mağduriyet yaratılmak istenmeyeceği kanaatindeyim.

r2dr

Öğrenci
bir bilen yok mu nazmi hocam ne diyor yokte tanidigi olanlar ne diyor?

Cuma günü YÖK çağrı merkezini arayıp konu ile ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. Bana Pazartesi günü 0312 298 74 74 numaralı hattı aramamı söylediler. Aramak isteyen arkadaşlar olursa onlar da görüşüp neticeyi bizimle paylaşabilir.

YÖK'te çalışan birinden ve üniversitenin personel işlerinden öğrendiklerim ise yasanın 2018'den itibaren araştırma görevlisi olacaklarla ilgili olduğu yönünde. Mevcut 33/a'lıların "şimdi ya da gelecekteki" durumunda bir değişiklik olmayacağı söyleniyor.

A

Akademik Forum

Guest
33a lari etkilemeyecegi soylenmis. Ama 50d liler ne olacak belli degil. Ayrica bugun etkilemeyecek diyen YOK calisanina yasa kabul edilince tekrar sorsak yanlis anlamisim ne yapalim der gecistirir. Olan da bize olur. Bimer ve cimere yazmistim. Yukarida biri dogru demis. Burada ahlanmanin birsey sagladigi yok. Sizler de yazin. Durumunuzu hakaret veya vb. kotu ifadeler kullanmadan duzgun olarak ifade edin. Zeytinlikle ilgili maddeler gibi belki bunu da cikarirlar tasaridan. Baska care yok. Cagri numarasi paylasan arkadasimiz veya baskalari arayip bilgi alan olursa burada bizimle paylasirsa sevinirim. Iyi haberler duymak uzere iyi pazarlar herkese.

emirhan42

Öğrenci
Mevcut 33a ve 50d li olanlari etkileyip etkilemeyecegi belli degil. 19. Madde icindeki ek madde 38 de artik 50d ile atama yapilacagi ve sadece %20 nin kendi kurumunda atanacagi soylenmis. 89. Maddede ise ek 38. maddenin 1.1.2018 tarihinden itibaren gecerli olacagi soylenmis. Ek 38. Madde mecliste kabul edildi. Meclis tutanaklarini okuyorum. Hicbirseyi detayli gorusmeden catir catir kabul ediyorlar. 89. Madde ise henuz gorusulmedi.
Benim universitemde doktorasını bitiren ve sartlari saglayan her asistan 33a ya geciriliyor. Sirf doktoram bitmiyor diye bu kanuna takildigim icin issiz kalacaksam cok buyuk haksizlik olur. En azindan bundan sonra atanacak aras. gor. ler icin gecerli olmasi gerekir. Bimer ve cimer e de yazdim ancak geri donen olmadi. Gergin gergin bekliyorum.

Hocam bende yazdım YÖK'e iletildi yazıyor. Sizin başvuruda var mı bir gelişme?

A

Akademik Forum

Guest
Bilen ya da yorumlayabilecek olan yok mu :S :S :S ne biçim iş bu ya keşke düz memur olsaydım bundan bin kat iyiydi...

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bende yazdım YÖK'e iletildi yazıyor. Sizin başvuruda var mı bir gelişme?

Yok emirhan hocam bir gelisme olmadi. 20 gun oldu yazali. Yasal cevap verme suresi de 15 günmüş ama ses seda yok. Cimere de yazmistim ancak orada basvuru takip diye bir sayfa yok. Bir haber alan varsa lutfen yazsin. Yüzlerce kisi okuyor ama cevap yazan yok.

flutist85

Öğrenci
Arkadaşlar kanun gayet açık artık araştırma görevlileri 50d ile atanacak. Geçmişteki 33 a lıların 50 d ye geçirileceği ile ilgili hiçbir ibare yok. Bunu yazanların amacı sizleri telaşlandırmak. Kanun maddesini okursanız geçmiş 33 a lılar ile ilgili bir durum olmadığını anlarsınız. İstihdam yani alımların 50 d ile yapılacağı belirtilmiş. Bilip bilmeden yorum yapanların başka problemleri var sanırım...

- - - Güncellendi - - -

Peki bu yasa halihazırda 33alıları etkileyecek mi?
Hayır etkilemeyecek.

karmate

Öğrenci
mevcut 33a lılar ancak khk ile 50d olabilir. normal yasa ile kazanılmış haklar alınamaz.
o kadar insanın kaderi değişmişken 33a lıların değişmemesi ilginç olur. siz en iyisi khk bekleyin.

flutist85

Öğrenci
Neden Khk bekliyoruz anlamadım birilerinin kardeşi değişti diye bütün akademinin kaderi değişecek mi yani?olmamış birşey için böyle söylentiler hiç hoş değil sanırım bazıları kendi yaşadığı olumsuzlukları herkesin yaşanmasını istiyor. Umarım herkes açısından doğru kararlar verilir. Felaket tellalı olmayın!!!
mevcut 33a lılar ancak khk ile 50d olabilir. normal yasa ile kazanılmış haklar alınamaz.
o kadar insanın kaderi değişmişken 33a lıların değişmemesi ilginç olur. siz en iyisi khk bekleyin.

