Akademik Personel İlanları Başvuru Belgeleri Sorunsalı

osmantde

Öğrenci
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Yüksek Lisans yapıyorum ve Uludağ Üniversitesi'nin bu şarta uyan ilanına başvurmak istiyorum. Başvuru için gerekli belgeler konusunda sormak istediklerim var:

*İlk sorum, nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi isteniyor, bunu mahalle muhtarlığından yaptırdım. Bir problem olur mu?
*İkinci sorumsa, şu an ücretli öğretmenlik yapıyorum. Hatta geçen yıldan beri bu işi yapıyorum. Şu an göreve devam ettiğim için hizmet belgesi götürmem gerekli mi? Sonuçta memur değilim ama kamuda çalışıyorum. Bir de hizmet belgesi ile tecrübe belgesi aynı anlama mı geliyor, bunu merak ediyorum. Bazı yerlerde SSK dökümü aynı işe yarıyor diye yazılmış. Doğruluğu var mıdır?

Çok fazla olacak ama şunu da sormam gerek. Hizmet belgesini Milli Eğitim Müdürlüğü'nden mi alacağım? Çünkü farklı farklı okullarda görev yaptım, hepsinden ayrı ayrı belgeler almam pek mümkün değil. Daha önce bu durumu yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilirse çok hayra geçecek.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Muhtar sadece nüfus cüzdanı sureti verir ve o sizden istenilen belgeyi karşılamaz.
Hizmet belgesi emekli sandığına bağlı olan devlet memurlarına verilir sizin sigortanız ssk tarafından yapılıyorsa yani emekli sicin numaranız yoksa o belgeyi alamazsınız. Hizmet belgesi tecrübe belgesi demek değildir. Ama ssk dökümü tecrübe belgesini destekler.

osmantde

Öğrenci
Cevap için çok teşekkürler. Anlayabildiğim kadarıyla nüfus müdürlüğünden almak gerekecek onaylı fotokopiyi. Söylediğiniz gibi sigortam ssk tarafından yapılıyor. Bu durumda hizmet belgesi almayacağım. Tecrübe belgesini Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alabilir miyim, bu konuda bir fikriniz var mı?

deucan

Doçent
valla hocam onu verecek tek yetkili Bulunduğunuz ilçe milli eğitim ama ücretli öğretmenliği kabul edermi uludağ ünisi orası meçhul.

afac

Öğrenci
Yok hocam ben araştırma görevlisiyim. Bir ilana başvuracağım da tecrübe belgesi ve hizmet belgesi diyor. İkisi ayrı ayrı. Ben o ilanı görene kadar ikisinin aynı şey olduğunu düşünüyordum. Çalıştığım üniversiteden mi nereden nasıl alabilirim bu belgeyi? Çok teşekkürler...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam ben de zaten öğretim görevlisi ilanına başvuracağım ancak araştırma görevlisi olarak çalışıyorum.
O zaman eğer ki araştırma görevlisi olarak çalıştığınız zaman o tcrübedeki yıl şartını yaşıyorsa hizmet belgesi aynı zamanda tecrübe belgesi yerine geçer. Eğer karşılamıyorsa önceden ssk vs. varsa o zaman eskiden çalıştığınız yerden alacaksınız.

afac

Öğrenci
En az 2 yıl demiş. Benim 3 yıl dolmak üzere. Bu durumda hizmet belgesi yeterli oluyor değil mi hocam? İlginiz için teşekkür ederim...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yeterli olur, kamu kurumlarında hizmet belgesi tecrübe gösterir belge yerine geçmektedir. Ama illaki alanda tecrübe gösterir belge isterlerse bölüm sekreterliğinden çalışma yazısı almalısınız şu bölümde şu abd'de 3 yıldır çalışmaktadır gibi.

hoski

Öğrenci
1) dershane de sigortası yatmadan çalışan bir kişi tecrübe belgesi alabilir mi?
2) Tecrübe belgesini dershaneden mi alıyoruz?
3) Bu belge öğretim görevliliği başvurusunda işe yarar mı ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Belgeyi alır ama Üniversite personel dairesi başkanlığı kanıtlaması için sgk dökümünü ister başka bir yerden yattı mı sigortanız.

Tarko

Doçent
Hocam Merhaba,

Bazı akademik ilanlar için başvurmak istiyorum. İletişim Fakültesi mezunuyum. Özel sektörde ssk primleri yatmış olarak 3 yıl gibi bir tecrübem sözkonusu. Bu noktada mesela 2 yıl tecrübe isteyen üniversiteye bunu nasıl ispat edebilirim. Çalıştığım şirketlerden bir yazı alıp ssk dökümümü eklesem kabul görür mü?

Teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam Merhaba,

Bazı akademik ilanlar için başvurmak istiyorum. İletişim Fakültesi mezunuyum. Özel sektörde ssk primleri yatmış olarak 3 yıl gibi bir tecrübem sözkonusu. Bu noktada mesela 2 yıl tecrübe isteyen üniversiteye bunu nasıl ispat edebilirim. Çalıştığım şirketlerden bir yazı alıp ssk dökümümü eklesem kabul görür mü?

Teşekkür ederim.
Alanınızla ilgili bir yerde çalışmaışsanız tabiki kabul edilir ve yeterlidir. (MYO'lar için)

ybalci

Öğrenci
yeni başlık açmayayım benim de aklıma takılan birşeyler var.

1-) ben lisans öğrenimim sırasında ssk'lı olarak 1 yıl çalıştım. lisans mezuniyeti sonrası da 2 farklı şirkette toplam 1 yıl ssk'lı olarak çalıştım. 2 yıl tecrube isteyen yerlerde bu sorun teşkil eder mi?
2-) çalıştığım şirketten üçünden de ayrı ayrı belge mi almam gerekir? bu şirketler belgeyi vermekle yükümlümüdür? zorluk çıkartabilirler mi? ya şirket kapanmışsa ne yapacağım?

teşekkürler.

hoski

Öğrenci
sgk dökümünü benden mi ister?

- - - Güncellendi - - -

sgk dökümünü benden mi ister? yoksa sosyal güvenli kurumundan mı benim sigortam hiç yatmadı