Akademik Kadro İlanı Ne Kadar Sürede Yayımlanır?

M

Mismisafir

Guest
Nazmi hocam msj'ımı görmemiş herhalde :) Cevaplandıracak bir bilgili arkadaş yok mu.

M

Mismisafir

Guest
İnsiyatif üniversitede artık tabiki ilan şartları kontrol ediliyor, eğer yönetmeliğe aykırı bir özellik ya da şart varsa ilan geri çekiliyor.
Nazmi hocam bir de benim soruma cevap verseniz çok mutlu olacam :) Şu garibana yardım etseniz. İyi geceler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kadro rektörlükten onaylanıp, Yök'e gönderilmiş dediler. Bu kadronun daha prosedür işlemleri var mı; yök geri çevirebilir mi? Geri çevrilmezse ilan edilmesi tahminen kaç gün sürer? Nazmi hocam bilgilendirirseniz sevinirim.

Zaten kadrolar rektörlüklere onaylanarak gidiyor, sonrasında YÖK'e sadece bilgi veriliyor ve olur bekleniyor bundan sonra kadro ilanının sitede yayınlanması kalıyor, eğer çok extrem bir durum yoksa geri çevrilmez yaklaşık 15 güne yayınlanır.

M

Mismisafir

Guest
Zaten kadrolar rektörlüklere onaylanarak gidiyor, sonrasında YÖK'e sadece bilgi veriliyor ve olur bekleniyor bundan sonra kadro ilanının sitede yayınlanması kalıyor, eğer çok extrem bir durum yoksa geri çevrilmez yaklaşık 15 güne yayınlanır.

çok teşekkür ederim Nazmi hocam. aşamalrı bilmiyordum kadro en son rektörlüğe onaylı olarak geliyor ve yök'e yayınlanması için gönderiliyor anladığım kadarıyla. Aslında hocam kadro istenmesinden ilanına kadar süreci bir başlıkta yazsak yeni akademik görevlerde yer alan veye merak eden arkadaşlarımız da faydalanırlar. Tekrar teşekkür ederim.

panzehir65

Öğrenci
Nazmi hocam ilanın 2 ay kadar yayınlanmaması söz konusu olabilir mi? üniversite kadro için gereken yazıyı yazdık diyeli 2 ay oldu.

M

Mismisafir

Guest
Nazmi hocam ilanın 2 ay kadar yayınlanmaması söz konusu olabilir mi? üniversite kadro için gereken yazıyı yazdık diyeli 2 ay oldu.
Bana da kadro rektörlükten onaylandı yök'e gönderildi denildi ama bir türlü yayınlanmıyor. Gereken yazıyı yazdık diye hangi birim söyledi size. Benim de iki ay sürecekse oturup alese çalışayım öyp puanımı yükseltmeye uğraşıyım :(

panzehir65

Öğrenci
Bana da kadro rektörlükten onaylandı yök'e gönderildi denildi ama bir türlü yayınlanmıyor. Gereken yazıyı yazdık diye hangi birim söyledi size. Benim de iki ay sürecekse oturup alese çalışayım öyp puanımı yükseltmeye uğraşıyım :(
Siz de benim gibi alese calisip oyp puaninizi yukseltmelisiniz. Cunku zaten ilk 10 cagriliyor kazanacagimiz garanti degil. 2ayda yayinlanmayan kadro olmayan kadrodur bence :)

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Merhaba benim bi sorum olacaktı. Enstitüden bi kadro isteği yapıldı ilk seferde rektörlük onaylamadı, hocalar durumu anlatıp gerçekten ihtiyaç oldugunu belirtmişler ve rektörlük bayramdan önce kadro isteğinin yapılacağını söyledi. Takip etmek için dosya tarihini bilmek gerek ama ona da ulaşamıyoruz. Rektörlük bu kadronun uygun oldugunu onaylayıp YÖK'e yollarsa direkt olarak yayınlanır mı? Ayrıca bi eleme sürecinden geçer mi ? 2015e kalmadan bu senenın istekleri yayınlanır mı ? Teşekkürler şimdiden.

