L
lalala
Guest
Kendimce sınav yorumum
Sonuçlarım yıllar itibariyle şöyleydi:
2009-ÜDS Sosyal: 53,75
2009-KPDS İlkbahar: 63
2010-KPDS Sonbahar: 61
2010-KPDS İlkbahar: 59
2013-YDS İlkbahar: 56,25
2013-YDS Sonbahar: 68,75
2014-YDS İlkbahar: 63,75
3 yıl boyunca sınava girmedim.
YÖKDİL Sosyal: 85,00
Bana göre bu sınavların zorluk sıralaması
En zordan en kolaya:
YDS > ÜDS Sosyal > ÜDS Fen > ÜDS Sağlık > KPDS > YÖKDİL > LYS-5
Ancak, bu demek değildir ki Yökdil aşırı kek bir sınav. Sadece çeldirici şıklar ve yoruma açık soru yoktu o kadar. YDSde tüm soruyu tüm şıkları bile anlasanız yapamayacağınız sorular oluyordu. Yökdil daha insaflıydı. Farkındaysanız 55 in altında kalan grup genelde aynı çoğunlukta oluyor. Her dönem sınava ilk defa giren, sınavı kötü geçen, yapamayan, çalışmadan giren vs bir kitle var. Yökdilde de bu kitle yine fazla. Ama temeli olan, ydsden defalarca sille yemiş benim gibiler için rahat bir sınavdı. Bir sonraki yökdil'in bu kadar kolay olacağını düşünmüyorum.
Sonuçlarım yıllar itibariyle şöyleydi:
2009-ÜDS Sosyal: 53,75
2009-KPDS İlkbahar: 63
2010-KPDS Sonbahar: 61
2010-KPDS İlkbahar: 59
2013-YDS İlkbahar: 56,25
2013-YDS Sonbahar: 68,75
2014-YDS İlkbahar: 63,75
3 yıl boyunca sınava girmedim.
YÖKDİL Sosyal: 85,00
Bana göre bu sınavların zorluk sıralaması
En zordan en kolaya:
YDS > ÜDS Sosyal > ÜDS Fen > ÜDS Sağlık > KPDS > YÖKDİL > LYS-5
Ancak, bu demek değildir ki Yökdil aşırı kek bir sınav. Sadece çeldirici şıklar ve yoruma açık soru yoktu o kadar. YDSde tüm soruyu tüm şıkları bile anlasanız yapamayacağınız sorular oluyordu. Yökdil daha insaflıydı. Farkındaysanız 55 in altında kalan grup genelde aynı çoğunlukta oluyor. Her dönem sınava ilk defa giren, sınavı kötü geçen, yapamayan, çalışmadan giren vs bir kitle var. Yökdilde de bu kitle yine fazla. Ama temeli olan, ydsden defalarca sille yemiş benim gibiler için rahat bir sınavdı. Bir sonraki yökdil'in bu kadar kolay olacağını düşünmüyorum.