50/d Kadrosu İlişik Kesilmesi ve Yüksek Lisans Eğitimi

A

Akademik Forum

Guest
50 d iliski kesilmesi

Merhabalar;
Kendimle alakali bir durum degil.Ancak kafama takilan bir durum var.50 d kadrosunda olan bir arastirma gorevlisinin 3 yilda bitirme zorunlulugu var.Bir arkadaşım 2012 guz doneminde yuksek lisansa baskamus ve 2 yilini doldurmuş.4 donemde sadece derslwrin yarisini gecmis.Cunku 1 sene okulu dondurmus ve bu surenin dondurdugu icin sayılmayacagini soyluyor.Ayrica jendisi toplamda 9 senesinin oldugunu (yl,doktora birlikte) soyluyor.Yani yl yi 5 senede bitirse bile atilmayacagini geru kalab 4 senede doktoraya ayrilcagini soyluyor.Yl ve doktorayi ayri ayru degilde bir butun olarak 9 senede bitirebilecwgi inaniyor.Bituremezsw bile okulun ona anlayış gosterip atmayacigini düşünüyor.Boyle bisey varmi?Sadece merakimdan vw saskinligimdab soruyorum.

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar, hocam ben 50/d araştırma görevlisiyim yüksek lisans şartıyla girdim. tezimin bitmesine 2-3 ay var hemen doktoraya başlamam gerekiyor.. fakat bu süre içinde başka bir üniversiteden yüksek lisans kazandım. başka bir üniversitedeki öğrencilik hakkımın olması kadromun devam etmesine yarar mı.?? iki üniversiteninde programları aynı kendi üniversitene geçiş yap derseniz zaten aynı programı kendi üniversitemde bitirmiş olacağım..

msgorus

Öğrenci
50d kadrolarda genelde atandığınız yerde YL yaparsınız. Başka bir okula onlar sizi eğitim almak için göndermeyebilir.
Şöyle olabilir başka bir yerde YL'a başlarsınız daha sonra onu kadronuzun olduğu yere taşırsınız.

Hocam başka yerde yüksek lisans yapıyorum. 50d ile kazandığımım üniversiteye geçiş için yatay geçiş mi yapmam lazım yoksa mülakatlara girip orayı kazanmam mı lazım?

A

Akademik Forum

Guest
Bazı yerler çok sıkıntılı bazı yerler hiç sıkıntılı değil.

Hocam baska yerdede sordum ama cvp alamadım kusura balmayin tekrar soruyorum. Enstitu kadrosunda bolumumde doktora programi yok. Yl.bitince iliskimin kesilmemesi gobi bir.durum var mi. Mesela baska uni de doktoraya baslasam ama atandigim unide calismaya devam etsem olmuyor mu.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam baska yerdede sordum ama cvp alamadım kusura balmayin tekrar soruyorum. Enstitu kadrosunda bolumumde doktora programi yok. Yl.bitince iliskimin kesilmemesi gİbi bir durum var mi. Herhangi bir yol var mı? Mesela başka universitede de doktoraya başlasam ama atandigim unide calismaya devam etsem olmuyor mu.
@Nazmi hocam kusura bakmayın kimse cvp vermedi. Yardımcı olabilir isiniz? Teşekür ederim.

Mozdemir

Öğrenci
Hocam merhaba, ben 50/d kadrosuna atanmaya hak kazandım yl yapıyor olmak şartıyla. Ancak, yüksek lisansa başlayalı önümüzdeki yarıyıl 6 dönem olmuş olacak bitirme ihtimalim ise yok. Bu durumda bir dönem sonra kadroyla ilişiğim kesilir mi? Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Sercan

Profesör
Hocam merhaba, ben 50/d kadrosuna atanmaya hak kazandım yl yapıyor olmak şartıyla. Ancak, yüksek lisansa başlayalı önümüzdeki yarıyıl 6 dönem olmuş olacak bitirme ihtimalim ise yok. Bu durumda bir dönem sonra kadroyla ilişiğim kesilir mi? Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Hocam 6 dönem yasal süredir zaten. Teziniz ne kadar sürede biter tahmin olarak? Bir sonraki dönem kayıtları şubatta olur. YL'ye eylülde kayıtta oldunuz sanırım, bu durumda 8 ay gibi bir süreniz var :) Çok çok rahat şekilde tezinizi yazabilirsiniz.

