5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

Ezo Bağcı

Öğrenci
Yds 55 bende
Hiiç çalışmadım, bir kere kitap açmışlığım yok ama bazen çalışmalar için yabancı makale okuyorum.
Her zamanki gibi soruları okurken tamamını doğru yapıyormuşum hissi ile cevapladım [emoji846] ama sonuç gelince aaaa nasıl olur şeklinde şaşırmam gereken noktada da şaşıracağım. Çalışmış olanlar bayaca yüksek alır.
Benim tek emin olduğum alan var çeviriler. Bildiğiniz kekti.
80 soru 3 saat olayı da mükemmel oldu zaman sorunu asla yaşamadım yavaş yavaş çözdüm ve 1 saat öncesinde çıktım sınavdan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Akademisyenlik seviyesini yabanci dil puaniyla ölçüldügünü zanneden ve 28 lira dil tazminati icin devlete yapisan ***.. yds nin bu kadar zor olmasinin sebebi sizsiniz zaten..

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
Sınavın seviyesi daha düşüktü

Son YDS sınavından 40 almıştım ve ondan önceki 3 sınavdan da öyle.. İstikrarlı bir şekilde... Sınav alanla ilgili olduğundan bilmediğim kelimeler ve terimler çok azdı. Şimdiye kadar sürem hep atmış soruya kadar yetiyordu, ilk defa 80 soruyu görebildim. Seviye önceki sınavlara göre bir derece aşağıdaydı. Üç şık rahatlıkla hemen eleniyordu. Hatta bazen bu kadar kolay sormuş olamazlar diye kaygılandım. Ama içinden çıkamadığım sorular da oldu. 55-60 dilimindekiler bu defa istedikleri puanı bence alacaklar. Eğer bir sonraki bu seviyede olursa iyi bir çalışma ile 75 civarı alınabilir.

kleistenes

Öğrenci
"enthusiasm" sözcüğünü asla unutmayacağım sınavdır. Konu savaş olunca şevk, coşku gibi şeyler aklıma gelmedi tabii. Yanıtı da muhtemelen şiirler yazılması ile ilgili olan şıktır.

A

Akademik Forum

Guest
YÖKDİL Sınavı Hakkında

Güzel hazırlanmış bir sınavdı. Ankara Üniversitesini tebrik etmek lazım. Emeği geçenlere teşekkürler.
Şu kek tabiri hoşuma gitmedi. Keki kükü görürsünüz sınav sonuçları açıklandığında. :)

naskapi

Öğrenci
Arkadaşlar şimdi biz bu sınavdan aldığımız puanla , üniversitelerin akademik kadro ilanlarına başvuru yapamayacak mıyız ?

A

Akademik Forum

Guest
4 aydır sınava hazırlanan biri olarak kolay olduğunu söyleyebilirim.Sağlıkta paragraf sorularında ve paragraf tamamlamada zorlansam da 75-80 alırım diye düşünüyorum.Tam da akın dil kursunda olan denemeler gibi bir sınavdı.Bir de YDS yi görelim bakalım..

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil değerlendirme

Ey yıllarca İngilizce sınavından yakınıp bilimsel olmadığını savunanlar, zor sorularla karşılaşınca atmakta bile zorlanıp ardından sövenler, ilk defa bilimsel bir tarzda yeni bir bakış açısıyla hazırlanmış makul bir sınav diyebileceğimiz Yökdil için kolay deyip insanların kafasını karıştıranlar. İngilizceden kazanılan rantların azalacağından mı korkuyorsunuz. Yoksa her defasında sınavın çıkmaz bir hale gelmesini mi istiyorsunuz. Ülkemizde akademisyenle ile dil tazminatı alanları ayırmak gerekir.

Bence makul ve bilimsel bir sınavdı. Ankara Üniversitesini tebrik ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Emin olarak cevapladığım bir soruydu. Beklenmedik bir hata yapmadıysam eğer cevap askerlerin savaşa gitmek için istekli olmasıyla ilgiliydi

A

Akademik Forum

Guest
Sınava girmeyenler atıp tutmaya başladı yine.Bana göre bu sınav iyi geçti ilk 50 soruda 20 yanlış :)

A

Akademik Forum

Guest
sağlıkta anlam bütünlüğünü bozan depresyon sorusunda cevap depseyonun en yaygın görülen bir hastalık denildiği ilk (1.)cümleydi.

