33/a olarak açılan ve kazanılan kadronun, atamanın 1 ocak 2018 den sonraya kalması ve 50/d' ye dönüşmesi

stardust19

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 1 ocak geldi sayılır malumunuz ve hemen hemen hepimizin soruşturmasının sonuçlanması 1 ocaktan sonraya kesin olarak sarktı diye tahmin ediyorum. Yeni bir bikgi edinen ya da değişiklik olan kimse var mı acaba?

bycan3r

Öğrenci
Genelge yayınlandığı tarihte arayanlara ilandaki neyse o şekilde olacak denmişti. Nasıl 50/d yapmışlar çok saçma. Başka atanan yok mu acaba 1 ocaktan sonra ?

custodes

Öğrenci
Hocam nasıl böyle bir durum olabilir akıl alır gibi değil üniversitelerin insafına mı kaldık yani? Olur mu böyle şey ya. Benim de 33/a olacağımı, yetiştirmeye çalışacaklarını söylediler fakat hala soruşturmam sürüyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ocaktan sonra atanan var mı bu duruma aydınlık getirebilecek??

batualper

Öğrenci
Arkadaşlar 2547* sayılı* Kanunun* Ek* 38* inci* maddesinde “Yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır. denilmektedir. Bu bir kanun maddesi; ancak 01.01.2018*tarihinden*önce*2547*sayılı*Kanunun*33*üncü*maddesi*kapsamında*atanan*araştırma görevlilerinin* yeniden* atanması* haricinde* 01.01.2018 itibarıyla* 2547* sayılı* Kanunun* 33* üncü maddesinin*(a)*fıkrası*kapsamında*atama*yapılmaması ise Sadece YÖK'ün bir toplantıda aldığı karar. Yani YÖK yeniden toplanıp 2017 yılında 33a olarak ilan edilip kazanan ama atamaları çeşitli nedenlerle 2018 yılına sarkanlar için bir toplantı daha yapıp kolayca karar alabilir. Yök bu toplantıda aldığı kararları üniversitelere 15.11.2017 tarih ve 78513 sayılı yazısıyla bildirmiş yeni bir yazıyla bu konudaki yanlışından dönebilir. Bahsettiğim yazı bu http://birimler.dpu.edu.tr/app/view...un_Ek_38__Maddesi-Kadro_Kullan_m__zinleri.pdf

Şimdi linktede görüldüğü gibi yazıyı uzman yardımcısı Ali DOĞAN yazmış ben numarasını buldum 0312 298 7560 Bence bu kişi ve YÖK'ü sürekli aramalıyız kamuoyu oluşturmalıyız yoksa malesef kazanmış olduğumuz hakkı elimizden alacaklar. Sonuçta sınava girip kazandığımızda şartlar 33a idi, biz bunu bilerek sınava hazırlandık girdik kazandık yolun yarısında at değiştirilmez, keza kpss ye girip memur olarak atanacak birine yok sen dur sözleşmeli atanacaksın deniliyor mu? lütfen bu konuda aman bana bişey olmasın demeyelim sürekli arayalım belki 200-300 kişiyiz en az günde 1 kez arasak BİMER'e CİMER'e başvursak siyasi tanıdığı olanlar bu konuyu onlara iletse baskı gurubu oluştursak bu işi birlikte başarabiliriz kanısındayım. Birçok üniversite bu konuda ne yapmalıyız diye görüş yazısı yazmış ama henüz bir cevap vermemiş YÖK... Şuan tam saha pres zamanı

A

afrika

Guest
Mağduriyeti BİMERe yazmak

Ben de biraz önce durumu ayrıntılı bir şekilde BİMER'e yazdım. Mesajınız direk YÖK'e yönelik olduğu için dikkate alma olasılıkları yüksek. En azından çok sayıda insanın bu durumdan mağdur olduğunu göstermiş oluruz; böylece durumu düzeltmeleri için baskıyı arttırabiliriz. Aksi halde elde ettiğimiz hakkımızı kaybetme ihtimalimiz yüksek!

M

mağduriyet

Guest
yök ben 15.11.2017de üniversitelere bildirdim deyip işin içinden çıkabilir. ama ilan sayfasında 33a kadro açmaya devam etmiş olması bir suç. bizi yanlış yönlendiriyor. üniversitem de kasım ayında gelen genelgeyi daha yeni inceliyor ve bana yapacak bişeyimiz yok 50d atama yapılacak diyor. e şimdiye kadar aklınız nerdeydi. ilanı 33a verirken ne düşünüyordunuz. şu an ne yök ne üni sorumluluk almıyor ortada bırakılmış durumdayım

batualper

Öğrenci
arkadaşlar biraz önce YÖK'ten üniversitemize bakan yetkili ile konuştum kazanılmış hak olduğunu ilana 33a şeklinde çıkıldığını bu yüzden gecikse de atamaların 33a şeklinde olacağını ifade etti. İnternetten de araştırdığımda Danıştayın bu konuda şikayet edeni haklı bulan birçok kararı var

abcdef123456

Öğrenci
Danıştay kararlarının linkini verebilir misiniz

Bir forum paylaşımı olduğu için güvenilirliği konusunda birşey diyemem fakat 4. Bölüme bir göz atarsanız benzer dava örnekleri verilmiş. Bu örnekler doğrultusunda daha detaylı araştırma yapılabilir.