- - - Güncellendi - - -

Öyp lilerin 50d ye geçirilme gerekçesi hocaların kendi yetiştirdiği öğrencileri bölümlere almak isteyip öyp kadrolarını istememesi ve gelenleri de kabul etmemesidir ki bazıları hala 33 a ya geçirilmektedir. Burada üniversitenin istediği kişiyi, çalışanı şartları karşılayanı alması sürecin getirisidir.Bunu YÖK başkanı açıklamıştır. Bunun yanında Yeni alımların 50 d ile yapılması konusunda kanun çıkmıştır. Burada geçmişte hocaların, üniversitenin ve bölümlerin isteyerek aldığı yani kendi içinden yetişen 33a lıların 50d ye geçirilmesi durumu söz konusu bile değildir. Olayları iyi okumalıyız.

A

Akademik Forum

Guest
Ben de mevcut 33 a lıları etkilemeyeceğini düşünenlerdenum evet felaket tellallığı yapmayalım fakat birilerinin kaderi değişti diye herkesin değişmesi şart mı ifadesini sorunlu buluyorum. O birilerinin öyp 50 d sorununu yaşayan arkadaşların yani aynı bizim gibi hakkıyla dişiyle tırnağıyla kazandığı haklar 1 gecede ellerinden alındı. Bu tür haksızlıklar karşısında sadece kendimizi düşünür acaba benim kadroma bir şey olur mu kaygısından başka bir kaygı taşımazsak 1 gecede elde ettiğimiz her hakkın elimizden alınmasını da hak ediyoruz demektir. Bu tür uygulamalar mutlaka akademide fitneye sebep olur. Birileri de haklı olarak bu platformda böyle şeyler yazar. Bu söylediklerim biraz ağır olabilir ama son 1 yıldır araştırma görevlileri üzerinde müthiş bir mobbing var. Birileri yukardan gayet rahat bir şekilde her türlü hakkımızı gasp edebiliyor. Ne dersiniz bu cesareti bizim hiç bir durumda birlik olamayışımızdan alıyor olabilirler mi. Öyp li arkadaşlara yapılanlar karşısında birlik olamayışımızdan utanıyorum. Sokaktaki insanlara akademisyen dendiğinde ülkenin en aydınlık insanları olduğumuzu düşünürler. Burada yazılanlara bakıyorum da bir ülkenin akademisyenleri bu kadar kendi menfaatini düşünen bu kadar hemen her hakkını vermeye dünden razı tavır ıçerisinde olmamalı diye düşünüyorum. Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrı bizlere yakışmıyor.

emirhan42

Öğrenci
Bir sonuca bağlamak gerekirse ne oldu?

1-bu kanun yeni atamalar için mi görev uzatmalar için mi? Yoksa her ikisi için mi?
2-Yeni atamalar içinse 50d den 33a ya geçişler duracak mı?
3-%20 lik kısım kendi üniversitesinde doktora yapanı sadece yoksa 35 ile görevlendirilenleri de kapsıyor mu?mecburi hizmet kalkmış mı oluyor yani?
4-Doktora bitince kadro alamazsak işsiz miyiz? yoksa 33a eskiden olduğu gibi iş güvencesi sağlıyor mu?

YÖK'den ve ve üniversitemden bilgi alamadım ben. temenni ve varsayımdan öte bilgisi olanlar lütfen paylaşsın

Son düzenleme:

karmate

Öğrenci
Ben de mevcut 33 a lıları etkilemeyeceğini düşünenlerdenum evet felaket tellallığı yapmayalım fakat birilerinin kaderi değişti diye herkesin değişmesi şart mı ifadesini sorunlu buluyorum. O birilerinin öyp 50 d sorununu yaşayan arkadaşların yani aynı bizim gibi hakkıyla dişiyle tırnağıyla kazandığı haklar 1 gecede ellerinden alındı. Bu tür haksızlıklar karşısında sadece kendimizi düşünür acaba benim kadroma bir şey olur mu kaygısından başka bir kaygı taşımazsak 1 gecede elde ettiğimiz her hakkın elimizden alınmasını da hak ediyoruz demektir. Bu tür uygulamalar mutlaka akademide fitneye sebep olur. Birileri de haklı olarak bu platformda böyle şeyler yazar. Bu söylediklerim biraz ağır olabilir ama son 1 yıldır araştırma görevlileri üzerinde müthiş bir mobbing var. Birileri yukardan gayet rahat bir şekilde her türlü hakkımızı gasp edebiliyor. Ne dersiniz bu cesareti bizim hiç bir durumda birlik olamayışımızdan alıyor olabilirler mi. Öyp li arkadaşlara yapılanlar karşısında birlik olamayışımızdan utanıyorum. Sokaktaki insanlara akademisyen dendiğinde ülkenin en aydınlık insanları olduğumuzu düşünürler. Burada yazılanlara bakıyorum da bir ülkenin akademisyenleri bu kadar kendi menfaatini düşünen bu kadar hemen her hakkını vermeye dünden razı tavır ıçerisinde olmamalı diye düşünüyorum. Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrı bizlere yakışmıyor.

