D.Howard_12
Öğrenci
Sevgili hocam,
Söylediklerinizde bir yanlışlık yok. Fakat İlgili resmi gazetede 9 ay sonra yürürlüğe girmesi uygun görülmüştür denilen kısım güvenlik soruşturması ile ilgili değil. Başka bir konu başka bir hüküm.
Kararın 228. Paragrafinda şu ifade geçiyor:
663 sayılı KHKya eklenen 45/A maddesinin (2) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin iptal edilmesi nedeniyle doğacak hukuksal boşluk kamu yararını ihlal edici nitelikte görüldüğünden
**bu cümleye ilişkin iptal hükmünün ** kararın Resmî Gazetede yayımlanmasından başlayarak dokuz ay sonra yürürlüğe girmesi uygun görülmüştür.
9 ay sonra yürürlüğe girecek olan hükümle ilgili kanunda bir değişiklik yok. O aynen duruyor ancak güvenlik soruşturması ile ilgili olan kısım için 9 ay şartı yok öyle bir ifade de yok siz söyledikten sonra tekrar kontrol ettim yok, belki o kısmı yanlış değerlendirmiş olabilirsiniz
konuya ilişkin değişiklik devlet memurları kanununda yapılmış. Şu an kanuna baktığımızda iptal edilen maddenin yer almadığını görüyoruz.
Yürürlükten kalktı yani.
Yakın zamanda iş başı yaparlar. güvenlik soruşturması sürenler üniversiteye başvuruyor. Mahkemesi devam edenler de mahkemeye başvuruyor. Farklı bir şekilde kanunu dolanmazlarsa yakın zamanda haberlerini de alırız umarım
Ben bir hukukçu değilim. Konuya daha hakim olabilmek adına bu konuyu bir hukukçuya danıştım ve kendisi 9 ay sonra yürürlülüğe gireceğini belirtti. Ekstradan araştırma görevliliğini kazanmış olduğum üniversitenin özlük işlerine sordum onlar da üzerine basarak 9 ay sonra güvenlik soruşturmasının kalkacağını ve şu anki soruşturmaların devam ettiğini söylediler.
Keşke dediğiniz gibi olsa da gerçekten bir anda kalksa idi. O benim de işime gelirdi ve görevime belki şu anda başlamış olurdum.