5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Cevaplar

Arkadaşlar sosyal bilimlerden soruların cevaplarını hatırlayanlar var mı? Benim hatırladıklarım;
-because
-more/than
-recently
-Even though
-Despite
-for

A

Akademik Forum

Guest
Genel olarak kolaydı

Arkadaşlar bırakın bu muhabbetleri. Yok YDS'den 95 alan biri olarak söylüyorum kolaydı, yok en son girdiğim KPDS'den 93,75 aldım parayla puan dağıttılar. Zaten o puanları alıyorsanız % 1'lik dilimdesiniz ve sizin söyleminize göre sizden büyük akademisyen yok. Asıl olan 50-60 bandında puan alanların yorumları.

A

Akademik Forum

Guest
yokdil-sosyal bilimler

Sınava girdim. Daha önce YDS ve ÜDS'ye de girmiştim. Tespitleriniz çok yerinde. Aynen sizin gibi düşünüyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Dil sınavı ne işe yaramalı

Dil sınavı ile akademik düzey belirleme anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir dili iyi konuşan bir yabancı bu düşünce tarzına göre ülkemizde istediği akademik düzeyi yakalayabilir. Oysa akademik düzey kendi dalında akademik düzeyi yakalamak, takip etmek ve geliştirmekle belirlenir. Dil sınavı bunun için bir belirteç değildir. Yalnızca iyi dil bildiğini gösterir. Sınav ile akademik yükselme engeli belki de bu sınavla aşılır. Çünkü yabancı dilin bu şekilde bir ön sınav olması bence doğru değil. Bu açıdan para ile sınav verdiler anlayışı da doğru değil. Umarım bu sınav beklentisi olan herkes için olumlu olur. Saygılar.

- - - Güncellendi - - -

Dil sınavı ile akademik düzey belirleme anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir dili iyi konuşan bir yabancı bu düşünce tarzına göre ülkemizde istediği akademik düzeyi yakalayabilir. Oysa akademik düzey kendi dalında akademik düzeyi yakalamak, takip etmek ve geliştirmekle belirlenir. Dil sınavı bunun için bir belirteç değildir. Yalnızca iyi dil bildiğini gösterir. Sınav ile akademik yükselme engeli belki de bu sınavla aşılır. Çünkü yabancı dilin bu şekilde bir ön sınav olması bence doğru değil. Bu açıdan para ile sınav verdiler anlayışı da doğru değil. Umarım bu sınav beklentisi olan herkes için olumlu olur. Saygılar.

- - - Güncellendi - - -

ben sağlık bilimlerinden girdim çeviri soruları resmen ortaokul düzeyindeydi. onun dışında grammer kolaydı ama paragraf sorularından ikisi beni zorladı onun dışında kolaylıkla yapılabilir bir sınavdı

N

nfs

Guest
-

ben fen'den girdim. sınav belli bir süre ingilizce çalışmış, yds'den 50 ye yakın bir puan alabilmiş ama 50 yi tutturamamış arkadaşlar için işe yarardı, umarım amaçlarına ulaşırlar. ancak uzun zamandır ingilizce çalışmayan birisi için kek falan değildi. parayla puan satma gibi kelimeler çok yersiz. sırf ingilizce antrenmanı olmadığı için sınava girmeyen arkadaşlarımızı daha fazla üzmeyelim. kolaydı ama o kadar da kolay değildi.. abartmanın bir anlamı yok. şahsen ben yds'den 55 aldım ve bence yds'den 20-30 puan alabilecek seviyede olan bir insan bu sınavı geçemezdi(yani 50 alamazdı).

A

Alerdem

Guest
Soru ve cevaplar

Saglik bilimlerinden giren arkadaslar aklinizda kalan sorulari yazarsaniz sevinirim, hatirlayamadigim bircok soru var, tabi cevaplardan eminseniz vcevaplarinida yazabilirsiniz..

Nida-elt

Öğrenci
Ben de Sosyal Bilimlerden giriş yaptım sınava. Soruları görmeden önce önyargılarım vardı sınavın zor olacağını düşünüyordum. Soruları çömezeye her zaman paragraf tamamlamadan başlarım, aynı şekilde başladım ve çok da karmaşık olmadığını fark ettim, yani cevap şıklarını görünce doğru cevabı hemen ayırt edebiliyorsunuz. Keza paragraf soruları da öyleydi sadece Nijerli bi paragrafta zorlandım ve galiba şimdiden bi tane gramer sorum yanlış:( İlk kez uygulanan bir sınav olduğu için biraz kolay tutulduğunu düşünüyorum fakat bence sorular kaliteliydi. Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır :)

A

Akademik Forum

Guest
Sağlık bilimleri cevapları var mı

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Sağlıktan girdim. Valla bana o kadar kolay gelmedi. Tamam çeviri cümle tamamlama falan basitti. Ama gel gelelim paragraf soruları bana göre basit değildi. Ama bu benim kelime eksikliğimden kaynaklı. Yani kısacası çalışırsan her sınav kolay çalışmazsan zor. Burdan 9 küsür alan arkadaşlara da iki çift lafım var. Bakın işinize. Kimsenin moralini bozmayın.

