33/a olarak açılan ve kazanılan kadronun, atamanın 1 ocak 2018 den sonraya kalması ve 50/d' ye dönüşmesi

H

hknhkn0120

Guest
Haksızlık

merhaba bugün yök ile görüştüm ancak maalesef yukarılarda bir arkadaşında bahsettiği gibi 1 ocak itibariyle tüm atamaların 50 d olacağını. 33a olması için üniversitenizin sizi 31 aralığa kadar ataması geretiğini söyledi. atama henüz gerçekleşmediği için 50d olacağını söyledi. bu haksızlığı yaşadığımıza inanmıyorum. ne yapmalıyız onu da bilmiyorum. atama olduktan sonra mahkemeye ne diye vermeliyiz. nasıl sonuçlanır.

B

besira

Guest
.

Yakin zamanda atamasi gerceklesen oldu mu? 2018 yili icinde 33a olarak baslayan ya da baslayacagi kesinlesen var mi? Tesekkurler!

M

mağduriyet

Guest
Ben bir avukatla görüştüm, üniversiteye karşı kazanılmış hakkın ihlalinden dava açılabilir dedi.ancak yök ün elindeki resmi karara göre 33a kadronuz iade edilemez gibi görünüyor, en fazla kurum hata yapmış denilir tazminat öderler dedi. Siz de bir sorun soruşturun farklı fikirler alalım

batualper

Öğrenci
bence kesinlikle mahkeme bizi haklı bulacaktır. Bu konudaki kanun maddesi'nde EK MADDE 38 "Yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır" demektedir. Genelge diye bahsedilen; YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Personel Dairesi Başkanlığı'nın 78513 sayı ve 15.11.2017 tarihli yazısında ise "01.01.2018 tarihinden önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında atanan araştırma görevlilerinin yeniden atanması haricinde 01.01.2018 itibarıyla 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (a) fıkrası kapsamında atama yapılmamasına" denilmektedir. Genelge: yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuda aydınlatmak, dikkat çekmek üzere ilgililere gönderilen yazı, tamim, sirküler olarak tanımlanmaktadır. Yani anlayacağınız üzere kanunda 01.01.2018 öncesinde atanmaya hak kazananların ataması 2018 içinde yapılamaz diye bir madde yok. Bu sadece YÖK'ün toplantıda aldığı karar ve yanlış bir karar yeniden bir toplantı yapıp düzeltilebilir, aramaya bu tür bir mağduriyet olduğunu ifade etmeye ve onlara sesimizi duyurmaya devam edelim. Eğer 50d atamamız olursa da bence mahkeme kesinlikle bizi haklı bulur sonuçta Kanunda böyle bir madde yokken kanunun nasıl uygulanacağını göstermeyi amaç edinen bir genelgede keyfi bir karar alarak kanunda keskin hatlarla belirtilmeyen bir konuda karar vererek yetkisini fazlasıyla aştığı aşikardır. Bu konuda mahkemeler ve mahkeme öncesinde ise kamu denetçiliği kurumu (ombudsmanlik) bence bizlerin lehine gerekli kararları alacaktır. Önemli olan birlik olmamız yoksa çoğumuz yüksek lisans sonrasında kazandığımız üniversitede doktora olmadığı için issiz kalacağız. Birde bence oradaki üniversiteyle özel ilgilenen uzmanlar konudan yeteri kadar alakasız ve bilgisiz bu nedenle personel daire başkanıyla bizzat telefonda veya giderek durumumuzu arz etmemiz gerekiyor bu noktadan sonra böyle hareket edelim arkadaslar sizde görüşlerinizi yazın lütfen. Personel Dairesi Başkanı:Recep SARIİPEK Telefon 0 312 298 75 58 bence sık sık hepimiz ararsak eminim sonuç alırız buradaki en yetkili kişi bu

H

Hknhkn0120

Guest
Arkadaşlar arayalım sürekli o halde. Ben her arayışımda yökün kesin olarak almış olduğu bir karar var kimse 33a atanmayacak denip duruyor. Ataması yapılan var mıdır bende merak ediyorum. Bir yandan da süreç geçiyor atama gelmiyor üniversiteler sanırım yökten yanıt bekliyor. Yök atamanız 50 d yapılaca diyor Üniversiteyi arıyorum yöke sorduk henüz yanıt gelmedi diyor. Ne olacak hiç bilmiyorum

abcdef123456

Öğrenci
Tuhaftır bana da okulumun personel daire başkanlığı 33a ile atanacağımı, başvuru talebimin zaten o şekilde geldiğini söylüyor. Daha bir kaç gün önce görüştüm.

