bu foruma yakışmayan, amacını aşan, çok saçma tartışmalar olmuş. Herkeste bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı oluşmuş, kimin elinde hangi puanı varsa ya da yüksekse onu savunmaya geçmiş. Arkadaşlar akademisyen alınıyor tabi ki alan bilgisi istenecek, kimse demiyor ki (yani en azından ben demiyorum) okul ortalamalarının yüzdesi düşürülsün, ancak okul ortalamalarında bir standart olmadığı ortada sürece adaletsizlik olduğu bir gerçek. Evet lisans öğrenimi boyunca laylaylom takılmış, çalışmamış şimdi de okul ortalamalarının yüzdesi düşürülsün bu durum bana da yarasın mantığında çok kişi var katılıyorum ama çok sayıda da gerçekten mağdur olan insan var. Keşke yapabilseler de merkezi alan sınavı yapsalar, o zaman herkes hakettiği puanı alır, kimsenin de kimseye sesi çıkmaz. Küçük Üniversite-büyük üniversite, benim üniversitem senin üniversiteni döver tartışması değil olay. Evet aslında daha köklü üniversitelerde bilmeden de mezun etmiyorlar hocam buda bir gerçek ama bunu tartışmıyoruz şuanda. Olay geçme notunun tartışılıyor olması, üniversiteler arası standart bir not sisteminin olmaması. buna bir çözüm getirilmeli, madem öyle harf notunun değil aldığı puanın bir kat sayısı olsun, onlar çarpılsın. Yada her üniversitenin kendi dönüşüm tablosu kullanılsın. Yada Yökte üniversitelerin hangi puanlarının, aslında hangi puana karşılık geldiğini gösteren esaslı bir eşdeğerlik tablosu oluşturulsun, veya okulların katsayısı olsun vs. ama bir çözümü olsun. Her kafadan bir ses çıkar, insanlar orada burada kendi çıkarı doğrultusunda konuşursa Yökte işine geldiği gibi davranır kimse kusura bakmasın. Dil puanı olan dilin oranı artırılsın der, olmayan düşürülsün zaten amaç eğitmek der. Kpds/üds dil bilgisi ölçmüyor diyenler var mesela birde, evet o arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum (dil puanım 65 üstü olmasına rağmen), sonuçta akademisyen yetiştirilen bir program ve bilimsel bir çalışma yapabilmek için dil gerçekten şart, yerleşmeden önce ya da sonra bir şekilde o dil puanını alacak insanlar keşke Toefl gibi sınavlar olsa da insanların gerçekten dil bilgisi ölçülse ( mükemmel bir ingilizcem yok, kendime güvendiğim için değil, olması gereken bu olduğu için yazıyorum bunu). Ales puanı düşük olan alesin oranı düşürülsün, böyle saçma bir sınav mı bizim akademisyen olmamızı belirleyecek der. Evet akademisyenlikle alakası yok ama şuan için öypye alım krtierlerinden de,en azından en hakkaniyetli olanı ales.
Yani lafın özü, güzel ülkemin güzel insanları yine aynı, herkes çıkar peşinde, herkes kendi derdinde. Durum bu olunca da yökten de bir adalet beklenemiyor haliyle