Gamze

Administrator
Arkadaşlar Merhaba benim bi sorum olacaktı. Enstitüden bi kadro isteği yapıldı ilk seferde rektörlük onaylamadı, hocalar durumu anlatıp gerçekten ihtiyaç oldugunu belirtmişler ve rektörlük bayramdan önce kadro isteğinin yapılacağını söyledi. Takip etmek için dosya tarihini bilmek gerek ama ona da ulaşamıyoruz. Rektörlük bu kadronun uygun oldugunu onaylayıp YÖK'e yollarsa direkt olarak yayınlanır mı? Ayrıca bi eleme sürecinden geçer mi ? 2015e kalmadan bu senenın istekleri yayınlanır mı ? Teşekkürler şimdiden.

YÖK ilanı uygun bulursa yayınlar. Eksik gördüğü kısımlar varsa düzeltilmesini isteyerek okula geri yollayabilir.

kozmikyesil

Öğrenci
Teşekkur ederim, yukarıdaki mesaj bana aitti. Bi sorum daha olacak İstanbul Üniversitesi için kadro ilan dönemleri hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Yök'ü arıyorum dosya numarası olmadan bişey söyleyemeyız dediler, okulda kadro istegini yollayacagını söyluyor zaman vermiyor yayınlanınca yöksisten bakarsınız diyor.

A

Akademik Forum

Guest
kadro ilanı ne zaman?

Kadronun yök'e gönderilip gönderilmediğini, ne zaman ilan edileceğini nasıl öğrenebiliriz? Bilgisi olan varmı?

A

Akademik Forum

Guest
Üniversiteler ilana çıkacağı zaman, rektörlük YÖK ten kadroları bölüm bölüm mü istiyor (matematiğe 1 kadro fiziğe 1 kodro diye). Yoksa kadroları toptan isteyip bölümleri ihtiyaca göre kendileri mi belirliyor acaba?

A

Akademik Forum

Guest
konunun üzerinden zaman geçmiş fakat durumlar değişti. malum olağanüstü hal sebebiyle akademik kadro ilanlarında talebin yök'e bildirilmesi ve ilanın yayınlanması arasında geçen süre uzadı diye biliyorum. fikri ya da bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. teşekkürler.

eczak

Yardımcı Editör
Bu konuyu bende merak ediyorum. Üniversite kadroları YÖK'e bildirdikten sonra nasıl bir süreç işliyor zamanlarıyla beraber bilen varsa aydınlatırsa çok sevinirim. Kadroların oluru için yönetim kurulu mu toplanıyor? Yönetim kurulu toplanıyorsa ne kadar sürede bir toplanıyor veya doğrudan onaylanıyor mu? Kadrolar onaylandıktan sonra geri üniversiteye gittiğinde üniversite ilanı kendi mi açıyor yoksa YÖK'le başka yazışmalar yapılıyor mu? Örneğin özel ilan şartları bu aşamada mı belli oluyor? YÖK olur verdikten sonra üniversitenin kadroları ilan etme özel ilan şartlarını belirleme süreci ne kadar oluyor bilen var mı bunları zor sorular biraz :)

İlk aşamadan başlayarak bir özet yapayım. Tüm süreç şöyle işliyor:
Öncelikle, elinde boş kadro bulunan anabilim dalı bu kadronun açılması (kullanım izni alınması için) için bölüm başkanlığına, bölüm başkanlığı da dekanlığa yazıyor. Fakülte yönetim kurulunda kabul edildikten sonra rektörlüğe gidiyor. Burada biraz bekliyor. Çünkü rektörlük çeşitli fakültelerden gelen talepleri YÖKe toplu gönderiyor. Yök'ten kullanım izni geldikten sonra ilanın şartları belirleniyor ve ilan verilmesi için tekrar rektörlükte diğer ilanların da birikmesi için bekleniyor ama bu süre bir iki hafta sürüyor. Toplam süre iki üç ayı buluyor. Elde kadro yoksa buna bir de rektörlükten kadro tahsisi için yapılan yazışmaları ekleyin.
(Bazı üniversitelerde kadrolar havuzda olur bölümler rektörlükten talepte bulunur bazılarında ise anabilim dallarına paylaşılmıştır, kapalı kadro olarak bekler ihtiyaç halinde yukarıdaki yazışmalar yapılarak kullanılır)

Son düzenleme: