Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar 2006 yılında öss için körfez dersanesine gitmiş olmak soruşturmanın olumsuz çıkmasına sebep olabilir mi?

E

Esmasu

Guest
Olumsuz atama

Merak edenler için. Atamam olmayınca uniyi aradım ve personel daire ikamet edilen ilin valiliğinden (nufusa kayıtlı olduhum yer başka) söz konusu dosyanın kendilerine iletildiğini bununda kurula sevkedldiğini ve kararın orada alındığını söyledi. Altını çizerek "valilik ya da başka bir kurum değil son olarak rektörün kurulda karar verdiğini" söyledi. Kı gelen tebligatta rektorun imzası var. Ben onlara "o zaman size gelen dosyada atanmamama sebep olarak gösterilen şeyleri siz ve rektörluk biliyor mu" diye sordum. "Evet bıliyoruz, ama mahkeme bizden talep etmedikçe gerekçe size sunulmaz, dava açın öğrenin " dendi.yani neye dayandırıldığını bile bilmiyorum. Aklıma gelen ihtimal kapatılan uniden mezun olmam, okurken o unının yurdunda kalmam. Zira ne benım ne ailemin alakası yok. "Birşey varmış ki atamamışlar" diye duşunecekler varsa şunu söyleyim "bir alakam olsa başvurmazdım zaten, açığa çıkmasın diye" .. Benim durumunda olupta dava açanlar ya da davası sonuçlananlar varsa süreci yazabılırler mi???

A

Akademik Forum

Guest
Sizin dava ne durumda hocam. Dava surecınde ilgili dosya ve gerekçe size verildi mi. Nelere bakmışlar, neyi gerekçe olarak sunmuşlar.atamayı yapmayan rektor oldugu için bız universiteye dava açmış oluyoruz bu durumda değil mi? Dava açacağım bunları merak ediyorum.

Trakya Üniversitesi bekleyenler sorulmuş. asi59 kullanıcı adı ile benim ve yine forumda kayıtlı bir arkadaşın atamasından ses yok. Trakya Üniversitesi bekleyenler bana veya diğer arkadaşa direk mesaj atabilirse ayrıntılı paylaşımlarda bulunabiliriz.

Hocam uzatmalı yüksek lisans öğrencisi misiniz siz ve bahsettiğiniz diğer arkadaş görüş bekleniyor olabilir mi 33/a mı kadronuz 50/d mi

şans

Öğrenci
Merak edenler için. Atamam olmayınca uniyi aradım ve personel daire ikamet edilen ilin valiliğinden (nufusa kayıtlı olduhum yer başka) söz konusu dosyanın kendilerine iletildiğini bununda kurula sevkedldiğini ve kararın orada alındığını söyledi. Altını çizerek "valilik ya da başka bir kurum değil son olarak rektörün kurulda karar verdiğini" söyledi. Kı gelen tebligatta rektorun imzası var. Ben onlara "o zaman size gelen dosyada atanmamama sebep olarak gösterilen şeyleri siz ve rektörluk biliyor mu" diye sordum. "Evet bıliyoruz, ama mahkeme bizden talep etmedikçe gerekçe size sunulmaz, dava açın öğrenin " dendi.yani neye dayandırıldığını bile bilmiyorum. Aklıma gelen ihtimal kapatılan uniden mezun olmam, okurken o unının yurdunda kalmam. Zira ne benım ne ailemin alakası yok. "Birşey varmış ki atamamışlar" diye duşunecekler varsa şunu söyleyim "bir alakam olsa başvurmazdım zaten, açığa çıkmasın diye" .. Benim durumunda olupta dava açanlar ya da davası sonuçlananlar varsa süreci yazabılırler mi???

Hocam geçmiş olsun. Ben de kapatılan üni. De akademisyendim kısa bir süre bu sebeple olduğunu düşündüğüm için dava açtım. Durumunuza üzüldüm. Bana da gerekçe göstermediler, maalesef davalar kısa sürede sonuçlanmıyor o kadar. Ben açalı 1,5 ay oldu daha henüz bir gelişme yok, savunmasını bekliyorum üniversitenin. Siz de dava açacaksınız anladığım kadarıyla. Kolay gelsin, umarım güzel sonuçlar alırız. Torpil bulunca rektör olumsuz karar vermiyor hocam. Örneklerini gördüm ama tanıdık yoksa hiç risk almıyorlar, dava açsın gelsin diyorlar.

