Akademik Kadro İlanı Ne Kadar Sürede Yayımlanır?

eczak

Yardımcı Editör
İlk aşamadan başlayarak bir özet yapayım. Tüm süreç şöyle işliyor:
Öncelikle, elinde boş kadro bulunan anabilim dalı bu kadronun açılması (kullanım izni alınması için) için bölüm başkanlığına, bölüm başkanlığı da dekanlığa yazıyor. Fakülte yönetim kurulunda kabul edildikten sonra rektörlüğe gidiyor. Burada biraz bekliyor. Çünkü rektörlük çeşitli fakültelerden gelen talepleri YÖKe toplu gönderiyor. Yök'ten kullanım izni geldikten sonra ilanın şartları belirleniyor ve ilan verilmesi için tekrar rektörlükte diğer ilanların da birikmesi için bekleniyor ama bu süre bir iki hafta sürüyor. Toplam süre iki üç ayı buluyor. Elde kadro yoksa buna bir de rektörlükten kadro tahsisi için yapılan yazışmaları ekleyin.
(Bazı üniversitelerde kadrolar havuzda olur bölümler rektörlükten talepte bulunur bazılarında ise anabilim dallarına paylaşılmıştır, kapalı kadro olarak bekler ihtiyaç halinde yukarıdaki yazışmalar yapılarak kullanılır)

Hocam özet için çok teşekkürler. rektörlükten YÖK'e talep gittiğinde YÖK bunu yönetim kurulunda mı değerlendiriyor nasıl bir prosedür işleniyor biliyor musunuz? YÖK'e talebin gelmesi ile tekrar üniversiteye onayın dönmesi arasındaki zaman ne kadar buluyor ortalama?
Bu aşamadan sonra ilan şartları verilmesi demişsiniz, ilan şartları belirlenince kadronun yayınlanması için yeniden YÖK'e mi gidiyor bu şartlar ve yine mi bir süreç başlıyor?

Evet Yök yönetim kurulunda görüşülüyor. 1 ayı bulur. İlan şartları fakültede belirlenir. İlan koşulları tekrar YÖK e gitmez. Rektörlük tarafından yayınlanır.(Yök tarafından ilanlar denetlenir denmekle birlikte ben sanmıyorum.)

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Vakıf üniversiterinde durum nedir ? Rektörlük yöke bildirdiğinde ilan ne kadar sürede yöksis'te yayınlanır ?

P

Plazm

Guest
31 Aralık 2018 kadroları için zaman kalmadı galiba. Yani şu ana kadar bana "Sana kadro verildi." denmediğine göre bugünden sonra da denme ihtimali yok galiba. Bugün 12 Aralık, 31 Aralık'a yetişir mi sizce?

Merve

Baş Editör
31 Aralık 2018 kadroları için zaman kalmadı galiba. Yani şu ana kadar bana "Sana kadro verildi." denmediğine göre bugünden sonra da denme ihtimali yok galiba. Bugün 12 Aralık, 31 Aralık'a yetişir mi sizce?

31 aralıktan sonra da çıkabilir 2018 kadroları. Ocak ayı da olabilir. Size kadro bilgisi verenler bunu söylemedi sanırım.

P

Plazm

Guest
31 aralıktan sonra da çıkabilir 2018 kadroları. Ocak ayı da olabilir. Size kadro bilgisi verenler bunu söylemedi sanırım.

Açıkçası belirgin bir durum yok. Sadece olumlu yaklaşıldığı, rektörün "Tamam, olur." dediğini biliyorum. Başka da bir bilgi yok. Sadece ben de değil üniversitemde kimseye kadro verileceğine dair bir işaret yok. Yanılmıyorsam 31 Aralık tarihli çok ilan çıkıyor ama üniversitemde hiçbir isim geçmiyor hala. Bunu neye yormak lazım bilemiyorum. Cevabınız için de teşekkür ederim.

agoodperson

Öğrenci
Açıkçası belirgin bir durum yok. Sadece olumlu yaklaşıldığı, rektörün "Tamam, olur." dediğini biliyorum. Başka da bir bilgi yok. Sadece ben de değil üniversitemde kimseye kadro verileceğine dair bir işaret yok. Yanılmıyorsam 31 Aralık tarihli çok ilan çıkıyor ama üniversitemde hiçbir isim geçmiyor hala. Bunu neye yormak lazım bilemiyorum. Cevabınız için de teşekkür ederim.

Merhaba. Alanızı ve beklediğiniz kadronun türünü (öğr. gör., araş. gör. vb.) merak ettim doğrusu.

P

Plazm

Guest
Merhaba. Alanızı ve beklediğiniz kadronun türünü (öğr. gör., araş. gör. vb.) merak ettim doğrusu.

Ben doktorasını bitirmiş bir öğretim görevlisiyim. Alanım da edebiyat. Siz yukarıda anlattığım durumu neye yorarsınız? Zannedersiniz devlet sırrı. Yani bunu netleştirmek bu kadar mı zor?

K

Kırık Boyun

Guest
Selamlar bölümümüzde araştırma görevlisi kadrosu için 25 Ocak tarihinde başvuru yapılmış. hala bir ses yok. acaba 2019 yılı için bu bekleme süresi ne kadar olur? yakın zamanda bu durumu deneyimleyen ya da bir bilgisi olan bizleri bilgilendirirse çok makbule geçer doğrusu.