yokdil-sosyal bilimler
Arkadaslar ben sosyal bilimlerden girdim ve ilk yds-yokdil sinavim. Genel olarak bir yorum yapmam gerekirse sinav kekti elestirileri cok yerinde. Upper-indermadiate seviyem ile 1 haftalik starateji calismam sonucu sinavdan bi 70 75 bekliyorum. Grammer sorulari en kolay olan bolumdu, zaten sinavda diyalog ve rastatement yoktu. Paragraf ve cumle tamamlama sorularinda normalin ustu zorluga sahip birkac soru vardi ama yapilamayacak derecede degildi. Çeldirici sorular yok denecek kadar azdi. Translate bolumunu fazlaca kolay yapmislar gorusundeyim. Birdahaki sinavin agustos ayinda yapilacagina dair soylemler vardi sinava gelen ogrenciler arasinda. 'Kolaysa herkese kolay.' dusuncesi ile belirleyici bir sinav olmadigi gorusundeyim. Bakalim..
- - - Güncellendi - - -
YDS geçmiş yıllardan 70, 80, 90 almış insanlar için elbet kolaydı, zaten kolay olması gerekir, yoksa o puanları önceki sınavlarda nasıl aldılar? Ama daha önce hiç YDS girmemiş ya da ilk defa bu sene biraz ing. çalışan biri olarak sosyal bilimlerden girdim ve daha uzun çalışılsaydı iyi notlar alınabilirmiş derim. En azından sınav yapısını öğrendik. Bu arada YDS zor olacaksa iki sınavın notlarını aynı kefeye koymaları olmaz. Ama ÖSYM bu, yaparsa da şaşırmam.