50/d Kadrosu İlişik Kesilmesi ve Yüksek Lisans Eğitimi

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

ben 50dli bir asistanım. yüksek lisansı 2016 haziranda bitirdim. 15 temmuz sürecinden dolayı bir çok üniversite doktora ilanına çıkmadı ve ben doktoraya başlayamadım. şu an doktorasız 50dli olarak devam ediyorum. temmuz ayı içerisinde görev uzatma işlemlerim yapıldı.

sorum şu? ara dönemde de doktoraya başlayamazsam, yasal sürem temmuz 2017de mi sona eriyor, yoksa üniversite şu an da dahil olmak üzere beni atabilir mi?

ACİL..

aynı şey 1.5 yıl sonra benim başıma gelecek cevabı bilen var mı? aslında ben şunu sormak istiyorum. yüksek lisansı bitirince doktoraya başlamak için ne kadar bir süre veriyorlar. benim kadromun olduğu üniversitede doktora programı yok. işin kötüsü ara dönemde mezun olacağım. ara dönemde doktora açma ihtimali olan bir üniversite olması lazım. İstanbul üni ya da Mimar Sinan'a başvurmak istiyorum. Bu iki üniden biri daha önce ara dönemde açtığı oldu mu?

mecheng0

Öğrenci
Merhaba, öncelikle kariyer hedefim Ar.Gör. olmak yeni mezun Makine mühendisiyim. Sorum şu; Yüksek lisansa başladıktan sonra ilk dönemimde 50/d ile atandığımı varsayarsak. Yüksek lisansımı azami süre içerisinde bitirdiğim takdirde, doktoraya başlayana kadar ki süre zarfında kadromun veya sözleşmemin iptali gibi bir olasılık var mıdır? Yani misal haziranda yüksek lisanstan mezun olup ilişik kesip, aynı sene eylülde, doktoraya başvurana ve tekrar lisansüstü öğrencisi olana kadar, geçen sürede iş garantim var mı?

atakan9

Öğrenci
merhabalar.
bilgi edinmek ve geleceğimi planlayabilmek adına bir kaç sorum olacak.
2016 güz dönemi yüksek lisans girişliyim. önümüzdeki aylarda açılan 50/d araştırma görevlisi kadrolarından birisini kazanmam durumumda süreçle ilgili sorularım şunlar:
X üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum. Y üniversitesinde arş. gör. olursam süreç nasıl işliyor?
yüksek lisansım bitince ilişiğim kesiliyor mu? anladığım kadarıyla yüksek lisans sonrasında doktoraya devam etmek gerekiyor ancak tezimi mayıs-haziran aylarında verip eylül ayında doktorayı kazanıp devam etsem aradaki 1-2 aylık süreç nasıl oluyor? kazandığımı varsaydığımız üniversitede doktora programı yoksa başka üniversitede doktoraya devam etsem yani şu anki yüksek lisans yaptığım süreç gibi problem oluyor mu? detaylı bilgilendirirseniz çok sevinirim, saygılar.

M

Misafiir

Guest
Arkadaşlar aynı üniversitede çalışan iki asistandan biri 6 ay idare edildi mezun olduktan sonra diğeri ise mezun olduğu anda ilişiği kesildi. Bu ilişiği kesilen benim :(. Gerekçe ise 13.10.1984 tarihli ve 18544 sayılı Resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğin 10. maddesi. 33/a'nın kaldırılmasıyla asistanlık mahfedildi malesef. Tüm uzman ve okutmanların da Öğr. Gör. olmalarıyla üniversitelerde en alt kadro arş. gör. haline geldi. Daha da kötüsü artık mezunu olduğunuz üniversiteye öğretim üyesi olarak atanma kaldırıldı yani sadece %20'ye kadar alım olabilecek. Diğer taraftan mezun olsa da bir müddet idare eden yerler var ama bu riski pek kimse almaz çünkü yazdığım maddede mezun olduğu gün ilişiğini kes diyor. YÖK bu işe el atmazsa çok mağduriyetler olacak ama diğer taraftan tüm bunlara neden olan ve böyle olmasını isteyen zaten YÖK, ne yapmaya çalışıyorlar benim aklım ermiyor artık. Allah yardımcımız olsun.

neuroscience

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, yüksek lisans yapıyorken yüksek lisans yapma şartı olan bir araş gör kadrosunu kazanıp atandığımda, sonrasında yüksek lisansımı sildirirsem kadrom düşer mi?/ne zamana kadar düşer? teşekkürler

Quo Vadis

Öğrenci
Hocam bir arkadaşım yüksek lisans şartı olan bir asistanlık kadrosu kazanmıştı, yüksek lisans yaptığı üniversite ile kazandığı üniversite farklı olduğu için yüksek lisans yaptığı üniversiteden kaydını sildirmesini ve kazandığı üniversitede yeniden başlamasını istemişlerdi. Bir problem de olmamıştı.

neuroscience

Öğrenci
teşekkür ederim hocam. sanırım genelde 1 dönem ara vermeden kayıt olunduğunda sorun olmuyor (ama yükseğini bitirince kadrosu hemen düşenler de olmuş okuduğum kadarıyla) peki o üniversitenin yüksek lisans programı yoksa ne olur?

- - - Güncellendi - - -

Hocam bir arkadaşım yüksek lisans şartı olan bir asistanlık kadrosu kazanmıştı, yüksek lisans yaptığı üniversite ile kazandığı üniversite farklı olduğu için yüksek lisans yaptığı üniversiteden kaydını sildirmesini ve kazandığı üniversitede yeniden başlamasını istemişlerdi. Bir problem de olmamıştı.

teşekkür ederim hocam. sanırım genelde 1 dönem ara vermeden kayıt olunduğunda sorun olmuyor (ama yükseğini bitirince kadrosu hemen düşenler de olmuş okuduğum kadarıyla) peki o üniversitenin yüksek lisans programı yoksa ne olur?

artex

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, yüksek lisans yapıyorken yüksek lisans yapma şartı olan bir araş gör kadrosunu kazanıp atandığımda, sonrasında yüksek lisansımı sildirirsem kadrom düşer mi?/ne zamana kadar düşer? teşekkürler

Hocam merhabalar.
Aynı sorunla 2 3 haftadır uğraşıyorum. Kadromun olduğu üniversitede bölümümün yüksek lisans programı olmadığı için başka bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisans yaptığım üniversiteyi değiştirmek istiyordum. Lakin kadromun bulunduğu üniversitede personel daire başkanı başka bir üniversiteye geçemeyeceğimi geçtiğim gün kadromun kesilmesi gerektiğini söyledi. Kendisi de bu bilgiyi bizzat YÖK ü arayarak teyit ettirmiş. Ama anladığım kadarıyla bu iş biraz üniversiteye kalmış. Kadronuzun bulunduğu üniversite bu işleme göz yumarsa kimsenin ruhu dahi duymaz. Ama genelde personel daire başkanları bu yükün altına girmemek için desteklemiyorlar. Hatta anladığım kadarıyla şöyle ki siz kadronuzun bulunduğu okuldaki personel daireye haber vermeden değiştirirseniz okulunuzu personel daire sizin okulunuzu değiştirdiğinizi öğrendiği güne kadar hiç bir sorun olmaz. Ama denk gelir yöksisten bilgilerinize bakar durumu fark ederse anında ilişiğinizi kesebilir. Sizin için en sağlıklısı personel daireyle görüşmek ama bu işin çok oluru yok gibi.