https://www.google.com.tr/amp/s/www.memurlar.net/haber/145917/kazanilmis-hak-nedir.html?amp=1

- - - Güncellendi - - -

Bir forum paylaşımı olduğu için güvenilirliği konusunda birşey diyemem fakat 4. Bölüme bir göz atarsanız benzer dava örnekleri verilmiş. Bu örnekler doğrultusunda daha detaylı araştırma yapılabilir.

https://www.google.com.tr/amp/s/www.memurlar.net/haber/145917/kazanilmis-hak-nedir.html?amp=1

4- Özel Durumlar

a - Memur Statüsüne Girişte Sınav, Kurs, Staj gibi Atanmak İçin Bir Prosedürün Öngörüldüğü Durumlar

Yukarıda da değinildiği üzere, memuriyete giriş İçin aranılan şartları taşıyarak atanan kişilerin daha sonra memuriyete giriş şartlarının değiştirilmesi, ağırlaştırılması halinde, yeni şartların aranmaması bakımından kazanılmış hakları bulunmakla birlikte, memurluk statüsü içerisinde, bütün çalışma şartları yönlerinden kazanılmış hakları bulunduğunu söylemek mümkün değildir. Aynı yerde aynı İşi yapmak yönünden kazanılmış hakkının bulunduğu söylenemez. Ancak kazanılmış hak aylık ve derecesi yönünden kazanılmış hakkının bulunduğundan söz edilebilir. Maaş ve ikramiye gibi haklarındaki değişiklikler memurun o günden sonraki durumu için etki yaratır. İdare hukukunda statüye girişin önemi nedeniyle buna İlişkin örnek yargı kararlarına değinmeyi gerekli görmekteyiz.

Bu konuda inceleyeceğimiz ilk örnek Olay ve Karar: PTT Müdürlüğünde memur olarak görev yaparken, 1-2.10.1998 tarihinde yapılan Posta İşletme Kontrolörlüğü sınavını kazanan davacı, kurs ve staj sürecinde başarılı olmuş, sınavla ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda düzenlenen 30.3.2006 tarih ve 26 sayılı raporda, davacı dışındaki bazı kişilerin sınava katılma şartlarını taşımadıkları saptanmış, bu arada 1.6.2001 tarihinde PTT Personelinin Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Davacının kontrolör olarak atanması isteğinin reddine ilişkin 16.7.2002 tarihli işlemin iptali istemiyle açılan davada, mahkeme, yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesine kadar atanmama işlemine karşı dava açılmadığı, 1.6.2001 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin, kontrolör olarak atanma usulünü değiştirdiği ve sadece yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce görev gruplarında belirtilen unvanlara atananların kazanılmış haklarını korumaya yönelik düzenleme taşıdığı gerekçesiyle davayı reddetmiştir. Anılan kararı temyizen inceleyen Danıştay Beşinci Dairesi 31.1.2006 tarih ve 2006/278 sayılı kararıyla; yeni yönetmelikteki düzenlemelerin önceki sınav, kurs ve staj sürecinde başarılı olan davacının atanmasına engel oluşturmadığı gerekçesiyle kararı bozmuştur.52 Yani, davacının sınavı kazanmış ve staj sürecinde başarılı olmasını, yeni yönetmeliğin korumamış olmasına karşın korumuştur. "

batualper

Öğrenci
Arkadaşlar, YÖK Başkanlığınca uygun görülen ilanlar YÖK’ün internet sayfasında yayınlanır. Hiçbir üniversite kafasına göre ilan yayınlatamaz bu sürecin nasıl işleneceği önceden bellidir. Bayburt üniversitesi bir iş akım şeması çıkarmış burada da bu ibare yer alıyor sayfa 7 ve 8 i inceleyin
http://www.bayburt.edu.tr/Content/W...ersonel_daire_baskanligi_is_akis_semalari.pdf

YÖK 2017 nisan da 4000 kadro açıkladı ve bunu Devlet Personel Daire Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan görüş alarak açıkladı

https://www.memurlar.net/haber/6460...ikca-universiteler-kadro-ilanina-cikamaz.html

Daha sonra üniversitelere bunu dağıttı, üniversite kendi içinde bunu bölümlere dağıttı fakültelerden yönetim kurulu kararı alındı ardından YÖK'e ilan için yazı yazıldı YÖK bunların uygun olanlarını ilan etti. Yani yok biz üniversitelere söyledik onlar bu şekilde ilana çıktı falan diye birşey olamaz sen kendi internet sitende uygun olmayan bir ilanı yayınlatamazsın bizde kamuda çalısıyoruz böyle bir ciddiyetsizlik olamaz, her açıdan haksızlar kazanılmış bir hak söz konusu

S

sierleo

Guest
.

Link icin tesekkurler, aydinlatici oldu. Ben de henuz okulum nasil davranacak bilmiyorum, guvenlik sorusturmasi suruyo, 33a olarak atama olmamasi durumunda ben de hakkimi ararim.

M

mağduriyet

Guest
ben de aynısını düşünüyorum ama kimse suçlu olduğunu kabul etmiyor. madem üni hatalı ilanı yök kendi sitende neden yayınlıyorsun. bunu yöke sorduğum zaman da ne zaman yayınlamamızı isterdiniz diyorlar, terbiyesizler