Mozdemir

Öğrenci
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. ;Sorun şu ki, bir dönemde ders dönemini bile bitiremiyorum maalesef bırakın tezi yazmayı. Bunun bir çözümü var mı? Başladıktan bir dönem sonra kesin ilişiğim kesilir mi?

Mozdemir

Öğrenci
Hocam 6 dönem yasal süredir zaten. Teziniz ne kadar sürede biter tahmin olarak? Bir sonraki dönem kayıtları şubatta olur. YL'ye eylülde kayıtta oldunuz sanırım, bu durumda 8 ay gibi bir süreniz var :) Çok çok rahat şekilde tezinizi yazabilirsiniz.

Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. ;Sorun şu ki, bir dönemde ders dönemini bile bitiremiyorum maalesef bırakın tezi yazmayı. Bunun bir çözümü var mı? Başladıktan bir dönem sonra kesin ilişiğim kesilir mi?

Sercan

Profesör

Hocam kesilme ihtimali yüksek :(Atandığınız üniversitede tekrar YL'ye başlama fikri geliyor aklıma ama kesin işe yarayacak diyemiyorum. Enstitünüz ile konuşmanız gerekir.

sallapati

Öğrenci
Doktora programı olmayan üniversitelerde 50d'li bir araştırma görevlisi nasıl devam edebilir? Bunun bir yolunu bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
...

Doktora programı olmayan üniversitelerde 50d'li bir araştırma görevlisi nasıl devam edebilir? Bunun bir yolunu bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Böyle durumlarda yüksek lisans bitince, işten atılıyorlar benim bildiğim. Bir yöntemi yok diye biliyorum. 50d böyle bir şey maalesef. Çok dikkatli tercihler yapmak gerek.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, Yök aldığı karara göre y lisans yapıyor olmak yazıyorsa y lisans bitince kadroya son verilir diye bir muhabbet var. Bu ne kadar doğru acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, Yök aldığı karara göre y lisans yapıyor olmak yazıyorsa y lisans bitince kadroya son verilir diye bir muhabbet var. Bu ne kadar doğru acaba?

seda612

Öğrenci

A

Akademik Forum

Guest
50/d - İki yerde Yüksek Lisans

Herkese Merhaba,

A üniversitesinde yüksek lisans yaparken, B üniversitesinde açılan 50/d kadrosuna başvurdum ve kazandım. Göreve başlamadan önce, Yüksek Lisansımı B üniversitesinde devam ettirebilmek için B üniversitesinin de yüksek lisans sınavlarına girip kaydoldum. Sonrasında göreve başladım. Şu anda iki yerde de kaydım var. Ancak ben A üniversitesindekini sildirip derslerimi B üniversitesine saydırıp devam etmek istiyorum. Bu kapsamda kadro ile ilişik kesilir mi acaba? Birçok söylenti var ve yetkili mercilere (YÖK gibi) ulaşamıyorum şu durumda. Zamanım çok daralıyor, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam Yukarıdaki konu ile ilgili yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? Bu duruma daha önce tanık olmuş veya bizzat yaşamış bir arkadaşımız veya bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız yardımcı olabilirse gerçekten çok sevinirim.

Eceto

Öğrenci
Arkadaslar hala net bi cevap alamadim 50 d li bi kadroya basvurmak istyorum fakat 5.donemimdeyim tez calismam bitti yazma donemindeyim bu arada 50 d li kadroya basvursam tezimi baska üniversiteye tasiyabilir miyim kafama cok takiliyo neredeyse akademik kadrolara basvurmayacagim tezime cok zaman ayirdim cok emek harcadim yeni bi tez yapmak icin zamanda cok olmaz 5.donem atanip da tezine eski okulunda devam eden var mi veya tasiyan (50 d)

Merhaba,

ben 50dli bir asistanım. yüksek lisansı 2016 haziranda bitirdim. 15 temmuz sürecinden dolayı bir çok üniversite doktora ilanına çıkmadı ve ben doktoraya başlayamadım. şu an doktorasız 50dli olarak devam ediyorum. temmuz ayı içerisinde görev uzatma işlemlerim yapıldı.

sorum şu? ara dönemde de doktoraya başlayamazsam, yasal sürem temmuz 2017de mi sona eriyor, yoksa üniversite şu an da dahil olmak üzere beni atabilir mi?

ACİL..