Trakyaüni

Öğrenci
Uzatmalı yl öğrencisi değilim ben de bekliyorum ocaktan beri.
Trakya Üniversitesi bekleyenler sorulmuş. asi59 kullanıcı adı ile benim ve yine forumda kayıtlı bir arkadaşın atamasından ses yok. Trakya Üniversitesi bekleyenler bana veya diğer arkadaşa direk mesaj atabilirse ayrıntılı paylaşımlarda bulunabiliriz.

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans

50d kadrosuyla ataması yapılmış bir akademik personel atanma sürecinde yüksek lisansını tamamlamışsa kadrosunun devamlılığı için ne kadar sürede doktoraya başlamış olmalıdır? Bir diğer sorum doktora için atandığım üniversiteden mi yönlendirileceğim yoksa kendi başımın çaresine bakıp kendim mi doktora tercihinde bulunacağım? Kafamda deli sorular.. Teşekkürler yök :))

A

Akademik Forum

Guest
Bir üniversite güvenlik soruşturması sonucunda atamanızı yapmıyorsa başka üniversitelerin açacağı kadrolara başvurulabiliyor mu yoksa bir daha akademik personel olma şansınız ortadan kalkıyor mu? Olumsuz sonuçlanınca olumsuzluğa bahse konu ile ilgili yasal bir süreç de başlıyor mu? Evrak teslimi 05.05.2017, daha süreç devam ediyor ama yine de merak ettim.

A

Akademik Forum

Guest
bugün itibari ile 151 gün oldu. Hala bekliyorum. Çok ciddi anlamda 'telefonun başında çaresiz bekliyorum.'

Altındağ1

Öğrenci
rektör kimsenin güvenlik formunu alıp da aa bu şu okula gitmiş, aa bu şu dershaneye gitmiş demez. emniyetten istihbarat gelir, şüpheli olanlar belirtilir. gezi olayları vs gibi şeylere karışılmışsa böyle bir dönemde hiçbir rektör elbette ki atama yapmaz.

Gözaltı, yargılama ve sonucunda ceza alma gibi bir durum yoksa 3.5 milyon insanın 79 ilde sokaklara çıkması kamu görevine atama için engel olabilir mi? Eğer rektörler inisiyatif kullanıp böyle bir karar verebiliyorlarsa bu gezi olaylarına katılan insanların kamu görevlerinden adı konmamış bir yasaklama ile karşı karşıya olduğunu mu gösteriyor?

şans

Öğrenci
Bu durumlardan önce de güvenlik soruşturmaları sebebiyle reddedilen kamu görevlileri vardı. Danıştay kararlarını okursanız, kardeşi hakkındaki istihbari bilgi, kendisinin daha önce suçtan beraat etmesi gibi engel teşkil etmeyen durumlarda dahi atamaların yapılmadığı dava açılıp kazanıldığı oldu. Bir şey olmadan rektör red vermez bakış açısında olan arkadaşlara sözüm: o gelen dosyada her şey yazıyor, bir olumsuzluk ancak kesin delil olursa belirtiliyor o zaman da hakkınızda suç duyurusunda bulunulur hemen zaten. Onun dışında okul, çalıştığı kurum sebebiyle reddedilen örnekler de çok. Sizin başınıza gelmedi diye bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Gezi olaylarına katılma da tek başına red sebebi olamaz, en temel ilke nedir: suçu kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur. Masumiyet karinesi. Davası devam etse dahi kimsenin red hakkı yok olması gereken hukukta. Bu kadar katı bakmayın, yarın bir gün siz de eften püften sebeple bir haksızlığa uğrarsanız en çok bizim gibi düşünen insanlara ihtiyacınız olacak.

A

Akademik Forum

Guest
Ocakta evrak teslim edip hala bekleyen kimse kalmadı mı benden başka? Kimseden ses çıkmıyor artık. ??

A

Akademik Forum

Guest
Ek soruşturmaya giren arkadaşlar süreciniz ne durumda acaba? Bir haber alan var mı? Ne kadardır bekliyorsunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Yalnız değilsiniz, 27 Ocak'ta teslim ettim evrakları, halen bekliyorum. İl Antalya/Muratpaşa , Üniversite: İskenderun Teknik