A

Akademik Forum

Guest
Herkese geçmiş olsun. Orta şekerli bir sınavdı. İlgilenenler için Hikmet Hoca'nın hook ve konotasyon teknikleri ve pasaj teknikleri acayip işe yaradı. 70-80 arası gelir diye umuyorum. Şimdi sıra YDS'den güzel bir puan almada.

Not: Sosyalden girdim.

A

Akademik Forum

Guest
yazılanları okuyunca ülkemizin akademisyen kadrosunun ne kadar iyi olduğunu tekrar anladım. insan biraz utanır yds den 91 almış bu sınava kolay diyor. sen yds den 91 alıyorsan o sınavda kolaydır senin için. bu yds ye ingilizler girip düşük puan alıyor. ne kadar da seviye ölçen bir sınav değil mi. hiç bir vasıfı olmayan sadece ingilizce bilen kişilerin çiftliği aynı zaman da üniversiteler. olması gereken sınav yökdil sınavıdır. sadece ingilizce bilgisine güvenenlere artık geçmiş olsun

- - - Güncellendi - - -

yazılanları okuyunca ülkemizin akademisyen kadrosunun ne kadar iyi olduğunu tekrar anladım. insan biraz utanır yds den 91 almış bu sınava kolay diyor. sen yds den 91 alıyorsan o sınavda kolaydır senin için. bu yds ye ingilizler girip düşük puan alıyor. ne kadar da seviye ölçen bir sınav değil mi. hiç bir vasıfı olmayan sadece ingilizce bilen kişilerin çiftliği aynı zaman da üniversiteler. olması gereken sınav yökdil sınavıdır. sadece ingilizce bilgisine güvenenlere artık geçmiş olsun

- - - Güncellendi - - -

Çok haklısın

A

Akademik Forum

Guest
Sinavin zorluk derecesi olmasi gerektigi gibiydi.. Sadece ingilizce bilen baskada bisey bilmeyenlere cok cok gecmis olsun..

A

Akademik Forum

Guest
Sezgi

50-55 civarı alanlar arasındayım. Sosyal bilimlerden sınava girdim. Acaba sosyal bilimlerin soru cevaplarinin devamı yok mu? 😐🙁 sanki kolay gibiydi ama emin değilim.

Birinci dünya savaşından sonra barış süreci ile ilgili bir okuma parçası vardı. Başarılı olan ülkelerin isteği ve Amerika başkanının beklentisi gibi bir şeydi.

bir başka okuma parçası okuma ile ilgiliydi.

Yine Nijerya'nın bir şirketle anlaşması ve çevre kirlenmesi ile ilgili. Şirketin bu durumu kabul etmemesi gibi bir durumu konu alan okuma parçası vardı.

Ö

ösymninsponsoru

Guest
olanlar oldu emekcilere

3 senedir düzenli olarak yds ve alese giren ve puanini kademeli arttiran biri olarak söylüyorum 'kardesim siz bizimle dalga mi geciyorsunuz?' bu taktik aleste de tersten uygulandi yillarca kolay sordular bakin 2014 ile 2016 sorulari cok farkli ee ne oldu peki yds si düsükte olsa 2014 alesiyle 2016 tidaki bir kadroya ingilizce az bilen biri girdi ki yds si yuksek olanlari eledi ya simdi o kolay aleslerin suresi doldu ''biz kadrolara nasil istedigimiz ama beceriksiz adamlarimizi aliriz dediler'' herhalde (bu kisim sahsi dusuncem amacim kimseye suc atmak degil mantikli bir aciklama bulmaya calisiyorum) o zaman sira yds de bu yokdil yillardir yds ye verdigim emekle dalga gececek kadar kolay sorular vardi simdi ben tam yeni sistem alesi beceriyorum ydsde de iyi oldum derken bu yökdil sayesinde yds yi beceremeyenler bizim gibi emektarlarla yarisabilecekler haksizlik oldu.. ayip oldu.. olan bize oldu..