91. 577 İngiliz Dili ama başvurmak gibi bir planım yok, çünkü kefil bulma ihtimalim yok.
sivil havacılık 79 benim de ama kararsızım.siv hav ulşt iş 79
hocam kesinlikle başvurun ama öncesinde ingiliz dilinde yüksek lisans ve doktora programı olan üniversiteleri araştırın.başvuruda buraları tercih edin yüksek lisans ve doktora için başka yere gitme durumunuz olmaz ve böylece senet imzalamak,kefil bulmak zorunda kalmazsınız..
Buraları = yüksek lisans ve doktora programı olan üniversiteleri (senet yapmamak için)buraları derken?
Buraları = yüksek lisans ve doktora programı olan üniversiteleri (senet yapmamak için)
Bir atansın doktoradan sonrasını düşünür artık.Onun da dezavantajı var ki, doktoradan sonrası muamma...En garanti yeni açılan bir üniversiteyi kazanmak. Tabi onda da kefil senet olayı mevcut. Her durumda çeşitli sıkıntılar var yani.
buraları derken?
Eğer ailevi sorunlarınız yoksa veya olmayacaksa kesinlikle yeni açılan Unıv.lere Doktora sonrası dönün. Şu bir gerçek kadro sıkıntısı yaşamazsınız yeni açılan Üniversitelerde ve çalışma ortamınız daha rahat olur. Yeni açılan Üniv. de geçireceğiniz 6 yıllık zaman diliminde yayınlara ağırlık verir Doçentlik sınavına hazırlanırsınız.Sonrasında başarılı iseniz büyük şehirlere dönme ihtimaliniz %20 de olsa var. Ama alanınızda çok iyi çalışmalar ve biraz da Lobi faaliyetleri ile bu mümkün.Kısaca düşündüğünüz 10 sene sonrası Doçentlik ise yeni kurulan Unıv. fakat 15 yıl sonrasında çocuklarım büyük şehirde liseyi bitirsin diyorsanız; doktora dersleri açmış daha eski Unıv.leri seçmelisiniz.
Aslında çok bile. Siz atıyorum bir taşra Unıv. de Yrd.Doc. olarak çalısırken Buyuk Unıv. de hala Dr. Araş. Gör. olarak sebatla bekleyen meslektaşlarınız olacak.Ve onlar Yrd. Doc. olduktan sonra Docentlık krıterlerı de tamamlanmıssa Docentlık ıcın basvuracak. Siz Doc. bile olsanız o kişi sizden bir kaç adım önde olacak. Yerel bir Doc. adayı veya Prof. adayı varken dışarıdan (Türkiye de hatta dünyada tanınmış bir bilim insanı değilse) size kadro verılmesı Lobiniz de yoksa, gitmek istediğiniz Büyük-eski-köklü-büyük şehir Unıv. de, çıkması çok zor. O nedenle iyimser bir orandı %20. Ortalamadır bu oran.Eğer akademisyen sayısının fazla, açılmış olduğu bölüm sayısı az ise emin olun ki bu oran %2 ye kadar iner. O yüzden tercihiniz özellikle ilk adım atılırken yapacağınız tercihiniz çok önemli...% 20 oranı çok az değilmi ? mecburi hizmetimizi tamamladıktan sonra istediğimiz ve anlaştığımız başka bir okula dönme oranımızmıdır bu anlamadım açıkcası. dana ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevınırım
Aslında çok bile. Siz atıyorum bir taşra Unıv. de Yrd.Doc. olarak çalısırken Buyuk Unıv. de hala Dr. Araş. Gör. olarak sebatla bekleyen meslektaşlarınız olacak.Ve onlar Yrd. Doc. olduktan sonra Docentlık krıterlerı de tamamlanmıssa Docentlık ıcın basvuracak. Siz Doc. bile olsanız o kişi sizden bir kaç adım önde olacak. Yerel bir Doc. adayı veya Prof. adayı varken dışarıdan (Türkiye de hatta dünyada tanınmış bir bilim insanı değilse) size kadro verılmesı Lobiniz de yoksa, gitmek istediğiniz Büyük-eski-köklü-büyük şehir Unıv. de, çıkması çok zor. O nedenle iyimser bir orandı %20. Ortalamadır bu oran.Eğer akademisyen sayısının fazla, açılmış olduğu bölüm sayısı az ise emin olun ki bu oran %2 ye kadar iner. O yüzden tercihiniz özellikle ilk adım atılırken yapacağınız tercihiniz çok önemli...
% 20 oranı çok az değilmi ? mecburi hizmetimizi tamamladıktan sonra istediğimiz ve anlaştığımız başka bir okula dönme oranımızmıdır bu anlamadım açıkcası. dana ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevınırım
Zorunlu hizmeti tamamladıktan sonra sağlam torpiliniz yoksa başka üniversiteye geçemezsiniz. Gerçekçi olmak lazım.