ülkede herkes korku içinde yaşadığı için maalesef birlik olamıyoruz. benim biraz yukarıda söylemek istediğim ne felaket tellallığıydı ne de bize istediklerini yapsınlar, boynumuzu eğerizci bir yaklaşımdı. bana göre türkiyede üniversiteler akademi adını hakedecek oluşumlar değil, beklentim, belki böyle bir kaos ortamındaki yapısal değişimlerle, bazıları istemecek de olsa, adil bir yapının çıkması. mevcut sistemdeki doç. ve profların koltuğunu sallamadan, onların ellerindeki diğerlerinin ekmeğiyle oynama hakkını almadan bu "sirk"ten akademi namına hiç bir şey çıkmaz. varsın biz 33alıların 50dye geçirilmemesi üzerine temennilerde bulunalım...
öypli olup 50d ye geçirildiği için göbek atan arkadaşlarım var. türkiyede akademi denen yer o denli iğrenç bir yer.

flutist85

Öğrenci
QUOTE=Akademik Forum;472724]Ben de mevcut 33 a lıları etkilemeyeceğini düşünenlerdenum evet felaket tellallığı yapmayalım fakat birilerinin kaderi değişti diye herkesin değişmesi şart mı ifadesini sorunlu buluyorum. O birilerinin öyp 50 d sorununu yaşayan arkadaşların yani aynı bizim gibi hakkıyla dişiyle tırnağıyla kazandığı haklar 1 gecede ellerinden alındı. Bu tür haksızlıklar karşısında sadece kendimizi düşünür acaba benim kadroma bir şey olur mu kaygısından başka bir kaygı taşımazsak 1 gecede elde ettiğimiz her hakkın elimizden alınmasını da hak ediyoruz demektir. Bu tür uygulamalar mutlaka akademide fitneye sebep olur. Birileri de haklı olarak bu platformda böyle şeyler yazar. Bu söylediklerim biraz ağır olabilir ama son 1 yıldır araştırma görevlileri üzerinde müthiş bir mobbing var. Birileri yukardan gayet rahat bir şekilde her türlü hakkımızı gasp edebiliyor. Ne dersiniz bu cesareti bizim hiç bir durumda birlik olamayışımızdan alıyor olabilirler mi. Öyp li arkadaşlara yapılanlar karşısında birlik olamayışımızdan utanıyorum. Sokaktaki insanlara akademisyen dendiğinde ülkenin en aydınlık insanları olduğumuzu düşünürler. Burada yazılanlara bakıyorum da bir ülkenin akademisyenleri bu kadar kendi menfaatini düşünen bu kadar hemen her hakkını vermeye dünden razı tavır ıçerisinde olmamalı diye düşünüyorum. Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrı bizlere yakışmıyor.[/QUOTE]
Etrafımda yaklaşık 100 araştırma görevlisi var öyp den 50 d ye geçenler dahil kendi haklarını savunmuyorlar evet bir güç olamamamız çok acı buna kesinlikle katılıyorum, ortada kendi haklarını savunmayıp 33 a lıların da kendileri gibi olmasını bekleyen ve isteyen bir grup da var ne yazık ki.. benim sözüm o gruba idi. Söylediklerin de haklı olduğuna yürekten inanıyor ve düşüncelerine katılıyorum. Herkes için doğru olanın olması dileğimle yazımı bitirmiştim bu da onu destekliyor. Binlerce araştırma görevlisi olmasına rağmen şurda konuyu tartışan bir elin parmakları kadar kişi. Yazık ki ne yazık... öyp alımları bizim sorumluluğumuzda değildi ancak öyp sisteminin üniversitelere uymadığı da bir gerçek, her üniversite kendi yetiştirdiği, inandığı ve gayretini gördüğü Elemanı kadrosuna almak ister bu açıdan öyp atamaları üniversite yapısına uygun değil.. bu çok geç akıllarına geldi ve yaptıklarından döndüler bunun da acısını hak ederek kazanan emek harcayan öyp li arkadaşlarımız çekti. Bu durumu böyle okumamız gerektiğine inanıyorum. Durumu Lehimize çevirmenin tek yolunun öyp kilerin gereken şartları yerine getirerek ki umarım bu şartlar normal düzeyde olur, 33 a ya geçmeleri. Bu şekilde okursak öyp lilerin 33 a ya geçişinin durdurulmayacağını ancak Yeni atamaların 50 d ile olacağını görebiliriz. İşin diğer bir yanı da şu ki yeni atamaların 50d ile olması akademik açıdan tam bir fiyasko belli bir yaş ve olgunluğa gelmiş bir çok sınav aşmış emek harcamış kişiye 50 d dışında bir fırsat sunmamak da oldukça acıdır ve bu karardan da dönüleceğini düşünüyorum.. saygılarımla

Ben de bir şey eklemek istiyorum. Akdemi öğretim üyesi ve yardımcısıyla bir bütündür. Arş. Gör.ler olmadan akademinin geleceği olmadığı gibi doç. ve prof.ların olmadığı bir akademinin olabileceğini zannediyor musunuz? O zaman bütün doçent ve profesörler de kapının önüne konsun.