Açıklanan Son Sınavlarla Birlikte ÖYP Puanınız Kaç Oldu?

tarihçinihal

Öğrenci
Ben de size gönülden katılıyorum.Sistemi kendi çıkarları doğrultusunda görmek isteyen arkadaşlar gerçekleri görmemekte ısrar ediyorlar.Eğer iyiyseniz iyisinizdir ve mutlaka bunun karşılığını alırsınız.Sırf ortalamaları düşük diye alan bilgisiyle hiç alakası olmayan ve çoğu insan için bir basamak olan bu sınavların ön plana çıkarılmasını istemek Türkiye'nin geleceği açısından da bence oldukça tehlikeli.Haksızlıkların olduğunu elbette biliyoruz ama bunu gidermenin yöntemi ales ve dil puanının yüzdesini arttırmak değil.En güzeli alan bilgisini ölçmak olur.

anliknefes

Öğrenci
ÜDS ve KPDS sence iyi bir İngilizce bilgisini ölçen sınavlar mı?

Ingilizceyi en iyi olcen sinav toefl uds ve kpds den yuksek yapamayan bu sinavdan da yapamaz.. Yani bi kisi uds den elli alipta toefl sinavindan daha yuksek bir puan alamaz cunku toefl sinavinda hem kojusma hem okuma hem yazma var. Uds sinavinda sadece okuma var. Okumasi iyi olan yazmayida yapar. Dua edelim ki toefl sinavi istemiyorlar

anliknefes

Öğrenci
Keske su alan bilgisini olcen sinav yapsalar o zaman goruruz sisirilmis ortalama sahiplerini.. Millet kopya cekerek odevlerini baskalarina yaptirarak yuksek ortalama ile mezun oluyor elbette hakkiyla yuksek alanlara birnsey demiyorum. Burada tartisilmasi gereken azinligin degil cogunlugun magduriyeti..

lee

Öğrenci
Ingilizceyi en iyi olcen sinav toefl uds ve kpds den yuksek yapamayan bu sinavdan da yapamaz.. Yani bi kisi uds den elli alipta toefl sinavindan daha yuksek bir puan alamaz cunku toefl sinavinda hem kojusma hem okuma hem yazma var. Uds sinavinda sadece okuma var. Okumasi iyi olan yazmayida yapar. Dua edelim ki toefl sinavi istemiyorlar

kesinlikle toefl şartı gelse bi çok kişi ''magdur'' olacak ...

anliknefes

Öğrenci
Egitimde en onemli seylerden biri ana dilde egitim. Egitim dili ingilizce olan bolumlerde hocalar dersleri ingilizce anlatiyorlar. Bu durum ogrencilerin dersi iyi anlayamamasina neden oluor. Bunun yerine kullanilan kaynaklar ingilizce olmali ders anlatma ise turkce olmalidir. Turkiye de toefl sinavindan basarili olmak pek bir sey farkettirmez cunku konusma dinlemecdiyoruz herkes turkce konusurken bu ikisini gelistirmek cok zor.. Ayrica pek de ihtiyac yok. Ingilizce okuma ve anlama ve normal kojusma akademisyenlikte yeterli olacagina inaniyorum.

anliknefes

Öğrenci
Akademisyenlik Makale çevirisi yapmak veya 4 bilimsel yayından 6 alıntı yapmak olsa idi,İngiliz dili mezunlarını bütün kadrolara atanırdı.
Okumada kadar yazma,yazma kadar konuşma,Konuşma kadar konuşulanı anlamak lazım.
Seminerler,Sempozyumlar,Sergiler,Söyleşiler,Görevlendirmelerin olacağını unutmayalım.
cvde iyi derece dil yazıyorsa konuşabileceksin,anlıyabileceksin,yazabileceksin ve okuyabileceksin.
Çevirmen ile akademi hala karıştırımakta.
Bana yeter diyorsanız elbet yeter,
55 dille doç olabildilerse herkes olabilir

Haklisin.. Bende diyorum ki iste bu kadar dil onemliykin oypte %q15 adaletsizlik.. Madem bu kadar onemli o halde dilin ortalamasi artirilmali en az %25 olmali ve alan bilgisi olculmeli..

A

aeales

Guest
ne kadar dıl bılgısını ölçtügüne ınanmasamda ÜDS ve KPDS gıdı sınavlarla akademisyen alımını anlarım fakat sunu anlamıyorum benım ALESte cözdüğüm havuz problemlerini akademik hayatımın neresınde kullanacam ? o yüzdendir ki % dagılımları kesınlıkle ve kesınlıkle adaletli değildir. oturuyoruz aylarca sırf % sı yüksek diye Ales gibi saçmasapan bir sınava emek harcıyoruz ve daha sonra orada çalıştıgımız hıc bırseyı kullanmıyoruz...

Aguney

Öğrenci
Editör Notu(azraeltr): Lütfen forum kurallarına uyalım. Tartışma oluşturacak yorumlardan sakınalım.
Anlayışınız için teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

stockport

Öğrenci
Editör Notu(azraeltr): Lütfen forum kurallarına uyalım. Tartışma oluşturacak yorumlardan sakınalım.

uveyik

Öğrenci
bakalım kiminki daha uzağa sıçrayacak... ortada bir adaletsizlik olduğunun farkında değil misiniz. Ben size ortalamam düşük, ya da ortalaması düşük olanlar için yüzdeliğini azaltsınlar gibi bir öneride bulunmadım. Sadece boğaziçinden mezun olan birinin not ortalaması 2.5 ise (4 üzerinden) onun ederi boğaziçi kataloğuna göre 75 dir. Yani 100 üzerinden 75 alan birisi 2.5 alır. Bunu tersine çeviremeyen arkadaşlar sanırım bahsettiğim mevzuyu idrak edemediler. Benim yüzdelik dilimlerle bir sıkıntım yok, standartlaştırma ve bundan dolayı oluşan ölçme hatalarıyla sorunum var, anlaşılabilmişimdir, umarım.

m.a.g.NUM

Öğrenci

ydiken

Öğrenci

ydiken

Öğrenci

bacteriophage

Öğrenci

ydiken

Öğrenci