A

Akademik Forum

Guest
Sosyal bilimlerden girdim ben de. İlk etapta pek zorlayıcı değildi, ilk 35 soruyu hızlı hızlı geçtim ama cumle tamamlama sorularına gelince zorluk baş göstermeye başladı, tamamlama sorularının birkaçı ve paragraf soruları zorladı beni. Yani anlıyor da mı çözüyorum yoksa anladığımı mı sanıyorum diye sorguladım kendimi.. :) Bu arada geçen ydsden çalışmadan 50 almıştım, önümüzdeki ydsye hazırlanıyorum. Düzeyim açısından alırsanız fikir verebilir :)
Umarım herkes için hayırlısı olur.

A

Akademik Forum

Guest
fen değerlendirme

-en son yds den sınavından 55 aldım. bu sınava fen bilimlerinden girdim. sınav öncesi yaklaşık üç hafta üds çıkmış soruları çözüp kelime çalıştım. tekrar falan yaparak yani abartmayacak şekilde orta halde çalıştım ve tabi ki fen bilimleri alanına gayette hakim biriyim sonuç olarak yaklaşık 80 puan bekliyorum.
-şunu da belirteyim zor herkese zordur kolayda öyle. kimse de kimsenin kollarından tutmadı başvurmasın diye.
kesinlikle kaçmayacak bir sınavdı hayallerinde akademisyenlik olan biri için. artistlik yapıp bi hallere girip başvurmayanlar da bilmiyorum söz yok.
inşallah herkes karşılığını alır.

S

Saglikci

Guest
Saglik bilimi

Sağlık bilimlerinden hatirladiklarim
Neither nor
Despite
Examined
Since
As well as

With/of

A

Akademik Forum

Guest
yokdil-sosyal bilimler

Arkadaslar ben sosyal bilimlerden girdim ve ilk yds-yokdil sinavim. Genel olarak bir yorum yapmam gerekirse sinav kekti elestirileri cok yerinde. Upper-indermadiate seviyem ile 1 haftalik starateji calismam sonucu sinavdan bi 70 75 bekliyorum. Grammer sorulari en kolay olan bolumdu, zaten sinavda diyalog ve rastatement yoktu. Paragraf ve cumle tamamlama sorularinda normalin ustu zorluga sahip birkac soru vardi ama yapilamayacak derecede degildi. Çeldirici sorular yok denecek kadar azdi. Translate bolumunu fazlaca kolay yapmislar gorusundeyim. Birdahaki sinavin agustos ayinda yapilacagina dair soylemler vardi sinava gelen ogrenciler arasinda. 'Kolaysa herkese kolay.' dusuncesi ile belirleyici bir sinav olmadigi gorusundeyim. Bakalim..

- - - Güncellendi - - -

YDS geçmiş yıllardan 70, 80, 90 almış insanlar için elbet kolaydı, zaten kolay olması gerekir, yoksa o puanları önceki sınavlarda nasıl aldılar? Ama daha önce hiç YDS girmemiş ya da ilk defa bu sene biraz ing. çalışan biri olarak sosyal bilimlerden girdim ve daha uzun çalışılsaydı iyi notlar alınabilirmiş derim. En azından sınav yapısını öğrendik. Bu arada YDS zor olacaksa iki sınavın notlarını aynı kefeye koymaları olmaz. Ama ÖSYM bu, yaparsa da şaşırmam.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Sağlıktan girdim. Valla bana o kadar kolay gelmedi. Tamam çeviri cümle tamamlama falan basitti. Ama gel gelelim paragraf soruları bana göre basit değildi. Ama bu benim kelime eksikliğimden kaynaklı. Yani kısacası çalışırsan her sınav kolay çalışmazsan zor. Burdan 9 küsür alan arkadaşlara da iki çift lafım var. Bakın işinize. Kimsenin moralini bozmayın.
Sağlık şimdi konunun ilk mesajına ekleniyor, fen eklendi sosyal cevaplarını da bekliyoruz hocalarımızdan. Hatta sosyal de geldi o da eklenecek.

kapgan_kagan

Öğrenci
ilk olduğu için mi yoksa alanlara göre ayrıldığı için mi bilmem ama çok kolay bir sınav oldu.
Hiç çalışmadan girmeme rağmen,mevcut İngilizce bilgimle iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum.
Keşke çalışıp girseydim..