Akademik Kadro İlanı Ne Kadar Sürede Yayımlanır?

nuh tufan

Öğrenci
Akademik Kadro İlanı Ne Kadar Sürede Yayınlanır?

Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Üniversitelerin akademik kadro ilanlarını önce yök'e gönderdiklerini, yök'ün de mevzuata uygun bulması halinde ilanı yayınladığını biliyorum. Bu sürecin işleyişinin ne kadarlık bir süreyi kapsadığını öğrenmek istiyorum. Yani, üniversite ilan metnini yök'e gönderdikten sonra, yök bu incelemeyi ne kadar sürede tamamlayıp, ilanı yayınlar. Bir gün, bir hafta, bir ay ? Bunun belli bir süresi var mıdır ?

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Üniversitelerin akademik kadro ilanlarını önce yök'e gönderdiklerini, yök'ün de mevzuata uygun bulması halinde ilanı yayınladığını biliyorum. Bu sürecin işleyişinin ne kadarlık bir süreyi kapsadığını öğrenmek istiyorum. Yani, üniversite ilan metnini yök'e gönderdikten sonra, yök bu incelemeyi ne kadar sürede tamamlayıp, ilanı yayınlar. Bir gün, bir hafta, bir ay ? Bunun belli bir süresi var mıdır ?
Üniversite YÖK'ten kadro ister, konu maliyeye bildirilir. Maliye kadroya onay verir YÖK de bu sırada bölümde gerçekten ihtiyaç var mı diye bakar. Nazmi hocanın dediği gibi en geç 3 hafta sürer. 2 haftada yayınlatanlar var.

nuh tufan

Öğrenci
yök, kadro talebini olumlu karşılayıp, istenilen adette kadroyu açtı zaten. iş ilanın yök'e gönderilip, yök tarafından onayına kaldı. yani maliye ile ilgili bir durum galiba artık söz konusu değil. zira kadro verildi, sadece bu kadroya kimlerin atanacağı konusu kaldı. bu durumda da bekleme süresi aynı mı olacak acaba ?

A

Akademik Forum

Guest
Emekli olup öğretim görevlisi kadrosuna

Merhaba,

Kamudan emekli olup bir kurumda öğretim görevlisi kadrosuna geçmek istiyorum. Bu süreç nasıl işliyor, maaşı ne kadar ve kadro ilanı hangi tarihte açılıyor? Şimdiden bilgi için teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,

Kamudan emekli olup bir kurumda öğretim görevlisi kadrosuna geçmek istiyorum. Bu süreç nasıl işliyor, maaşı ne kadar ve kadro ilanı hangi tarihte açılıyor? Şimdiden bilgi için teşekkürler
Merhaba, açıktan atama ile atanacağınzı için öncelikle bir ALES puanına ihtiyacınız olacak ve en az 70 olmalı. Öğretim görevlisi net maaşı 2.350 tl'dir 12 saat ders verme zorunluluğu vardır bunun üstü ek ders saati olarak maaşınıza yansır ilanlar da YÖK'ün sitesinde BURADA yayınlanır. Peki yüksek lisans ya da doktoranız var mı?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba

Merhaba,

Yanıt için teşekkürler. Evet, Yüksek Lisansım var. Emeklilerden ALES istenmiyor eğer kadro ile atandığınızda 70 Ales olmalı diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim?!

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,

Yanıt için teşekkürler. Evet, Yüksek Lisansım var. Emeklilerden ALES istenmiyor eğer kadro ile atandığınızda 70 Ales olmalı diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim?!
Hocam benim bildiğim kadarı ile öğretim üyesi harici tüm kadrolarda ALES şart emeklilik durumu ile ilgisi yok diye biliyorum bu arada emekli olduktan sonra tekrar memuriyete başlayabiliyor musunuz?

entegre

Öğrenci
Nazmi Hocam bir de eylül dönemi için alım yapılacağını varsayarsak üniversiteler temmuzda çalışmalara başlasa yetiştitebilirler mi sizce?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam sizce öyp alımlarında yüksek lisans şartı aranır mı?
Öğretim üyeliğine giden süreyi kısaltmak istediklerinden diye tahmin ediyorum her yıl yükske lisans yapıyor olma ilanlarını arttırıyorlar ama hepsi öyle olmaz lisans mezunu alınacaktır hatta diğerinden fazla olacaktır.
Nazmi Hocam bir de eylül dönemi için alım yapılacağını varsayarsak üniversiteler temmuzda çalışmalara başlasa yetiştitebilirler mi sizce?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Hocam eskisi gibi değil üni.ler kendi ilanlarını girdikleri için 10 günde hepsini hallederler, eğer isterseler..

ahmedoff

Profesör
Öğretim üyeliğine giden süreyi kısaltmak istediklerinden diye tahmin ediyorum her yıl yükske lisans yapıyor olma ilanlarını arttırıyorlar ama hepsi öyle olmaz lisans mezunu alınacaktır hatta diğerinden fazla olacaktır.

Yani ÖYP ilan şartlarının Aralık'taki gibi standart formatta olmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Ericsson A1018 cihazımdan gönderildi

ahmedoff

Profesör
Standart format?

Bu arada "Ericsson A1018" :D ?!? nasıl yani :)

Aralık'ta tüm kadro şartları "... lisans mezunu olmak veya ... yüksek lisans yapıyor olmak veya yüksek lisans yapmış olmak veya doktora yapıyor olmak" diye bir standarta oturtuldu ya, onu kastetmiştim)

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi ;)

Xanchez

Öğrenci
Hocam eskisi gibi değil üni.ler kendi ilanlarını girdikleri için 10 günde hepsini hallederler, eğer isterseler..

Hocam üniversiteler kendi ilanlarını girdikten sonra direk yayınlanıyor mu? Yoksa girilen ilanlar yök tarından kontrol ediliyor mu bölümde ihtiyaç var mı ya da ilanlar uygun şekilde çıkmış mı diye?

aktan

Doçent
Hocam üniversiteler kendi ilanlarını girdikten sonra direk yayınlanıyor mu? Yoksa girilen ilanlar yök tarından kontrol ediliyor mu bölümde ihtiyaç var mı ya da ilanlar uygun şekilde çıkmış mı diye?

Hocam zaten daha öncesinde YÖK ile bu görüşmeler ve yazışmalar yapılıyor ve akademik kadro ihtiyacı buna göre belirleniyor...

Sonrasında YÖK ün kontrolü gibi bir durum söz konusu değil

H

huk

Guest
yani mesela yökden izin alındı şartlar yazıldı geri yöke gidiyo ama bazı kadrolar şartlar konusunda geri dönüyo dimi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yani mesela yökden izin alındı şartlar yazıldı geri yöke gidiyo ama bazı kadrolar şartlar konusunda geri dönüyo dimi
İnsiyatif üniversitede artık tabiki ilan şartları kontrol ediliyor, eğer yönetmeliğe aykırı bir özellik ya da şart varsa ilan geri çekiliyor.

M

MİSMİSAFİR

Guest
Kadro ilanı kaç gün sürer

İnsiyatif üniversitede artık tabiki ilan şartları kontrol ediliyor, eğer yönetmeliğe aykırı bir özellik ya da şart varsa ilan geri çekiliyor.

Kadro rektörlükten onaylanıp, Yök'e gönderilmiş dediler. Bu kadronun daha prosedür işlemleri var mı; yök geri çevirebilir mi? Geri çevrilmezse ilan edilmesi tahminen kaç gün sürer? Nazmi hocam bilgilendirirseniz sevinirim.