Gerçekten şu geçen 25 günlük süreçte ataması tamamlanan hiç kimse yok mu? Sanırım varsa bile sorunları olmadığından dolayı başlığa uğramıyorlar.

- - - Güncellendi - - -

Birşey daha soracağım; aranızda kadro ilanı 2017de 33a olarak çıkan ve kazananın isminin açıklandığı kesin sonuç ilanı 1.1.2018'den sonraya kalan var mı?

Son düzenleme:

mutlulook

Öğrenci
Arkadaşlar ben daha önce misafir olarak yazmıştım. 2016 yılı 33a kadrosuna 2017de atamam yapılmadı ve dava açtım. Kazandım, şimdi de beni 50 d atacağını söylüyorlar. Mahkeme kararını 2018 ocak değil de 2017 aralıkta verseydi 33a olacaktı şimdi 50 d. O kadar saçma mantıksız hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız ki. Sizin de aynı şekilde 2017 Ekimde kazanan küçük ildeki arkadaşın güvenlik sor. Kısa sürdüğünden Aralık 2017’ye yetişenler 33a İstanbul, Ankara, İZmirde ikamet edip yetişmeyenler 50d. Bu Anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı bir durum kesinlikle. Aynı durumda olanlar arasında ayrım yaratıyor.
Birlikte hareket edelim. Bu konuda yök başkan yardımcılarının emaillerine yazdım ben defalarca. Siz de yazın. [email protected]
Bimer, cimer e de yazalım. Bu YÖK genelgesinin yorumu bizim durumları kapsamıyor. YÖK’ün bir cümle “kadrosu 33 a olarak açılanlar hariç” demesi gerek. Yani olmadı bir whatsap grubu da kurabiliriz benzer durumdaki arkadaşlar, yoksa gerçekten mağdur olacağız.

M

mağduriyet

Guest
abcdef123456 başka bir başlıkta atamanızın yapılmak üzere olduğunu söylemişsiniz acaba 33 a mı oldu haber verir misiniz pazartesi günü

abcdef123456

Öğrenci
Arkadaşlar ben daha önce misafir olarak yazmıştım. 2016 yılı 33a kadrosuna 2017de atamam yapılmadı ve dava açtım. Kazandım, şimdi de beni 50 d atacağını söylüyorlar. Mahkeme kararını 2018 ocak değil de 2017 aralıkta verseydi 33a olacaktı şimdi 50 d. O kadar saçma mantıksız hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız ki. Sizin de aynı şekilde 2017 Ekimde kazanan küçük ildeki arkadaşın güvenlik sor. Kısa sürdüğünden Aralık 2017’ye yetişenler 33a İstanbul, Ankara, İZmirde ikamet edip yetişmeyenler 50d. Bu Anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı bir durum kesinlikle. Aynı durumda olanlar arasında ayrım yaratıyor.
Birlikte hareket edelim. Bu konuda yök başkan yardımcılarının emaillerine yazdım ben defalarca. Siz de yazın. [email protected]
Bimer, cimer e de yazalım. Bu YÖK genelgesinin yorumu bizim durumları kapsamıyor. YÖK’ün bir cümle “kadrosu 33 a olarak açılanlar hariç” demesi gerek. Yani olmadı bir whatsap grubu da kurabiliriz benzer durumdaki arkadaşlar, yoksa gerçekten mağdur olacağız.

Gerçekten bu kadar uzun süre böyle bir sorun yaşadığınız için çok üzüldüm.

Ama sanırım okul kendine göre bir sebep yüzünden ilk olarak atamanızı 33a yapmamış, daha sonra yeni çıkan yönetmeliği kılıf olarak kullanarak olayı tekrar çevirmiş. Ve açtığınız dava tarihini göz önüne alırsak bu değişen yönetmeliğe karşı olan bir dava değil gibi görünüyor sanırım o sebeple bu yönetmeliğe yönelik bir yaptırımı olmayabilir.

Şahsi yorumum bu konunuz hakkında bu yönde oldu. Umarım en kısa sürede hepimiz iyi bir sonuca ulaşabiliriz.

H

hknhkn

Guest
Arkadaşlar bir değişiklik duyan konu ile ilgili bir gelişme den haberi olan var mı acaba

M

mağduriyet

Guest
Bugün okula gidip feragat dilekçemi verdim.33a ilan edilen bir kadronun ataması 50d gelmiş onu öğrendim.bahsettiğim okul istanbul Üniversitesi bu arada.kadroya atanıp mahkemeye verilebilirdi belki bir sonuç çıkardı ama ben feragat etmeyi tercih ettim.hakkınızda hayırlısı olsun

A

Abcabcabs

Guest
Arkadaşlar herkesin ataması tamamlandı sanırım hiçkimseden ses çıkmıyor nasıl sonuçlandı ya da sonuçlananlar var mı ve 33 a ile mi atandılar. Yökle görüşüyorum ancak 50d diyor başka birşey yok. Bunun aksine 33 a atanan olduysa lütfen bilgi versin yoksa hiçbir çıkarım yok

batualper

Öğrenci
Arkadaşlar Ankara'da yaşayıp da YÖK'e gidebilecek biri yok mu aramızda bu konuyu netleştirelim. 50d ise 50d bilelim ki ona göre hareket edelim. Bu konudaki en bilgili kişinin Personel Dairesi Başkanı:Recep SARIİPEK olduğunu düşünüyorum. Nette araştırdım birçok meclis kanun gerekçe görüşmelerinde yer almış konuyu en iyi bilen ve aydınlatabilecek kişi muhtemelen odur. Ben telefonla ulaşmaya calıştım defalarca ancak makam burası ilgili uzmanla görüşün dedi sekreterleri uzmanlarda konudan doğru dürüst bilgi sahibi değiller. Bu konuda aramızdan gidip sorabilecek Ankara da oturan biri yok mu arkadaşlar

A

ARŞ:GÖR

Guest
Arkadaşlar merhaba 2017 kasım ayında 33a olarak açılan kadroya ek 38.madde uyarınca 50d olarak atandığımı bugün öğrendim. Kazanılmış olan bir hak var ve ek 38.maddede açıklanan karar 2018 öncesinde açılan kadronun akıbatini aslında tam anlamıyla açıklamıyor. Bu konuda neler yapılabilir?

abcdef123456

Öğrenci
Şu geçen bir aylık süreçte koca ülkede hiç ataması tamamlanan birisinin olmaması oldukça enteresan. Umarım 33a olarak atanıp o yüzden foruma bakma gereği duymadıkları için birilerine denk gelmiyoruzdur.

Bir diğer temennim ise yök personelinin de durumu tam kavrayamadığından dolayı düz mantık olarak bir daha atama yapılmayacaktır cevabı veriyor olması. Çünkü baya kazanılmış hak söz konusu.

bycan3r

Öğrenci
Benim soruşturmam dün gelmiş ve ilan 33/a idi. Atama yazım bugün veya pazartesi çıkarmış bakalım ne olacak. Yazarım buraya.

batualper

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba 2017 kasım ayında 33a olarak açılan kadroya ek 38.madde uyarınca 50d olarak atandığımı bugün öğrendim. Kazanılmış olan bir hak var ve ek 38.maddede açıklanan karar 2018 öncesinde açılan kadronun akıbatini aslında tam anlamıyla açıklamıyor. Bu konuda neler yapılabilir?

size kesinlikle katılıyorum oradaki uzmanlar emin olun bizden bilgili değil bu konuyu bence en iyi bilecek kişi daha öncede ifade ettiğim gibi personel daire başkanı recep sarıipek onunla bizzat görüşmek gerekli. Birde hak arama konusunda öncelik mahkeme olmasına gerek yok Kamu Denetçiliği kurumu bu konuyu bence çözebilir zaten Kamu Denetçiliği Kurumunun kuruluş kanununda 6328 sayılı Kanun Madde 1
"Kamu hizmetlerinin işleyişinde bağımsız ve etkin bir şikâyet mekanizması oluşturmak suretiyle, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak üzere Kamu Denetçiliği Kurumunu oluşturmaktır" denilmektedir. Sorunumuzu bu Kuruma iletmenin gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca başvuru ücretsiz ve YÖK Personelinden konuyla ilgili savunma alabilme yetkisine bile sahip birde Kurum mahkeme gibi uzun süreçlerde değil en geç 6 ay içerisinde bir karar vermek zorunda. Bu kurumdan olumsuz sonuç aldığımızda mahkeme yolumuzda açık ayrıca

abcdef123456

Öğrenci
Benim soruşturmam dün gelmiş ve ilan 33/a idi. Atama yazım bugün veya pazartesi çıkarmış bakalım ne olacak. Yazarım buraya.

Merakla bekliyoruz, umarım güzel bir haber verirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Üzüldüm, umarım durumunuz tekrar eskiye döner. Ne yapmayı planlıyorsunuz kadroyu kabul edicek misiniz?

Size tavsiyem ve benim de başıma gelmesi durumunda yapacağım şey olan; 50d olarak başladıktan sonra idare mahkemesine kazanılmış hak üzerinden başvurun.

yunem

Öğrenci
Büyük bir emek sonucunda kazanılmış bir hak varken insanları nasıl mağdur edebilirler aklım almıyor. Umarım bu durum tez çözüme kavuşur.